BANANPANDEKAGER MED NUTELLA OG SIRUP –
Desserter, Morgenmad, Pandekager, Snacks

BANANPANDEKAGER MED NUTELLA OG SIRUP

Disse pandekager, har været noget på vores “to-do” liste i laaaang tid. Da en af de søde piger på vores arbejde mindede os om dem lørdag, vidste vi med det samme, at de skulle laves søndag morgen. Heldigvis havde vi ingredienserne i lejligheden, for ellers var de nok ikke blevet lavet.

Der blev søgt på vores yndlings inspirations side (foodgawker.com), hvor vi faldt over en opskrift, vi ville prøve. Vi havde kun 1 æg og derfor lavede vi forholdet 1:1 ift. banan og æg. Det fungerede fint, men vi vil tro at de er nemmere at vende på panden hvis der kom et til æg i. På den anden side vil det også gøre dejen mere flydende og vi synes at disse pandekager havde den perfekte højde! For at give mere smag tilsætte vi vaniljesukker og for mere “fluffy”-hed kom der også bagepulver i.

Pandekagerne var meget lækre og mindede om smagen på en banankage (total bonus når man tænker over, at de næsten ikke er usunde) På toppen kom der hjemmelavet nutella, sirup, frysetørrede hindbær og banan – simpelthen så mums og noget der skal laves mange flere morgener, hvor der er lidt ekstra tid!

 

bananpandekager

BANANPANDEKAGER

Luftige med masser af smag af banan
Udskriv Pin Rate
Ret: Morgenmad
Antal: 4 stk.

Ingredienser

  • 1 banan
  • 1 æg
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • evt. lidt mel

Sådan gør du

  • Mos bananen i en skål med en gaffel, pisk æg i og derefter blandes bagepulver og vanilje pulver også i (hvis dejen virker alt for våd, kan man komme lidt mel i (mandelmel kan også sagtens bruges))
  • Varm en pande op med smør (eller olie) og lav små klatter af dejen
  • Vend pandekagerne om når de begynder at boble på overfladen - det kan være lidt svært at vende pandekagerne, så pas på og sørg for, at de har fået nok, inden de vendes (ellers kan det gå galt!)

 

tidligere indlæg næste indlæg

27 Kommentarer

  • Reply Christina 20 marts, 2013 at 08:25

    Lækker inspiration lige fra morgenstunden. Man bliver godt nok lækkersulten :)

    • Reply Twin Food 20 marts, 2013 at 16:50

      Ja ikke!? De var super gode kan du tro :-)

  • Reply Mathilde 20 marts, 2013 at 08:51

    Jeg netop lavet noget lignende til morgenmad – med æg, bananer og tilsat blåbær og kokosmel. Banan og kokosmel kan godt gøre det lidt tungt, men så er blåbærrene goe’ ;)

    • Reply Twin Food 20 marts, 2013 at 16:52

      Mums, det lyder rigtig lækkert også med blåbær og kokosmel, vi må eksperimentere lidt med dem :-)

  • Reply Tina Virenfeldt 20 marts, 2013 at 09:03

    Mmm.. De lyder rigtig lækre! Elsker bananpandekager og laver det også ofte selv. Tilsætter indimellem også lidt kokosmel, havregryn og vaniljesukker – det smager også rigtig godt!

    • Reply Twin Food 20 marts, 2013 at 16:52

      Det lyder super lækkert, Tina! Tak for tippet, vi må arbejde lidt videre på dem, så vi kan variere dem lidt ;-)

  • Reply Luise / Sesam, Sesam 20 marts, 2013 at 11:19

    Nej, hvor ser de gode ud! Helt perfekt snaskede og søbende i sirup (: De KAN kun smage godt! (:

    • Reply Twin Food 20 marts, 2013 at 16:55

      Tusind tak, søde Luise! De var bare helt perfekte ;-)

  • Reply Ang 20 marts, 2013 at 11:57

    Årh, hvor ser de lækre ud! Må prøves!

