ÆBLESKIVER MED MARCIPAN –
Desserter, Højtider, Søde sager

ÆBLESKIVER MED MARCIPAN

æble2

æble1

Igen i år er det blevet til projekt “hjemmelavede-æbleskiver” og faktisk to gange indtil videre. Vi nød en ordentligt portion sidste onsdag til vores fars fødselsdag, hvor vi havde fyldt dem med både nougat, karamel og marcipan – de var SÅ gode. Igen i går blev der lavet en portion til venindehygge, hvor vi valgte at putte revet marcipan i dejen i stedet for. Smagen var ikke fremtrædende, men var blot med til at give lidt sødme. Vores opskrift er mere eller mindre den samme som sidste år, der stammer fra vores mor’s opskriftebog, som har fået den af vores mormor – en lækker opskrift, der kun bliver bedre af at gå videre i generation! Opskriften nedenfor har også fået tilført lidt grahamsmel, som gør dem lidt mere fyldige – ikke noget de tager skade af :-)! Den originale opskrift fra sidste år på de “rigtige” æbleskiver kan i finde lige her !

 

Ingredienser (ca. 18 stk.)

300 ml kærnemælk

40 g grahamsmel

100 g hvedemel

1 æg (delt i hvide og blomme)

1 tsk sukker

1/2 tsk natron

1/4 tsk salt

50 g revet marcipan

  1. Bland kærnemælk med grahamsmel og hvedemel
  2. Tilsæt æggeblomme, sukker, natron og salt
  3. Rør dejen godt, så der ingen klumper er i og tilsæt den revne marcipan
  4. Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen
  5. Hæld dejen i en æbleskive pande med lidt fedtstof og lad dem blive gyldne på alle sider. Vi plejer at fylde lidt ekstra dej i når de skal vendes – det gør at de bliver pænere runde
  6. Servér med lækker marmelade og flormelis

æble3

æble4

tidligere indlæg næste indlæg

2 Kommentarer

  • Reply Anonym 24 november, 2016 at 11:00

    Hey
    Kan man lave dem med feks. sødmælk i stedet for?
    -Mille

    • Reply Twin Food 27 november, 2016 at 10:58

      Hej Mille,
      Formentlig ja, men vi er ikke helt sikker på om det gør noget ved konsistensen, men vi tror ikke det er noget problem :) Hvis konsistensen virker for flydende kan du altid tilsætte lidt mere mel,

    Skriv et svar til Anonym Slet kommentar