SWEET POTATO PANDEKAGER MED RICOTTA –
Frokost, Glutenfri, Nemme hverdags retter, Pandekager, Vegetar

SWEET POTATO PANDEKAGER MED RICOTTA

pandekager-med-soed-kartoffel

Søde kartofler er noget, som vi ofte køber. Det kan være lige fra at de bliver lavet til sprøde stænger i ovnen eller brugt i en suppe. Og så er kan man ofte få nogle relativt store, til ikke særlig mange penge. I disse pandekager har vi også brugt søde kartofler. Det giver pandekagerne en lækker, lidt sødere, smag. Udover den søde kartoffel er der også ricotta i dejen. Hvis man synes at dejen er for tyk eller tynd, kan nemt tilsætte lidt væde (vand eller mælk) eller mel. Vi spiste pandekagerne til aftensmad med en salat, og kunne forestille os at de ville fungere rigtig godt som en tortilla pandekage, så skal dejen bare ikke være så tyk :-)

Ingredienser (en stor stak)

250 gram sød kartoffel

50 gram ricotta

3 æg

1/2 dl parmesanost

Salt og peber

3 forårsløg

  1. Skræl de søde kartofler og skær dem ud i mindre firkanter
  2. Kog dem i lidt vand indtil de er helt møre
  3. Blend de søde kartofler til en ensartet masse
  4. Tilsæt ricotta, æg, parmesanost, salt og peber og blend igen
  5. Hak 3 forårsløg og vend dem i dejen – hvis dejen virker for tyk, kan man tilsætte en anelse mælk, hvis den virker for tynd, kan man tilsætte lidt mel
  6. Varm en pande op med fedtstof og kom 1/2-1 dl dej på (alt efter hvor store pandekagerne ønskes)
  7. Vend pandekagerne efter et par minutter og steg dem til de er gyldne på begge sider

sweet-potato-pancakessoedkartoffel-pandekager

tidligere indlæg næste indlæg

2 Kommentarer

  • Reply Heidi Kokborg 20 januar, 2016 at 21:57

    Jeg elsker søde kartofler, og jeg elsker pandekager, så mon ikke, de her pandekager bliver et hit hjemme hos mig! De ser i hvert fald virkelig lækre og gode ud :)

    • Reply Twin Food 23 januar, 2016 at 20:04

      Vi er helt sikre på, at de her vil være noget for dig så ;)
      God lørdag aften :)

    Skriv en kommentar