SWEET POTATO PIZZA –
Bagværk, Fisk, Nemme hverdags retter, Pizza, Sundere alternativer

SWEET POTATO PIZZA

swp3

swp2Når vi ligger inde med lidt i køleskabet, som vi ikke helt kan finde ud af hvad vi skal bruge til, bruger vi tit nettet til at søge lidt. Christine havde købt sweet potatoes, men havde ikke fået dem brugt, så de lå og kiggede lidt – og de kunne jo ikke bare blive liggende, så noget måtte vi finde på! Efter lidt søgen på nettet faldt valget på en pizza, med bunden lavet på sweet potato. Nu sidder I sikkert og tænker – smager det nu godt!? Vi havde det lidt på samme måde, og derfor besluttede vi os for at prøve det af. Vi synes det blev en smadder lækker pizza. Man skal ikke have en forventning op at bunden bliver sprød, for det gør den ikke, men vi synes stadig den var rigtig lækker – og så er der hverken tilsat gluten eller fedtstof! Vi bagte bunden for sig selv og derefter kom vi vores fyld på – det blev til hytteost, rucola, varmrøget laks, tomater og løg. Vi vil sige at pizzaen minder om den kendte blomkålspizza, vi synes bare, at denne er bedre (selvfølgelig smag og behag), og den skal helt sikkert laves igen herhjemme. Scroll down for english

 

Ingredienser (2 stk)
Inspiration: Chocolate Chili Mango

Bund
500 g søde kartofler
1 1/2 dl sesammel (kan erstattes af mandelmel eller helt normalt hvedemel)
3 æg
1 1/2 tsk salt
Peber

  1. Kog de søde kartofler møre tildækket i vand (ca. 15 min.)
  2. Hæld vandet fra og blend de søde kartofler til puré – tilsæt ikke ekstra vand da massen helst skal være så tør som muligt. Hvis der er problemer med at blende kartoflerne så gør det ikke noget at stykkerne er lidt grove
  3. Tag et par stykker køkkenrulle og få så meget af væden ud som muligt fra pureén
  4. Bland sesammel, æg, salt og peber sammen med kartoffel puréen indtil konsistensen er ensartet og cremet
  5. Forcel massen på to bageplade og spred det ud til to pizza bunde
  6. Bag bunden i ovnen ved 220 grader i ca. 30 min. indtil de er gyldne på toppen og med en rimelig hård konsistens (hvis bunden ønskes hårdere skal den bages i længere tid

Fyld
2-3 dl hytteost
125 gram varmrøget laks
2 store håndfulde rucola
ca. 6 cherrytomater
1/2 løg

  1.  Fordel først hytteost ligeligt på de to pizzaer hvorefter det resterende fyld kan fordeles efter ønskes eller erstattes af andre gode sager
  2. Spis så snart fyldet er fordelt

swp4

swp1

SWEET POTATO PIZZA

Ingredients (2 pizzas)

Bottom
500 g sweet potatoes
1 1/2 dl sesame flour (can be replaced by almond flour or normal wheat flour)
3 eggs
1 1/2 tsk salt
Peber

  1. Bring the sweet potatoes to boil until tender (about 15 min.)
  2. Pour the water from the potatoes and blend them until smooth – the puré needs to be as dry as possible
  3. Use a piece of paper towel to reduce the moisture from the potatoes
  4. Mix with sesame flour, eggs, salt and peter together with the potatoes until smooth and creamy
  5. Spread the mixture unto to baking sheets as a pizza dough
  6. Let the dough bake in the oven for about 30 min., 220 degrees (celcius) until golden. If a more crispy pizza is needed let it bake for a couple of more minutes.

The filling
2-3 dl cottage cheese
125 g smoked salmon
2 big handful of rocket
About 6 cherry tomatoes
1/2 onion

  1. Spread the filling around on the pizzas and eat as soon all the filling is on :)

 

tidligere indlæg næste indlæg

7 Kommentarer

  • Reply Mette Bentzen 14 maj, 2014 at 10:59

    Uh! It’s settled! Det her bliver min aftensmad i dag!

    • Reply Twin Food 15 maj, 2014 at 11:18

      Lækkert – vi kunne også godt snart tænke os en mere igen ;)

  • Reply » SWEET POTATO BÅDE MED FETA 2 september, 2014 at 08:45

    […] blev sprød. De kan sagtens også koges eller moses – vi har før også brugt dem i en glutenfri pizza, vi også godt kan anbefale. Vi spiste salaten til nogle kyllinge-deller og det fungerede rigtig […]

  • Reply Sød kartoffel pizza - The food lover 19 juli, 2015 at 19:03

    […] Jeg elsker at ekperimentere med sunde versioner af comfort food. Comfort food er mad, som gør os glade og som har en speciel sentimental værdi for os. Comfort food er for mig mad, som jeg virkelig elsker og holder af f.eks. frisk pasta, en sprød italiensk pizza eller risotto med skaldyr. Sjovt nok er alle italienske retter, fordi jeg absolut elsker italiensk mad. Derfor synes jeg også det er sjovt at eksperimentere med sunde versioner af netop disse retter. Prøv nogle af mine andre comfort food retter: min blomkålspizza eller broccolipizza, min sunde risotto eller denne low carb burger. Jeg er helt vild med denne pizza og pizzabundens smag af søde kartofler. Du kan være kreativ med dit valg af fyld: Jeg lavede en med pesto, hytteost og laks og en med spicy pølse. Inspiration til denne pizza har jeg fra bloggen Twin Food. […]

  • Reply Sara 29 september, 2015 at 18:13

    Ser skide lækkert ud! Mit spørgsmål er om i tror man kan smække fyld på der skal varmes? Altså om den kan tage 10 min i ovnen udover bagetid eller om i ville cutte lidt af bagetiden? :-)

    • Reply Twin Food 30 september, 2015 at 09:29

      Vi ville bage den i de 30 min. uden fyld og bage den yderligere 10 min med fyld på :) Så 10 min. i ovnen udover de 30 min, som bunden skal have alene ;)

  • Reply Er din studerende gluten-free? | DIS i Danmark 5 august, 2021 at 13:40

    […] aftensmaden Sweet potato pizza Squash-spaghetti med kødboller Kylling og ragout med bønner og […]

  • Skriv en kommentar