TWIN-FOOD I MASTERCHEF STUDIERNE –
Hjemme hos Twin Food

TWIN-FOOD I MASTERCHEF STUDIERNE

Som I ved tilbragte vi vores søndag eftermiddag i Masterchef studierne, hvor der blev lavet mad, stresset rundt og selvfølgelig også spist en masse god mad. Arrangementet var et blogger-event afholdt af Samsung og Kokkelandsholdet, hvor vi i alt var 8 hold, der dystede mod hinanden. Nedenfor er vist lidt stemningsbilleder fra dagen, taget af Martin Kaufmann, der formåede at fange stemningen i køkkenet meget nøjagtigt. Billederne fortæller meget godt hvordan vi havde det – vi var ret stresset! Der var tid til lidt smil, men måske mest de der “jeg-ved-ikke-helt-hvad-jeg-laver-smil” ;-)!

Vi havde en super sjov dag og blev virkelig udfordret. Vi har jo aldrig før skulle lave mad på tid og vi kan hilse at sige at det faktisk er lidt ubehageligt, fordi man stresser så meget. Vi nåede at servere alle retterne til dommerbordet indenfor tiden og resultatet var da også okay taget i betragtning af, at det var første gang der blev udskåret en hel torsk og første gang vi lavede en “ægte” sauce (hvilket nogen nok vil mene er en stor fejl)

 

 

Selve konkurrencen varede 1,5 time, hvor der både skulle laves en hovedret og en dessert (troede vi hvert fald til at starte med). Hovedretten skulle bestå af torsk, noget kål og en ægte sauce og da vi så den store torsk med hoved og øjne var vi allerede godt forvirrede (sådan en har vi aldrig prøvet), med lidt (læs meget) hjælp fra kokkelandsholdet fik vi to okay stykker torsk, som vi bagte i ovnen med en persille/valnødde pesto, smør, hvidvin, salt og peber. Som kål brugte vi rosenkål, der blev snittet fint, stegt på panden i smør med fint skårne pastinakker og tilsidst vendt med ristede valnødder og en dressing med sennep, eddike, olie, sukker, salt og peber. Den ægte sauce var den største udfordring og nok også det værste der blev serveret ;-)! (Så er der vidst ikke mere at sige om den andet end at vi virkelig skal øve os!!)

Desserten skulle bestå af chokolade, citron og vanilje. Her lavede vi en blondie med hvidchokolade og ekstra citron – en kage som vi godt vidste vi havde lidt travlt med da den helst skal stå længe for at sætte sig, men vi satsede ;) Til kagen serverede vi en skum af fløde, vanilje, sukker og mere citron – nok den rest vi selv syntes smagte bedst.

Midt i stressen skulle vi selvølgelig ikke snydes for en ekstra lille ting – en snack. Her fik vi to jomfruhummerer på bordet, hvor der efter 15 min. skulle serveres en snack på dommernes bord. De blev pillet, stegt på panden i lidt smør og serveret med en persillepesto vendt med små æblestykker og citron.

Alle retter blev seerveret for dommerne, præsenteret og smagt. Vi var så heldige også at smage alle de andre gode bloggers retter, da alle skulle lave ekstra store portioner så vi også havde lidt at spise efter konkurrencen. Vi har aldrig fået så meget torsk tilberedt på så forskellige måder, men det smagte super godt og desserterne lagde en rigtig god bund inden vi måtte med toget tilbage til Aarhus :).

 

 

Vi vandt ikke, men det undrede os faktisk heller ikke, det var nogle meget flotte og velsmagende retter vores konkurrenter var kommet op med. Det var Mette fra Becauseitmatters og hendes hjælper Astrid der løb med sejren – STORT TILLYKKE! :-)

Ud over Mette var følgende andre bloggere også med i konkurrencen:

Anne Au Chocolat og Emily Salomon
Frk Kræsen og kæreste
Det skal smage af noget og mand
Feinschmeckeren og Jimmy Rørbæk
Madetmere og Love & Lemongrass
Mikkels Madblog

tidligere indlæg næste indlæg

6 Kommentarer

  • Reply Tina HofTinafbeckTI 22 januar, 2014 at 12:44

    God onsdag.

    Dejlig læsning og gode billeder.
    Skønt I deltager i sådanne arrangementer og pyt med, at I ikke løb af med sejren denne gang.
    Oplevelsen alene er et stort plus:-)

    De bedste hilsner fra Tina Hoffbeck
    http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

    • Reply Twin Food 22 januar, 2014 at 18:28

      Mange tak, tina :)
      Ja oplevelsen var nemlig det bedste ;)
      KH

  • Reply Mette 22 januar, 2014 at 14:43

    Kære begge,
    Tusind tak for en hyggelig søndag!
    Det var dejligt endeligt at møde jer og efter at have læst indlægget her, får jeg en masse gode ideer til, hvad vi også kunne have lavet. Super ide at bruge nødderne så meget. Vi havde dem kun i vores crumble, men de smager netop skønt til kål……
    Kh, Mette

    • Reply Twin Food 22 januar, 2014 at 18:29

      Hej Søde Mette :)
      Ja selv tak – det var virkelig sjovt! Og rigtig sjovt at vi alle kan lave noget så forskelligt ;)
      God aften!
      KH

  • Reply Mette 26 januar, 2014 at 10:03

    Den lækre t-shirt, som er sort og grålig, hvor er den fra? :)

    • Reply Twin Food 3 februar, 2014 at 13:38

      Det er faktisk en kjole, der er købt i USA :)

    Skriv en kommentar