AUBERGINE BURGER –
Burger, Kød, Nemme hverdags retter

AUBERGINE BURGER

aubb4

Hvis ikke man ønsker for meget brød, men stadig elsker burgerer er de her auberginer burgerer en rigtig god løsning! Burgerbollen erstattes af to skiver grillede auberginer i bund og top. Den svampede konsistens som auberginen har efter tilberedning kan snildt minde om brød og gør på ingen måde burgeren mere kedelig! De kan derudover også krydres med hvidløg og forskellige krydderier, for at give dem mere smag. Burgeren opbygges på normalvis, med den ønskede type bøf og grøntsager. Her er lavet en klassisk okesekødsbøf og af grøntsager er der brugt spinatblade, gulerod, soltørrede tomater og løg. Ha en skøn dag – det bliver vidst en rigtig efterårsagtig en af slagsen!

Ingredienser (4 stk)
250-300 g hakket oksekød
1  aubergine
Lidt olie og hvidløg
1 lille gulerod
1 lille løg
4-6 soltørrede tomater
Friske spinatblade

 

  1. Skær auberginen i ca. 1 cm tykke skiver og gril dem på en pande med lidt olie og hvidløg
  2. Skær gulerod, løg og soltørrede tomater i mindre skiver
  3. Form kødet til 4 lige store stykker og steg dem som ønsket
  4. Saml’ burgeren med en grillet aubergine i bunden med grøntsager og en bøf ovenpå og til sidst en grillet aubergine mere – lav alle 4 burgere således og spis :)

aubb1

aubb2

aubb3

 

– Christine

tidligere indlæg næste indlæg

7 Kommentarer

  • Reply Signe Rask Nielsen 28 oktober, 2013 at 10:55

    Uhhh det ser lækkert ud. Det kunne sagtens være mig i aften. Jeg siger tjek til mindre brød og tjek til hakket oksekød i køleskabet :-)

    • Reply Twin Food 29 oktober, 2013 at 22:56

      Tusind tak Signe :) det lyder slet ikke dårligt!
      KH

  • Reply hvadskalvibage/Mette 28 oktober, 2013 at 15:03

    Ikke en dum ide – jeg anvender ofte i stedet de store svampe. Overvejer at en dag at prøve med at grille en burger med det hele samlet. Dvs svampe, diverse løg, peberfrugt, oksefars, tomat og svampe sat sammen og så grillet samlet.

    Ved ikke helt hvordan slut resultatet vil blive, og om jeg kan få den til at holde sammen under grilningen :-)

    • Reply Twin Food 29 oktober, 2013 at 22:58

      Ja de store svampe er også super gode :)! Det lyder spændende med en hel burger grillet. Kunne forestille mig det også, som du siger, bliver vanskeligt at holde den sammen ;)
      KH

  • Reply louiogbearnaisen 28 oktober, 2013 at 18:08

    HAPS! Sådan en fætter kunne da vist godt udgøre min aftensmad :) Har liiige en aubergine i køleren, en kugle mozzarella og en kyllingfilet, så det må blive en chicken-udgave :D

    • Reply Twin Food 29 oktober, 2013 at 22:58

      Uh det lyder slet ikke dårligt med en chicken udgave – lækkert :)
      KH

  • Reply Fit Fastfood: Aubergineburgere, grøntsagsbøffer og 200 followers på Bloglovin’ | Søsters Køkken 29 oktober, 2013 at 09:05

    […] Opskriften på aubergineburgeren fandt jeg på Julie Karlas blog. I kan læse opskriften lige HER. Twin Food har også for nyligt postet en opskrift med deres bud på en aubergineburger. Den opskrift finder I […]

  • Skriv et svar til hvadskalvibage/Mette Slet kommentar