BOLLER MED RØD PEBER OG CHILI –
Bagværk, Brød, Tilbehør

BOLLER MED RØD PEBER OG CHILI

Vi var på arbejde i weekenden, og var så heldige at få en klat dej med hjem. De bager det lækreste brød, og her blev det til et brød med rød peber og chili. Af dejen lavede vi boller som vi forestiller os skal bruges som tilbehør. Smagen af rød peber er alligevel så skarp at det måske er en lidt for vild morgenmadsbolle. Derudover giver den røde peber også bollerne en lidt mere rødlig/orange farve, hvilket gør brødet lidt mere spændende til en salat.

 

Ingredienser til boller (ca. 15):

0,5 l. vand
1/2 pk. gær
1 rød peber
Lidt hakket chili
0,3 dl. olie
1-2 tsk. salt
800 g. mel
Skal smøres med saltvand

 

  1. Rør gæren ud i vandet
  2. Tilsæt olie og salt samt den hakkede røde peber og chili.
  3. Tilsæt melen lidt af gangen og få det æltet godt ind i dejen.
  4. Lad den hæve 1 par timer på køl. Slå brødet eller bollerne op, og lad dem hæve en halv times tid (gerne længere).
  5. Pensl dem med saltvand og bag dem ved 200 grader i et kvarter. Hvis det er et brød, skal det nok have lidt længere.
tidligere indlæg næste indlæg

5 Kommentarer

  • Reply Kasper Mølgaard Jensen 13 februar, 2012 at 23:40

    Det lyder vildt lækkert!

  • Reply JulieLS 21 september, 2012 at 13:32

    De ser vildt lækre ud, dem vil jeg prøve at lave i dag :-) jeg har dog ligre et par spøegsmål
    er det tørret eller frisk chili?
    og hvad er det for noget saltvand? er det noget i selv laver?

    Vh Julie

    • Reply Laura og Christine 21 september, 2012 at 17:18

      Det er friskt chili, der er blevet hakket :-)! Salt vandet er bare noget du selv laver ved at blande salt og vand – du kan smage det til så du synes smagen af salt er god!
      Håbe du kan lide dem, Julie!

    • Reply JulieLS 21 september, 2012 at 23:54

      De var super lækre, rigtig bløde og luftige. mums! :-)

    Skriv et svar til Laura og Christine Slet kommentar