BANAN HAVEGRØD MED FRISK FRUGT OG PEANUTBUTTER –
Grød, Morgenmad

BANAN HAVEGRØD MED FRISK FRUGT OG PEANUTBUTTER

grødb2
Det er nok blevet nævnt et par gange før på bloggen – men vi er vilde med morgenmad! Faktisk spiser vi ofte den samme morgenmad, men det betyder ikke at vi ikke kan lide at prøve nye ting af. Denne grød er afprøvet i San Diego og skal bestemt også laves hjemme i DK! Grøden består af most banan, havregryn, mælk og peanutbutter. På toppen kan der kommes et hav af friske frugter. Hvis man ikke er vild med peanutbutter undlader man selvfølgelig bare dette – men vi elsker det og synes det gør det rigtig godt i grøden sammen med bananen :-) Hvis man er vant til at lave grød på vand, kan det sagtens bruges i stedet for mælken. Grøden her er blevet lavet i mikrobølgeovnen – og det er vigtigt at man rører i den undervejs. Den dog ogsåsagtens laves i en gryde ;)

 

Ingredienser (1 person):

1 banan

120 ml mælk

120 ml havregryn (grovvalsede)

1-2 spsk peanutbutter

1 knsp salt

Til toppen: Frisk frugt som fx brombær, pomelo, æble – eller hvad der lige er i sæson. Drys med lidt kokos og hakkede nødder

 

  1. Mos bananen i en mikro-ovns venlig skål og kom havregryn og mælk i
  2. Giv den ca. 2 min i alt – men stop hver 30 sekund og rør rundt. Alt efter hvilken konsistens man ønsker kan man stoppe inden eller efter de 2 min (jeg synes den fik en god grød konsistens efter de 2 min, men det er vigtigt at man røre i den undervejs)
  3. Tag grøden ud af mikrobølge ovnen og rør peanut butter i
  4. Pynt med frugt, kokos og lidt hakkede nødder

 

grødb3 grødb1

tidligere indlæg næste indlæg

8 Kommentarer

  • Reply Hvadskalvibage/Mette 15 november, 2013 at 09:12

    En morgenmad som både lyder lækker og ser flot ud – har ikke afprøvet peanutbutter i morgenmad endnu, men det skal da vist overvejes :-)

    • Reply Twin Food 15 november, 2013 at 22:05

      Tusind tak :) Det er super godt med peanutbutter til morgenmad ;)

  • Reply Cathrine Koefoed 15 november, 2013 at 10:18

    Det ser lækkert ud :-) Tak for morgenmadsinspiration. Hvor lang tid bruger du på denne spise? :-)
    Kh Cathrine Koefoed – http://www.cathrineyoga.dk

    • Reply Twin Food 15 november, 2013 at 22:06

      Mange tak og velbekomme :)! Den tager ikke meget mere end 5 min at lave :)

  • Reply Malene 19 november, 2013 at 22:42

    Hejsa! Hvor er det en fin ide at putte peanut butter i, det tror jeg at jeg vil prøve af i morgen tidlig. Mums, glæder mig allerede! Tusind tak! Efterårs hilsener, malene

    • Reply Twin Food 21 november, 2013 at 11:09

      Hej Malene :)
      Det smager så godt og er så er det jo en dejlig start på dagen, hvis man kan “få lov” at spise lidt peanutbutter ;)

  • Reply Opskrift: Den bedste havregrød | ChinavianLiving 23 november, 2013 at 08:45

    […] Bananhavregrød med peanutbutter. Ej men så bliver det ikke bedre end det. Jeg elsker peanutbutter og her er en oplagt undskyldning for at spise det til morgenmad. Guderne må vide at jeg har ledt længe efter sådan en undskyldning. Eller noget. Jeg spiser den nu ikke kun til morgenmad, også som eftermiddagssnack eller dessert/aftenssnack. Det er virkelig lækkert og både nemt og hurtigt lige at bikse sammen. […]

  • Reply » LÆKKER BANANGRØD LAVET I OVNEN 16 november, 2015 at 09:42

    […] hitter mest herhjemme. Fx har vi flere gange i løbet af den sidste uge nydt bananpandekager eller banangrød. I løbet af ugen blev denne bagte grød med banan også lavet. Den er super lækker og kan gøres […]

  • Skriv et svar til Opskrift: Den bedste havregrød | ChinavianLiving Slet kommentar