BAGT HINDBÆR CHEESECAKE // RASPBERRY CHEESECAKE –
Desserter, Søde sager

BAGT HINDBÆR CHEESECAKE // RASPBERRY CHEESECAKE

hche2

hch3

Denne cheesecake, er virkelig en nem en af slagsen. De andre opskrifter vi har på cheesecake fx her og her, har vi ikke bagt kagen, men blot brugt husblas til at få massen til at stivne. I denne opskrift bager vi kagen, så massen kan blive fast. Vi synes de to slags cheesecake’s er meget forskellige, men begge smadder gode! Denne er lavet med inspiration fra en opskrift af Gordon Ramsay, som vi en aften faldt over i fjernsynet. Kagen består af få ingredienser, hvilket netop gør den nem :-) vi har kommet friske hindbær i dejen og her ville man også sagtens kunne bruge fx blåbær, ribs eller brombær. Hvis man benytter frosne bær, skal man være opmærksom på bage tiden, da denne kan blive længere, da de frosne bær vil give mere væske til massen. Vi har også prøvet at lave kagen med en kiksebund, hvilket vi synes giver kagen lidt ekstra sprødhed. Scroll down for english

 

Ingredienser (1 springform på 23 cm i diameter)
400 gram flødeost
150 gram skyr
3 æg
1 tsk vaniljesukker
150 gram sukker
skal fra 1 citron
2 spsk mel
300-400 gram hindbær (gem lidt til toppen

Evt. med kiksebund: 200 gram fuldkorns digestive + 30-50 gram smør

 

  1. Hvis man vil lave kiskebunden skal denne laves først i en blender og derefter kommes i bunden af en smurt springform – man kan godt lave kagen uden kiksebunden (kom smør i lidt ad gangen, massen skal lige kunne samle sig uden at falde for meget fra hinanden og vi kan ikke huske præcist hvor meget vi brugte)
  2. Pisk creme cheese, skyr og sukker godt sammen
  3. Tilsæt et æg ad gangen til massen og pisk imens – lad det hele blive pisket godt sammen
  4. Tilføj mel, vaniljesukker og citron skal og vend tilslut hindbærene i forsigtigt (så de ikke bliver mast)
  5. Bank springformen forsigtigt på bordet (så luftbobler undgås) og kom den i en 180 grader varm ovn
  6. Bag den i 35-40 minutter – kanten skal være fast og gylden, men kagen må stadig godt virke lidt ubagt i midten
  7. Lad kagen køle af og nyd den derefter

hche4

hche1

 

 

RASPBERRY CHEESECAKE

400 gram cream cheese
150 gram greek yoghurt (thick consistense)
150 g caster sugar
3 eggs
2 tbsp plain flour
1 tsp vanilla sugar
Finely grated zest of 1 lemon
200-300 gram raspberries (save some for the top)

You can add a crust in the button made of 200 g crackers and 30-50 gram of butter

 

  1. If you want a crust make this at the start – mix the crackers and butter in a foodprocessor to the mixture is combined
  2. Beat together the cream cheese and sugar
  3. Add the eggs bit by bit until combined
  4. Add the flour, vanilla sugar and lemon zest, then fold through the raspberries.
  5. Spoon the mixture into cake tin (buttered), tapping it against the work surface to remove any bubbles and help the raspberries rise up from the bottom.
  6. Bake the cake in a 180°C oven for 35-40 minutes (the top should be golden and the cake should be set on the edges but wobbling slitgtly in the middle)
tidligere indlæg næste indlæg

15 Kommentarer

  • Reply Lulu 26 april, 2014 at 19:02

    Mmm, kan man mon nogensinde få for meget cheesecake? Personligt tror jeg aldrig jeg bliver træt af denne kage :)
    Jeg har også forsøgt mig med bagt cheesecake forleden -dog med blåbær, kvark og hytteost – den blev også drønlækker :) (se opskrift her: http://09tiblog.blogspot.dk/2014/03/blueberry-cheesecake.html)

    • Reply Twin Food 28 april, 2014 at 18:19

      Vi har det på samme måde – vi elsker cheesecake på alle mulige måder :)
      Hvor lyder det også som en god blanding og hvor ser den smuk ud – den må vi huske :)!

  • Reply Anna 27 april, 2014 at 11:38

    Hejsa. Opskriften lyser super lækker og jeg er allerede gået i gang med at lave den! Jeg er ved at blande ost og sukker, men så kom jeg til at tænke på hvad man skal bruge skyr til? Der står ikke hvornår man skal putte det i?

    • Reply Twin Food 28 april, 2014 at 18:20

      Hej Anna
      Beklager, vi havde glemt at fået tilføjet det i opskriften, men kan nu findes.
      Vi håber ikke kagen gik helt i kage selvom du allerede var igang :)

      KH

  • Reply Anne 28 april, 2014 at 20:56

    Hejsa :-)
    Jeg har lige et spørgsmål. Hvis man laver kagen med kiksebund, skal den så også bages?
    Knus

    • Reply Twin Food 28 april, 2014 at 21:21

      Hej Anne
      Jep- den skal stadig bages :-)

  • Reply Camilla 29 april, 2014 at 22:54

    Hejsa :)
    Det er bare lige for at gøre jer opmærksomme på det, men der står ikke sukker i indgredienslisten..
    Lyder som en super lækker kage, som jeg vil forsøge mig med en af dagene :)
    Fortsæt det gode arbejde!

  • Reply Camilla 29 april, 2014 at 22:54

    Hejsa :)
    Det er bare lige for at gøre jer opmærksomme på det, men der står ikke sukker i indgredienslisten..
    Lyder som en super lækker kage, som jeg vil forsøge mig med en af dagene :)
    Fortsæt det gode arbejde!

    • Reply Twin Food 30 april, 2014 at 09:34

      Hej Camilla
      Vi var lige inde og kigge, og det ligner, at der står sukker i ingredienslisten :-)
      Lad os endelig vide hvad du synes om kagen!

  • Reply Camilla 27 juni, 2014 at 16:55

    hvilken str springform skal man bruge? :)

    • Reply Twin Food 30 juni, 2014 at 12:39

      Vi brugte en med en størrelse på 22 cm :)

  • Reply Sigrid Birch 2 juli, 2014 at 21:21

    Hej:) Virkelig en lækker blog I har – har I lavet en chocolate cheesecake opskrift? :)

    • Reply Twin Food 3 juli, 2014 at 16:47

      Hej Sigrid
      Tusind tak! Det har vi desværre ikke – men det kan sagtens være noget der kommer på bloggen i fremtiden ;-)

  • Reply Marie 26 januar, 2015 at 11:42

    Hej,
    Hvor mange personer er den lavet til?

    Jeg skal nemlig cirka lave den til 20 personer :-)

    • Reply Twin Food 26 januar, 2015 at 12:36

      Hej Marie

      Den er lavet i en springform, som er til ca. 10 personer.
      Så vi vil mene, at du skal lave dobbelt portion :-)

    Skriv et svar til Marie Slet kommentar