BEEF TAMALE PIE –
Hovedretter, Kød

BEEF TAMALE PIE

Sidste forsøg med tamale pie var et hit, og vi ville derfor prøve en ny version – en med kød i stedet for kylling. Dejen er lavet på samme vis, men fyldet er en anelse anderledes. Her er oksekød blandet med en masse krydderrier, cherry tomater, peberfrugt, tomat sauce og rødløg. Inden bagning i ovnen blev der drysset med lidt revet ost. Vi spiste pie’en med friske spinatblade og det var super lækkert. Dejen havde vi gjort en smule grovere ved at erstatte noget af hvedemelem med fuldkornshvedemel. Fyldet var lidt stærkt efter vores mening, så hvis man ikke er til det helt stærke, skal man nok passe lidt på med for mange chiliflager :) Retten har rigtig meget smag vi synes den smager rigtig godt! Hvis man prøve vores Chicken Tamale Pie – og kunne lide den – kan man helt sikkert også lide denne ;) Hvis man ikke spiser kød, kan denne selvfølgelig erstattes af andre grøntsager. I dag skal vi begge to på arbejde og håber at I får mulighed for at nyde det forhåbentlig gode vejr.

 

Ingredienser (1 tærteform med diameter 27 cm)

Dej: Se Chicken tamale pie (100 g. af hvedemelen kan erstattes med 100 g. fuldkornshvedemel eller grahamsmel)
250 g. oksekød
4 dl. Tomatsauce (Vi brugte en pastasauce med lidt smag)
1 rødløg
1 grøn peberfrugt
100 g. cherry tomater
1/2 spsk. koriander
1-1/2 tsk. chiliflager
1 spsk. tørret basilikum
1 spsk. taco spicy mix
Lidt revet ost

  1. Steg kødet på panden og bland det med koriander, chiliflager, tørret basilikum og taco spicy mix
  2. Tilsæt tomatsaucen og bland godt
  3. Skær løg, peberfrugt og cherry tomater i stykker og hæld det i kødblandingen. Lad lidt blive tilbage (Bruges senere)
  4. Når dejen har bagt første omgang tages den ud og kødblandingen hældes over. Drys med resterne af løget, peberfrugten og cherrytomaterne.
  5. Drys med lidt revet ost og bag den færdig i ovnen (15 min. ved XX grader)
tidligere indlæg næste indlæg

10 Kommentarer

  • Reply Johanne 19 maj, 2012 at 10:23

    Lyder sgu lækkert! Alt med kød er bare generelt godt ;-)

    http://www.johanneblog.dk

  • Reply monsterscircus 19 maj, 2012 at 10:30

    Uhm, kan da slet ikke vælge hvilken pie der skal laves først, måske man kunne man lave begge to på engang, halvere dem og smide halvdelen i fryseren. Lækkert lækkert, dejlig weekend til jer!

    • Reply Laura og Christine 19 maj, 2012 at 18:40

      Det lyder slet ikke som en dårlig plan, de er nemlig to helt vildt gode – svært at sige hvilken en der er bedst, så en omgang af begge lyder godt ;)
      God weekend til dig også

  • Reply Anne-Sofie 19 maj, 2012 at 11:48

    Det ser super lækkert ud, det skal helt sikkert afprøves snarest! :)

  • Reply Anonymous 19 maj, 2012 at 15:18

    Er det ikke sådan lidt pizza i tærteform eller? Ser lækkert ud…

    • Reply Laura og Christine 19 maj, 2012 at 18:42

      Jo, dejen er bare lidt anderledes, da denne her indeholder majs, men pizza i tærteform lyder nu ikke dårligt ;)

  • Reply Trine 19 maj, 2012 at 22:09

    Det ser vildt godt ud! :) må jeg helt sikkert prøve at lave!

    • Reply Laura og Christine 20 maj, 2012 at 09:14

      Hej Trine! Den var også rigtig god – vi håber din bliver go' :)

    Skriv et svar til Johanne Slet kommentar