BAGTE PORTOBELLOSVAMPE MED QUINOA OG HYTTEOST –
Bulgur/Kerner, Glutenfri, Tilbehør, Vegetar

BAGTE PORTOBELLOSVAMPE MED QUINOA OG HYTTEOST

port1

Forleden dag i supermarkedet lå der en masse af de der 2 pak portobellosvampe-bakker med GIGA portobellosvampe i og da de ovenikøbet var på tilbud, var der ingen tvivl om at de skulle med i kurven til kassen. 9 kr. for to store portobelloer er da noget af et kup, eller?! Svampene fyldte vi med en masse lækkert; kogt quinoa, hakket frisk spinat, forårsløg og hytteost. På toppen kom der en smule revet parmesan inden de blev bagt i ovnen. Portionen her vil helt sikkert også passe til 4 portobellosvampe med normal størrelse – bare fyld godt op med det lækre fyld! Svampene fungerede rigtig godt som tilbehør til en omgang fiskedeller og hvis man vil kan man sagtens udskifte ingredienserne i fyldet, man kan putte alt i, der også smager godt når det er bagt ;-)

 

Ingredienser (2 store svampe eller 4 små)

2 store portobellosvampe (eller 4 små)

1,5 dl quinoa

1-2 håndfulde hakket frisk spinat

2 dl hytteost

1 spsk grov sennep

2 forårsløg

Salt og peber

Lidt parmesan til toppen

  1. Skær stokken fra svampene og hak dem fint
  2. Skyld qunioaen godt og kog det efter pakkens anvisning
  3. Bland de hakkede svampestokke og den kogte quinoa med den hakkede spinat, hytteost og grov sennep
  4. Snit forårsløgene og bland også disse i
  5. Smag til med salt og peber
  6. Fordel fyldet i svampene og riv lidt parmesan over toppen
  7. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min (det afhænger lidt af svampenes størrelse, vores var meget store)

port2

tidligere indlæg næste indlæg

4 Kommentarer

  • Reply Hvadskalviabge/Mette 28 august, 2015 at 12:22

    Det fyld havde jeg ikke lige tænkt på, men det lyder rigtig lækkert. Må huske det næste gang jeg køber dem :-)

    • Reply Twin Food 30 august, 2015 at 14:11

      Det var nemlig rigtig lækkert og god idé :)

  • Reply Lise 1 september, 2015 at 17:27

    Hej Twinfood
    I pynter altid jeres mad så flot, men hvad er det for krydderurter i bruger? Synes ikke det ligner de alm krydderurter som basilikum osv?

    Hvilke slags bruger i mest og hvor kan de købes eller gror i dem selv? :)

    Mvh Lise

    • Reply Twin Food 3 september, 2015 at 08:56

      Hej Lise
      Hvor er du sød – TAK! :)
      Her har vi brugt ærtespirer/ærteskud. En sommer havde vi dem på altanen og de var så fine. Ellers plejer vi at købe en potte i føtex. Udover ærtespirer bruger vi også oregano og timian – timianblomsterne er også meget fine (de kommer når man gror dem selv). Disse kan også købes i føtex eller andre supermarkeder.
      Ellers bruger vi også andrer spirer og der køber vi nok mest bakker i føtex :)
      Vi håber du kan finde noget af det!

      KH

    Skriv et svar til Hvadskalviabge/Mette Slet kommentar