ANNE’S BROWNIE –
Desserter, Fødselsdag, Søde sager

ANNE’S BROWNIE

Denne brownie stammer også fra vores fødselsdag. Den blev serveret som dessert om aftenen – og faktisk også til brunchen :-) Da vi skulle finde ud af hvilken dessert vi ville lave, gik vi med det samme ind på søde Annes blog. Her var vi helt sikre på at finde noget, som vi ville lave – og rigtig nok. Det er lidt tid siden brownien er lagt op af Anne, og da vi faldt over den, blev det hurtig besluttet at det var den der skulle laves! Da vores fad, som brownien skulle i, var lidt større end Annes, lavede vi få justeringer i opskriften. Alt efter hvilken størrelse fad man bruger, og hvor høj ens brownie bliver – skal man justerer bagetiden. Vores var ikke særlig høj og fik faktisk kun 15 min. Vi valgte at serverer brownien med en god vaniljeis, friske jordbær samt lidt jordbærskum.
I dag skal gå med hygge, hygge og hygge. Christine skal med toget kvart i 5 i morgen tidlig mod Kastrup, hvor flyet går 11.20. I aften skal vi spise sammen allesammen; mor, far, lillebror og kærester. Værelset er pakket ned og det hele er næsten ved at være klar. Så sidste indlæg fra Christine på dansk jord i denne omgang. Nu må vi se hvor meget der kommer fra Australien :-)



Ingredienser:
Inspiration: anneauchocolat
200 gram smør
150 gram mel
2 spsk kakao pulver
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk vaniljesukker
5 æg
200 gram mørk chokolade (OBS: 100 gram af disse skal hakkes og røres i tilslut)
100 gram mælkechokolade
100 gram hakkede hasselnødder
270 gram sukker

 

  1. Smelt smør og 100 gram mælkechokolade + 100 gram mørk chokolade chokolade over vandbad til alt er smeltet helt. Lad det køle lidt af
  2. Pisk æg og sukker luftigt i en anden skål
  3. Kom kakaopulver, salt, vaniljesukker og mel i skålen med æg og sukker
  4. Hæld chokolade massen i under omrøring
  5. Vend tilslut hakkede hasselnødder og hakket mørk chokolade i
  6. Hæld kage dejen i en form (25 x 38) og giv dem 10-15 min i 180 grader – tjek med en skarp kniv eller en gaffel om brownien er bagt
tidligere indlæg næste indlæg

10 Kommentarer

  • Reply Anonymous 4 juli, 2012 at 14:24

    Den ser dejlig ud – og lækker med jordbærskum!

  • Reply Maja 4 juli, 2012 at 22:44

    Sikke en lækker brownie! Den må helt sikkert prøves :-)

  • Reply signe krogshede 17 september, 2013 at 14:34

    Hej søde Twin food. jeg står og skal holde fødselsdag søndag, kan denne kage laves og fryses ned og tages op søndag/lørdag aften og stadigvæk være god? :)

    • Reply Twin Food 17 september, 2013 at 15:15

      Hej Signe :)
      Ja det tror vi sagtens kan lade sig gøre, tag den op lørdag eftermiddag og stil den i køleskabet indtil du skal bruge den søndag, så bliver den bedst :-)!
      God fornøjelse og god fødselsdag ;)

  • Reply Elisabeth 29 december, 2013 at 18:00

    Hej. Jeg vil bare lige gøre opmærksom på, at der i jeres vejledning står, at man ialt skal bruge 300g chokolade – 100g mælkechokolade og 200g mørk chokolade. I ingredienslisten er der dog kun nævnt 200g mørk chokolade. Jeg vil prøve at bage kagen uden de 100g mælkechokolade, så må vi se, hvordan det går :)

    • Reply Twin Food 30 december, 2013 at 11:19

      Hej Elisabeth

      Det er fordi de sidste 100 gram skal hakkes og vendes i tilslut som der står i opskriften.
      De skal vendes i sammen med de hakkede hasselnødder :-)

      Godt nytår herfra

      • Reply ELisabeth 30 december, 2013 at 18:39

        Ja, det har jeg forstået. Men I mangler at nævne de 100g lys chokolade, som skal smeltes sammen 100g mørk chokolade, i selve ingredienslisten. Her står der kun nævnt de 200g mørk chokolade – hvoraf 100g af dem skal hakkes og puttes i til sidst :)

        Godt nytår til jer også.

        • Reply Twin Food 2 januar, 2014 at 17:42

          Nååeh dér – det havde vi overset. Tusind tak for påmindelsen, det retter vi med det samme :-)

    Skriv et svar til Elisabeth Slet kommentar