Det er ikke særlig ofte at vi får det, som man vil kalde “typisk dansk mad” herhjemme. Det er ikke noget, som vi er vokset op med, og det er nok derfor, at det heller ikke er det, der laves mest af hjemme ved os :-) Men, i sidste uge blev der lavet frikadeller, eller Laura’s kæreste lavede dem, for så smager de bedst. Til frikadellerne blev denne blomkålspuré serveret, tænkt i stedet for kartoffelmos, og det fungere faktisk rigtig godt. Det er vigtigt at puréen bliver krydret ordentlig, ellers kan den smage noget så kedeligt ;-). Til frikadellerne serverede vi også gulerodssalat med rosiner og solsikkekerner, den salat fik vi altid som børn, når der stod deller på menuen.
Ingredienser (4 personer)
1 1/2 mellem blomkålshoved
1-2 spsk olie
Salt og peber
Evt andre kyrdderier: Cayenne peber, karry eller andet
Saft fra 1 lime
1 spsk honning
Tilbehør: 1 1/2 dl hytteost, 1 dl ristede solsikkekerner, 1/2 blomkålshoved skåret i mindre stykker og bagt med citrus krydderi og 2 spsk olie i ovnen ved grill i ca. 7 min.
- Skær blomskålshovederne i mindre stykker og kog dem i en gryde i en anelse vand til de er møre (ca. 10 min)
- Blend derefter blomkålshovederne sammen med alle de andre ingredienser indtil en cremet konsistens
- Smag til mht salt, peber, lime, honning og/eller andre krydderier
- Kom puréen op i en skål og vend den derefter sammen med hytteost, ristede solsikkekerner og de bagte blomkålshoveder
- Pynt evt. med flere bagte blomkålshoveder på toppen, lidt ristede solsikkekerner og blomster fra en rød skovsyre
No Kommentarer