AUBERGINE PIZZAER –
Forret, Nemme hverdags retter, Pizza, Tilbehør, Vegetar

AUBERGINE PIZZAER

Om mandagen går vi tit til step. Tidspunktet er dog lidt træls, da det altid ligger lige oveni spisetid. For at vi ikke spiser alt for sent, plejer vi at lave maden klar inden vi tager afsted. Disse aubergine pizzaer blev lavet, og tager ikke skade at, at blive spist kolde – de kan selvfølgelig varmes i ovnen, men det synes vi ikke var nødvendigt. Det var egentlig meningen vi ville have spist dem sammen med en salat, men Christines kæreste synes at vi skulle grille. I stedet kom de til at fungerer som en forret, da vi spiste dem mens grillen blev klar. De var super gode som forret, men ville også sagtens kunne gå som tilbehør – som vi egentlig havde planlagt :-). Den vegetariske pizza består faktisk bare af en bund aubergine, oven på er der lagt lidt pizzasauce, derefter et par spinat blade og på toppen lidt friskt mozzarella ost. Man kan selvfølgelig sagtens også komme lidt serranoskinke på, hvis man synes kødet mangler. Siden på auberginen er rullet i lidt æg og derefter rasp, for at gøre den lidt mere sprød. Vi vidste ikke at vi skulle grille, men hvis vi havde vidst det, havde vi nok valgt at lave dem på grillen efter samme fremgangsmåde!

 

Ingredienser (giver ca. 12 stk):

Inspiration:pinchofyum
1 aubergine
1 pakke frisk mozzarella
spinatblade
pizzasauce (ca. 150-200 gram)
1 æg
rasp

  1. Skær auberginen i skiver på ca. 1 cm
  2. Lav en skål med et æg og en anden med rasp. Vend kanterne af skiverne i æg og derefter i rasp.
  3. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl auberginerne med lidt olie og giv dem ca. 10 min i ovnen ved 210 grader
  4. Vend auberginerne og giv dem yderligere 8 min.
  5. Tag dem ud af ovnen og kom lidt pizzasauce på, lidt spinat blade og på toppen lidt friskt mozzarella ost.
  6. Sæt dem tilbage i ovnen og giv dem 10 eller ind til osten er blevet gylden
  7. Nyd dem som forret, tilbehør eller bare en lille snack :)
tidligere indlæg næste indlæg

14 Kommentarer

  • Reply Trine 27 maj, 2012 at 10:26

    Ej hvor ser de flotte ud! Og de ville da være helt perfekte til en grillaften også. Dem må jeg prøve, tak for opskriften :-)

    • Reply Laura og Christine 27 maj, 2012 at 20:23

      Mange tak! Ja lige præcis, det kunne være sjovt at prøve at lave dem på grillen :)

  • Reply Johanne 27 maj, 2012 at 11:24

    Åhhh, jeg bliver bare så sulten af at læse jeres blog! Puuh ha :D

    http://www.johanneblog.dk

  • Reply Signe Rahbek 27 maj, 2012 at 14:21

    Super god ide, har altid synes aubergine smagte en smule kedeligt, men dette skal jeg klart prøve

    SigneRahbek.blogspot.com

    • Reply Laura og Christine 27 maj, 2012 at 20:24

      Mange tak Signe – disse er bestemt ikke kedelige, og er meget nemme at lave :)!

  • Reply monsterscircus 27 maj, 2012 at 18:48

    Ej hvor fin en opskrift, og virkelig virkelig fine billeder, så forpligter vi os jo virkelig til at prøve!

  • Reply frk. sveske 27 maj, 2012 at 20:46

    Sikke en god idé, piger.
    Dem må jeg helt sikkert afprøve ved lejlighed. Aubergine er min nye ven i grøntsagsskuffen ;)
    – frk. sveske

  • Reply Cathrine Curting 27 maj, 2012 at 21:24

    Auberginer er klart undervurderet! – Lyder som en spændende opskrift :)

    • Reply Laura og Christine 28 maj, 2012 at 08:26

      Helt enig, denne opskrift er virkelig lækker og man kan faktisk nærmest ikke smage at det er aubergine! :)

  • Reply Ambika 29 maj, 2012 at 19:43

    Yum!! Such a brilliant idea!

  • Skriv et svar til Johanne Slet kommentar