CALZONE –
Bagværk, Nemme hverdags retter, Pizza

CALZONE

calz1

Vi er vilde med calzone herhjemme – for ja, hvem er ikke vild med en pizza der klappes sammen på midten?! Faktisk har vi være vilde med dem det meste af vores liv. Da vi var små og var så heldig at spise på restaurenter hvor man kunne få pizza lavede vi altid en deler hvor den ene af os valgte en pizza og den anden en traditionel calzone med skinke, svampe, ost og tomat. Der blev også altid bestilt calzone når vi en sjælden gang fik lokket vores forældre til at vi skulle have “købe-pizza” :-) Denne calzone er lavet med det traditionelle fyld og blev spist til aftensmad i løbet af ugen. Opskriften giver ca. 6 halvstore calzoner, så der kom et par stykker i fryseren. Scroll down for english version 

 

Ingredienser (ca. 6 halvstore)
Dej
25 g gær
500 ml lunkent vand
1 tsk sukker
1/2 spsk salt
5 dl rugmel
10 1/2 dl hvedemel

  1. Bland gær, vand, sukker og salt indtil gæren er opløst
  2. Tilsæt rug- og hvedemel og lad det hele blive æltet godt sammen – lad den gerne køre på maskine 10-15 min (dog ikke et must – men hvis ikke man bruger en røremaskine er det muligt der skal en anelse mere mel i)
  3. Hvis ikke man kører den på maskine kan det være nødvendigt med en smule mere mel
  4. Hæld lidt olie i en skål og stil dejen til hævning tildækket (gerne 2 timer eller mere)
  5. Del dejen i 6 lige store stykker og rul dem ud til tynde pizzaer

 

Fyld
3-4 dl pizzasauce
12 stykker lufttørret skinke
250 g svampe
2-3 tomater
3 friske mozzarellaer
Rucola

  1. Put pizzasauce på den ene halvdel af pizzaen og fordel fyld henover
  2. Fold den end side over den anden og pres siderne sammen
  3. Bag calzonerne i ovnen ved 250 grader i 10-15 min, indtil bunden er sprød og toppen gylden

calz3

calz2

Calzone

Ingredients (6 medium size)
Dough
25 g yeast (1 pk. of dry yeast)
500 ml lukewam water
1 tsk sugar
1/2 spsk salt
500 ml rye flour
10 1/2 dl wheat flour

  1. Mix yeast, sugar and salt until the yeast is dissolved
  2. Put in rye- and wheat flour and knead it together (if you have a kitchen machine let it knead for about 10 min.), it might be necessary with more flour if you do not use a kitchen machine
  3. Pour some oil in a bowl and let the dough rest for about 2 hours
  4. Cut the dough into 6 pieces and roll them into thin pizza’s

 

The filling
30-40 ml pizzasauce
12 pieces of smoked ham
250 g muchrooms
2-3 tomatoes
3 fresh mozzarella’s
Rocket

  1. Put pizza sauce on one half of the pizza and pour over the filling
  2. Fold one half over the other and press the sides together
  3. Let the calzone bake in the oven bed 250 g (celsius), until the bottom is crispy and the top golden
tidligere indlæg næste indlæg

16 Kommentarer

  • Reply Trins 17 marts, 2014 at 11:27

    Bruger du pizzasten eller andet til at give sprød bund?
    Kan du anbefale en god pizzasauce? …gerne fra glas… Jeg bruger Dolmios pastasauce… men den er ikke lige i øjet, hvis du forstår.

    • Reply Twin Food 20 marts, 2014 at 15:06

      Disse calzoner er bare bagt på normal bageplade ved 250 grader :) Vi bruger nogle gange pizzasten..
      Vi blander gerne bare lidt hakkede tomater med en tomatpuré, basilikum, salt og peber, ellers er vi ikke de store eksperter i pizzasauce, vi tager gerne den billige ;)!

  • Reply Sanni Leth 17 marts, 2014 at 12:30

    MUMS, hvor ser de lækre ud!

    • Reply Twin Food 20 marts, 2014 at 15:07

      Tusind tak – de var super gode :)!

  • Reply Line 17 marts, 2014 at 13:39

    Det ser virkelig lækkert ud! Tak for inspiration til fredagsmenuen :-)

    • Reply Twin Food 20 marts, 2014 at 15:07

      Mange tak og godt at det kunne inspirere lidt :)!

  • Reply Marianne 17 marts, 2014 at 14:48

    Calzone er så godt! Det skal vist snart på madplanen herhjemme igen – og mon ikke det bliver efter jeres opskrift ;)

    • Reply Twin Food 20 marts, 2014 at 15:07

      Vi er også kæmpe fan af calzone :)! Vi håber det falder i god jord ;)

  • Reply Nadja - Cinnamon, please 17 marts, 2014 at 17:11

    Bundene er virkelig flotte! (Jeg har en eller anden forkærlighed for lidt rustikke pizzabunde, og synes de er meget smukke…)

    – og så ser de calzoner heller ikke tossede ud!

    // Nadja

    • Reply Twin Food 20 marts, 2014 at 15:08

      Tusind tak Nadja – hehe de er nemlig lidt rustikke ;)!

  • Reply Karoline 24 marts, 2014 at 21:05

    Kan man evt. udskifte svampene med noget?
    – Hvis ja, har du så et godt forslag? :-)

    • Reply Twin Food 25 marts, 2014 at 13:45

      Du kan nok ikke udskifte dem med noget, men du kan lade være med at putte dem i :)

  • Reply JuleJulie 25 april, 2014 at 15:24

    Hej.

    Jeg vil høre om de er fryseegnet?
    Da jeg gerne vil lave dem, men 6 er nok lige lovlig meget til en person? :)

    Hilsen Julie

    • Reply Twin Food 28 april, 2014 at 18:17

      Du kan sagtens fryse dem ned og bare varme dem op inden du skal spise dem :)
      Altid godt at have et lille lager i fryseren ;-)!

  • Reply Ditte 30 september, 2014 at 15:51

    Hejsa! Jeg ville gerne høre om i puttede ruccula indeni dem imens de var inde i ovnen? :)

    • Reply Twin Food 1 oktober, 2014 at 08:42

      Jep, det blev puttet i med det andet fyld og bagt i ovnen :)!

    Skriv et svar til Marianne Slet kommentar