CHOKOLADE FONDANT MED PISTACIE KROKANT –
Bagværk, Desserter, Søde sager

CHOKOLADE FONDANT MED PISTACIE KROKANT

cfon2

Denne lækker biksen blev nydt til dessert nytårsaften. Nytårsaften blev holdt sammen med to af vores veninder og var en super hyggelig aften. Det blev ikke så vildt, da Christine havde eksamen d. 2. jan., men det synes vi faktisk var ok – mange år siden at vi har undgået tømmermænd 1. jan. Det eneste vi skulle stå for ved menuen var lidt snacks og dessert, så det var meget nemt og netop af denne grund skulle det derfor heller ikke være for kedeligt. Vi synes fondant er lidt svært at lave, da det er vigtigt, at den hverken får for meget eller for lidt. Den skal have en helt perfekt flydende midte. Vi lavede 4 på en gang, hvor vi ikke havde kommet helt ligemeget i hver skål (set i bakspejlet ikke det smarteste). Vi gav dem nemlig alle sammen lige meget, hvilket resulterede i at det ikke var dem alle der blev helt perfekte. Det er vigtigt man holder øje med dem, og tjekker om de er vokset tiltrækkeligt og revnet en anelse på toppen – så er de gode :-) Vi serverede chokolade fondanterne med lidt is, pistacie krokant og stjernefrugt – den er rigtig nytårsagtig.

 

Ingredienser (5 chokolade fondanter)
100 g smør
160 g mørk chokolade (72 %)
100 g sukker
4 past. æggeblommer
3 past. æggehvider
65 g hvedemel

 

Tilbehør: Is, stjernefrugt og pistacie krokant.

Pistacie krokant: 40 g sukker smeltes på en pande hvori 25 g pistacienødder vendes og hældes til afkøling på et stykke bagepapir hvorefter det hakkes groft.

 

  1. Smelt smør og chokolade i en gryd
  2. Tilsæt sukker, mel past. æggeblommer og -hvider
  3. Kom massen i 5 smurte forme og stil dem på køl (her kan de nemt stå flere timer inden servering)
  4. Tag dem ud af køleskabet 1/2-1 time inden de skal i ovnen
  5. Bag dem i en 200 grader varm ovn i 10-13 minutter (det afhænger meget af ovnen og det er derfor vigtigt at man tjekker at overfladen er hævet og revnet en smul. Derudover kan man løsne lidt på siderne og tjekke om de stadig er flydende)
  6. Server med din yndlingsis og skåret stjernefrugt

 

cfon1 cfon3

tidligere indlæg næste indlæg

8 Kommentarer

  • Reply Amalie Johanne Kronborg 4 januar, 2014 at 18:22

    sikke en smuk og lækker dessert :-)
    kh amalie

    • Reply Twin Food 4 januar, 2014 at 23:16

      Tusind tak og heldigivis smagte den også godt ;)

  • Reply Nanna Freving 11 januar, 2014 at 19:56

    Jeg elsker jeres blog, og finder altid masser af god inspiration hos jer!! :-)

    • Reply Twin Food 15 januar, 2014 at 17:07

      Tusind tak for din søde kommentar, Nanna – vi elsker kommentarer som din og sætter stor pris på den :)

  • Reply Louise 31 januar, 2014 at 20:17

    Hvor store er jeres forme og hvilke har i brugt?

    • Reply Twin Food 3 februar, 2014 at 13:42

      Vores forme er fra Le Creuset med en diameter på 6-7 cm. :)
      KH

  • Reply Anne-Sofie 21 november, 2015 at 22:01

    Hej :) De ser rigtige lækre ud! Lige to ting. Skal hvedemelen blot sammen med det andet, og skal der virkelig ikke bagemiddel i?

    • Reply Twin Food 23 november, 2015 at 19:09

      Ja det skal den nemlig – den havde vi helt glemt at få med, men den skulle være i fremgangsmåden nu – Tak :)
      Det er faktisk ikke nødvendigt med bagemiddel :)
      Rigtig god aften,

    Skriv et svar til Louise Slet kommentar