CHICKEN MASALA –
Hovedretter, Indisk, Kylling

CHICKEN MASALA

I denne uge var det vores tur til at holde madklub for vores veninder. Vi er alle gode til at lave lækre eksperimenterende retter, og vi lavede, som vi aldrig havde prøvet før. Vi søgte lidt på nettet og faldt over denne indiske ret, nemlig Chicken Masala. Vi har faktisk aldrig prøvet, at lave noget indisk før, og var derfor lidt spændte på hvordan det skulle gå – da vi ikke havde nogen idé om hvordan det skulle smage. Selvom der skal en del krydderier i, er det faktisk ikke en særlig svær ret at lave – og så er det jo faktisk alle krydderierne, der går retten så lækker som den er. Da naan brød også stammer fra Indien, var det selvfølgelig oplagt at servere disse til denne Chicken Masala.

 

Ingredienser til Graham Masala:

400 gram kylling i tern
1 stykke ingefær på størrelse på en tommefinger
1 rødløg
1 dåse tomat pure
2 spsk brunfarin
1 dl creme fraiche
1 tsk gurkemeje
2 tsk chili stykker (hvis man ikke er til så stærk mad, så nøjes med 1 1/2)
1 spsk garam masala
1/2 cup yoghurt
1 cup vand
1 tsk salt
lidt frisk kværnet peber
2 spsk olie
saft fra 1 lime

Tilbehør: Brune ris

Hak løg og riv ingefær på et rivejern. Svits det sammen på en pand i ca. 3-4 minutter. Tilsæt derefter gurkemeje, chili stykker, garam masala, salt og peber – rør det hele godt rundt. Rør også tomat pure’en i. Kom kyllingen på panden og sørg for at alle krydderierne bliver fordelt godt rundt på kyllinge stykkerne.

Tilsæt nu brunfarin, yoghurt, creme fraiche og vand og bring det i kog. Lad det koge i ca. 10 – 15 min uden låg, så saucen koger lidt ind.
Anret retten oven på brune ris, som koges efter anvisningen på pakken.

tidligere indlæg næste indlæg

8 Kommentarer

  • Reply noerrebro 19 januar, 2012 at 19:04

    Mmm… Det ser ret lækkert ud!

    • Reply Laura og Christine 19 januar, 2012 at 23:17

      Hej noerrebro, det smagte også virkelig lækkert – men det var stærkt! :-)

  • Reply Kokke Kongen 29 januar, 2012 at 00:08

    En af mine yndlingsetter. Og indisk mad kan ikke være stærk nok :) Jeg har andre lignende indiske opskrifter på min blog som i skulle prøve.

    Hilsen
    Kokkekongen

    • Reply Laura og Christine 29 januar, 2012 at 21:16

      Hej Kokkekongen
      Det smagte virkelig også lækkert- og det er jo nemt at tilpasse selv, hvor stærk man synes den skal være :-) Dine asiatiske opskrifter ser rigtig gode ud.

      // Christine og Laura

  • Reply Anonymous 13 marts, 2012 at 20:37

    hvor mange personer er opskriften til? :)

    • Reply Laura og Christine 13 marts, 2012 at 20:40

      Vi var 4 personer om denne ret (piger) – mener at der var lidt tilbage :-)

  • Reply Lotte L 27 januar, 2014 at 20:52

    Hej Twin food.
    Søgte efter inspiration og fandt jeres blog, hvor er den inspirerede! Lige et spørgsmål til retten her; er det bare helt almindeligt yoghurt der skal bruges, altså neutral, eller er det noget bestemt?
    Når i skriver cup er det lig med et par deciliter?

    • Reply Twin Food 3 februar, 2014 at 13:40

      Hej Lotte
      Dejligt at du er fundet frem til os :)!
      Det er bare helt almindeligt neutral yoghurt :)
      1 Cup er det samme som ca. 2,5 dl
      KH

    Skriv et svar til Anonymous Slet kommentar