    • Reply Twin Food 20 marts, 2013 at 16:56

      Tusind tak – de er super gode :-)

  • Reply Caroline 20 marts, 2013 at 13:01

    Har regnet den ud nu, takket være Jer! :-) Jeg plejer nemlig at lave pandekagerne KUN med banan og 1 æg – det gør dem vildt svære og lidt for æggeagtige, men det tror jeg da at bagepulveret fikser. TAK piger :o)

    • Reply Twin Food 20 marts, 2013 at 16:56

      Hehe, godt vi kunne hjælpe Caroline ;-)
      Ha en god aften!

  • Reply Emilie 20 marts, 2013 at 13:27

    Wauw, hvor ser de lækre ud! :)

    //Emilie
    http://gravidmedlupus.blogspot.dk/

    • Reply Twin Food 20 marts, 2013 at 16:56

      Tusind tak, Emilie – det kan du tro de også var :-)

  • Reply Marie 20 marts, 2013 at 22:06

    lækkert lækkert! Jeg plejer at køre 1/2 med banan/æg og så rive et æble i dejen også, det giver den lækreste syrlighed. Toppet med fromage frais er det helt perfekt!

    • Reply Twin Food 21 marts, 2013 at 19:40

      Hej Marie! Tak for det lækre tip- det lyder smadder lækkert med revet æble :) Det må prøves!

  • Reply Helena Eiken 21 marts, 2013 at 21:23

    Disse pandekager er da bare alt for lækre. Jeg ændrede lidt i opskriften og wupti – så havde jeg en mega lækker morgenmad i morges.
    I kan evt. tage et kig ind på min blog, og vurdere, om resultatet er godkendt. Om ikke andet, så smagte de i hver fald godt!
    God aften :-)

  • Reply Mathilde 22 marts, 2013 at 08:44

    De er simpelthen fantastiske. Har lige lavet dem, og hold da op de havde en dejlig smag af banan, og så var de fantastisk luftige! Seks stjerner herfra ;-)

    • Reply Twin Food 22 marts, 2013 at 12:32

      Tusind tak, Mathilde! Hvor er det dejligt at høre, vi er også helt vilde med dem :-) ha en rigtig god weekend!!

  • Reply SUND BANANROULADE MED BLÅBÆRFYLD | TWIN FOOD 22 april, 2013 at 13:28

    […] med fyld af græsk yoghurt og blåbær, som smager helt fantastisk. Det er de tidligere bananpandekager, der blev eksperimenteret lidt med, og resultatet blev faktisk bedre end forventet! Vi har nogen […]

  • Reply Bananpandekager | Kaerligheds maaltidet 23 april, 2013 at 22:18

    […] En moden banan og et æg = lækre pandekager. Opskriften er fundet hos Twin Food. […]

  • Reply Healthy breakfast pancakes | The young FOOD blogger 11 maj, 2013 at 20:02

    […] er fundet på bloggen Twin-food. Den er et besøg […]

  • Reply MINI PANDEKAGE-LAGKAGE | TWIN FOOD 23 juli, 2013 at 07:56

    […] den er så god at den klart fortjener et indlæg her på bloggen :-)! Pandekagerne er de berømte bananpandekager og i mellem har vi lagt en creme af rabarber blendet med lidt skyr. Rabarber sæsonen er vist snart […]

  • Reply BANANPANDEKAGER – NU MED ÆBLE OG KAKAO | TWIN FOOD 24 september, 2013 at 21:21

    […] kommentarfeltet til bananpandekager med nutella, var der en sød læser, som skrev, at man også kan rive et æble i dejen for at give pandekagerne […]

  • Reply BANANPANDEKAGER – NU MED ÆBLE OG KAKAO | TWIN FOOD 24 september, 2013 at 21:21

    […] kommentarfeltet til bananpandekager med nutella, var der en sød læser, som skrev, at man også kan rive et æble i dejen for at give pandekagerne […]

  • Reply » BRUNCH INSPIRATION 9 juli, 2014 at 14:39

    […] er lavet efter følgende opskrift (3 x portion) og blot lavet i et vaffeljern (der blev ca. […]

  • Reply » SPINAT/BANAN VAFLER 24 november, 2014 at 10:13

    […] skal forkæle sig selv lidt ekstra og også har lidt ekstra tid. Der er taget udgangspunkt i vores klassiske bananpandekager, hvor der er tilsat lidt spinat og så er de blevet lavet i et vaffeljern i stedet for som […]

  • Skriv et svar til Mathilde Slet kommentar