TÆRTE MED KIKÆRTER, GEDEOST OG CHORIZO –
Bagværk, Frokost, Nemme hverdags retter, Tærter

TÆRTE MED KIKÆRTER, GEDEOST OG CHORIZO

Sponsoreret indlæg

Vi er ankommet til solrige Indien og er klar til at tage på masser af eventyr. Vi har brugt de sidste par dage i Delhi og Agra og er nu tilbage i Chennai hos Christine’s kæreste. Dog skal i ikke snydes for en skøn tærte, som vi lavede i samarbejde med Bonduelle inden vi rejste afsted.

Bonduelle er en fransk familieejet virksomhed og I kender dem nok mest for deres dåse majs, men de har fornylig lanceret noget nyt, som de kalder Det Lille Twist. Det er en serie af 3 produkter; Røde Kidney Bønner, Kikærter og Majs. Som det også fremgår af navnet er de nye produkter en mindre udgave af de oprindelige produkter og det smarte er, at de især passer perfekt til en husholdning på 1-2 personer. Man behøver altså ikke at planlægge, hvad den anden halvdel af den åbne dåse majs eller kikærter skal bruges til, da de mindre portioner har en god størrelse til både at blive tilføjet til ens kolde eller varme retter. Den lille portion hjælper altså også til at undgå madspil, eftersom man nemt kan glemme den halve dåse majs i køleskabet, der skulle bruges, inden den bliver for gammel.

Vi har brugt kikærterne fra Det Lille Twist i en skøn tærte, hvor vi sammen med kikærterne også har tilsæt chorizo, broccoli og gedeost. Her passede Det Lille Twist helt perfekt til os, da mængden af kikærter passede ind sammen med det andet fyld. I tærten kunne man også sagtens have brugt både de røde kidney bønner eller majs. 

 

 

Ingredienser (2 pers.)

Dej

100 ml vand

1 tsk salt

60 g grahamsmel

90 g hvedemel

  1. Lad salten blive opløst i vandet
  2. Tilsæt melet lidt ad gangen – start med grahamsmelen og ælt dejen fast
  3. Lad dejen hvile imens fyldet laves

Fyld

50 g chorizo

50 g broccoli (gem gerne lidt til toppen), vi brugte broccolinier

1 dåse Bonduelle kikærter, 65 g (drænet vægt), Det Lille Twist,

1 æg

1/2 dl mascarpone, hytteost eller ricotta

1/3 dl mælk

salt og peber

5 skiver gedeost til toppen (kan udskiftes med anden ost)

  1. Skær chorizo i tern
  2. Rens broccoli og skær det i mindre buketter
  3. Bland æg, mascarpone, mælk, salt og peber sammen til en ensartet tyk masse
  4. Rul dejen ud og put den i formen (vi brugte et aflangt fad på ca. 10 x 15 cm.)
  5. Fordel chorizo, broccoli og kikærter på tærtedejen (gem evt. lidt til toppen)
  6. Fordel æggemassen udover og kom gedeosten på toppen
  7. Bag tærten i ovnen ved 220 grader (alm. ovn) i 25-30 min indtil toppen er gylden og dejen er sprød

Indlægget er lavet i samarbejde med Bonduelle, opskrift, billeder og meninger er vores egne

tidligere indlæg næste indlæg

2 Kommentarer

  • Reply Michaela 4 april, 2018 at 16:32

    Dejens punkt 4 mangler ;)

    • Reply Twin Food 5 april, 2018 at 09:41

      Hov, det skulle slet ikke være der – man hopper bare direkte til fyldet – tak for det vågne øje ;-)!

    Skriv en kommentar