TÆRTE MED RØDBEDE, PASTINAK OG FETA-FYLD –
Bagværk, Tærter, Vegetar

TÆRTE MED RØDBEDE, PASTINAK OG FETA-FYLD

En dejlig farverig tærte, der minder om forår og sommer med fyld af dine yndlings rodfrugter og cremet feta. Tærten blev lavet af nogle reste-rodfrugter i køleskabet, hvor vi fandt pastinak og rødbede (her kan man sagtens bruge gulerødder eller jordskokker). I “æggemassen” er der hovedsageligt fetaost, hvilket gør den dejlig cremet! Derudover er der lidt mælk og æg. Dejen er lavet på grahamsmel, men hvis man vil gøre tærten ekstra nem, kan man godt købe en færdig tærtedej (eller blanding, hvor der blot skal tilsættes vand). Rodfrugterne skæres ud i så tynde strimler, som muligt, så det ikke er nødvendigt at koge dem inden de bages i tærten. Afhængig af hvor længe tærten får, jo mindre bid bliver rodfrugterne.

 

Ingredienser (1 tærte)
Dej
2 æggeblommer
100 gram grahamsmel
1 dl mælk
180-200 gram hvedemel
1 tsk salt

 

  1. Bland alle ingredienserne sammen – enten med hænderne eller med en røremaskine
  2. Vurder om der mangler mere mel, den skal ikke være for klistret
  3. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 min (lav fyld imens)

 

Fyld
150 gram feta
2 æg
1/2 dl mælk
1/2 spsk tørret rosmarin
salt og peber
2 rødbeder
2 pastinakker

 

  1. Skræl pastinak og rødbede og skær dem ud i tynde skiver – hvis man ejer et mandolin jern, kan man snildt bruge det her
  2. Bland feta, æg og mælk i en skål. Heri kommes også rosmarin, salt og peber
  3. Rul dejen ud når den er klar og fordel halvdelen af pastinak og rødbede på bunden
  4. Hæld feta/ægge blandingen over og fordel de resterende rødbeder og pastinak på toppen
  5. Bag den ved 175 grader i 35-45 minutter – tjek at dejen er sprød
  6. Lad tærten køle lidt af på en rist inden den nydes

 

tidligere indlæg næste indlæg

9 Kommentarer

  • Reply Anna-Nathalie 6 marts, 2013 at 11:05

    Ser sgu godt ud! :D

    • Reply Twin Food 6 marts, 2013 at 20:16

      Tak Anna-Nathalie ;-)
      Ha en god aften!!
      Knus

  • Reply Roos 6 marts, 2013 at 17:11

    Oh, I love beetroots, they taste so sweet and make your salads happier :)
    This is a good recipe to remember, keep up the good work.

    • Reply Twin Food 6 marts, 2013 at 20:17

      Thank you Roos :-)
      Beetroots are so nice and colourful!

  • Reply Laura Emma 7 marts, 2013 at 08:58

    Mums, den ser virkelig god ud.. Lige noget for mig. Tak for tippet til madplanen:o)

    • Reply Twin Food 7 marts, 2013 at 19:26

      Var da så lidt, Laura Emma – vi håber du kan lide den :)

  • Reply Jenny 14 marts, 2013 at 19:50

    Passer det, at der ikke skal smør idejen?

    • Reply Twin Food 15 marts, 2013 at 08:29

      Jep, der behøves ingen smør :-)

  • Reply TÆRTE MED CREMET FYLD AF KYLLING OG ASPARGES | Twin Food 16 marts, 2013 at 09:27

    […] og mel – smør gør den altså lidt mere sprød. Hvis ikke man ønsker at bruge smør har vi her en tærte uden, hvilket overhovedet heller ikke er dårligt. Dejen er en stor portion, da meningen […]

  • Skriv et svar til Laura Emma Slet kommentar