CHOKOLADE BARS ALA MILKY WAYS –
Søde sager

CHOKOLADE BARS ALA MILKY WAYS

Efter vi lavede bounty bars, har vi tænkt på, hvilken nogle chokolade barer man ellers kunne prøve at lave. Vi fandt ud af, at Bounty’s helt klart er de nemmeste at lave – men det kommer nok ikke bag på nogle :-). Milky Way baren har vi altid godt kunne lide, så vi besluttede os for, at prøve at lave noget lignende. Der skulle laves en blød nougat og karamel – en proces der godt kan forløbe over to dage. Den første dag lavede vi nougat’en, og lod den køle af til dagen efter, hvor vi lavede karamellen – som blev hældt over nougat’en. Karamellen kan laves på flere forskellige måder, men vi valgte den nemmeste – nemlig ud fra kondenseret mælk. Når karamellen er kølet af oven på nougat’en, skæres massen ud til små barer, som overhældes med smeltet chokolade – meget lækkert! Lad dem stå i køleskabet en times tid, til de har sat sig og spis!

 

Ingredienser til nougat (giver ca. 25 bars):

2 cup sukker
2/3 cup glukose sirup
2/3 cup vand
2 æggehvider
50 gram smeltet afkølet chokolade

Bland sukker, glukose og vand i en gryde over medium varme. Mens blandingen koger piskes de to æggehvider helt stive. Kog blandingen indtil den når en temperatur på 125 grader. Når de 125 grader er nået, tages gryden af varmen og æggehviderne piskes i massen på højt niveau. Der skal piskes i ca. 6 minutter og massen skal forme toppe. Når toppene er begyndt at formes, hældes den afkølede chokolade i. Hæld den varme nougat i et fad med bagepapir (vi brugte et fad der var ca. 25×25 cm) og spred den ud. Lad nougat’en køle helt ned, før der gøres mere ved den, evt. til næste dag :-).

Ingredienser til karamellen:
1 dåse kondenseret mælk

Chokolade til overtræk

Den nemmeste både at lave karamellen på, er at komme hele dåsen i en gryde og lade den simre i ca. 3 timer, hvorefter dåsen skal køles af. Vi havde den kondenserede mælk i et glas, så vi kogte den til en karamel i en gryde – det tog ikke mere end 15 min, men må indrømme at karamellen på denne måde, ikke får den flotte brune farve. Karamellen er færdig når den er blevet tyk og har fået en lidt mørkere farve.Tag den af blusset og hæld den over nougat’en – og lad det køle helt af. Når den er afkølet, er det tid til at skære barerne, hvis man synes massen er for blød, kan man komme dem lidt i køleskabet. Skær barerne efter ønsket størrelse og hæld smeltet chokolade over. Hvis man har lyst, kan der drysses med lidt hakkede nødder.

tidligere indlæg næste indlæg

17 Kommentarer

  • Reply Trine A 21 marts, 2012 at 00:15

    wow hold da helt ferie hor ser de bare gode ud, det er lige så tænderne løber i vand. Det skal da helt sikkert prøves på et tidspunkt, måske endda til jul som et alternativ til alm. marcipan konfekt :D

    • Reply Laura og Christine 21 marts, 2012 at 11:07

      De er bestemt heller ikke dårlige! Det var slet ikke nogen dårlig idé med konfekt, ellers så hold øje med bloggen, for inden længe kommer der et lille eksperiment med marcipan og de her bar's ;-)

  • Reply NamNam 21 marts, 2012 at 23:21

    Ej nej nej. Det er simpelthen ALT for lækkert. Det MÅ jeg prøve! Haps!

    • Reply Laura og Christine 22 marts, 2012 at 09:20

      He he, de smager også super godt! Skriv endelig hvordan det gik, når de er blevet lavet :-)
      Hav' en god dag!

  • Reply Anonymous 2 juli, 2012 at 20:43

    Mums, hvor ser de bare alt for lækre ud. Jeg har netop købt en lille dåse kondenseret mælk. Hvor stor en dåse kondenseret mælk har I brugt til denne opskrift?
    PS: Jeg tager hatten af for jeres kreative, men forholdsvis simple opskrifter :-)

    /Anne

    • Reply Laura og Christine 2 juli, 2012 at 23:12

      Hej Anne. Vi har prøvet at søge lidt på nettet, for kan kun huske at det var en af mærket nestle – tror der var 397 gram i :-)
      Tusind tak for de søde ord!

  • Reply astrid 6 september, 2012 at 20:12

    I skriver cup – er det det amerikanske så 2 cup er det samme som 4,7 dl?? Hvad er 2/3 cup mon i dl?

  • Reply Laura og Christine 6 september, 2012 at 22:33

    1 cup = 2,35 dl, så ja, det er rigtigt som du skriver at 2 cup er 4,7 dl. 2/3 cup er ca. 1.5 dl :-)

  • Reply astrid 7 september, 2012 at 11:08

    Tak :) og skøn blog I har!!

  • Reply COLA CHOKOLADEKAGE MED KARAMELGLASUR | Twin Food 22 februar, 2013 at 09:01

    […] Karamelglasuren er ganske enkelt lavet af en dåse kondenseret mælk, som er lavet efter opskriften her, hvor dåsen bare koges. Resten af karamellen havde vi som ekstra ved siden af – det kan man […]

  • Reply Ninna 18 marts, 2013 at 09:42

    Er karamellen kun lavet på kondenseret mælk?:-)

    • Reply Twin Food 18 marts, 2013 at 19:26

      Jep, det er den nemlig. Du putter bare en dåse kondenseret mælk, der er dækket til med vand i en gryde og lader den koge i 3 timer, når du så åbner har du en fantastisk lækker karamel ;-)

  • Reply ... 23 marts, 2013 at 18:04

    Hej :)
    Skal bare lige være sikker ang. karamellen – i skriver der er to muligheder hvoraf den ene kun tager 15 min. Er dog lidt i tvivl om, hvorvidt i laver karamellen direkte i gryden eller om i laver den i et form for vandbad i gryden?

    • Reply Twin Food 23 marts, 2013 at 18:10

      Der hvor det kun tager 15 min. har vi hældt den kondenserede mælk i en gryde og så kogt den direkte i gryden ;-) Den anden, der tager 3 timer er hvor vi dækker dåsen til med vand i en gryde og lader den koge i de 3 timer! Håber det gav mening ;-)
      Rigtig god aften!

      • Reply ... 23 marts, 2013 at 18:13

        Fedt mange tak! Det hjalp virkelig. Så vil jeg gå i gang med det nu og lave jeres cola-chokoladekage :D Glæder mig til at smage den, og tak for en inspirerende blog

        • Reply Twin Food 23 marts, 2013 at 18:18

          Dejligt :-)!! Uhm den cola-kage skal du glæde dig til, den er lækker ;-)!!
          Velbekomme!

  • Reply » PÅSKEÆG MED MARCIPAN OG HJEMMELAVET NOUGAT 20 august, 2014 at 15:45

    […] de her lækkerier bestående af marcipan, hjemmelavet nougat og lidt karamel. Inspirationen kom fra milky-way bar’s. Fyldet var så godt at vi ville prøve det i et påskeæg og mums hvor er det lækkert. […]

  • Skriv et svar til astrid Slet kommentar