SWEET POTATO GNOCCHI MED CHILI OG HVIDLØG –
Forret, Pasta, Vegetar

SWEET POTATO GNOCCHI MED CHILI OG HVIDLØG

sweet-potato-gnocchi

sweet-potato

Gnocchi er ikke det, som vi har spist allermest af, men da vi for lidt tid siden fik dem, vendt på panden med ingefær og chili, gik det op for os, hvor lækre de små basser er :-). Derfor måtte vi selvfølgelig kaste os over projektet selv. Det blev til sweet potato gnocchi med stor inspiration herfra. Man skal have lidt tålmodighed når de laves, da dejen godt kan være lidt klistret – mel kan dog hjælpe en hel del på det problem ;) Vi lavede dem som tilbehør, hvor de blev vendt på panden i chili, hvidløg og forårsløg. Hvis man ønsker det som en ret i sig selv, kan man snildt komme mindre stykker kylling eller hakket oksekød på panden inden at gnocchi tilsættes. 

 

Ingredienser (ca. 4 personer)

Gnocchi

500 gram sød kartoffel

100 gram ricotta

1 æg

300 gram mel

salt og peber

en anelse muskat nød

 

Tilbehør: Hvidløg, chili og forårsløg

 

  1. Skræl de søde kartofler og skær dem ud i mindre firkanter
  2. Kog dem i lidt vand indtil de er helt møre
  3. Blend de søde kartofler til en ensartet masse
  4. Tilsæt ricotta, æg og mel (massen vil stadig være klistret!)
  5. Tilsæt også salt, peber og en anelse revet muskatnød
  6. Kom dejen i en skål og på køl i en times tid
  7. Kom en masse mel på et bord og tag dejen ud af skålen
  8. Tag en klum af dejen og form den til en lang pølse, skær pølsen ud i stykker der er ca. 1.5 x 2 cm
  9. Kom godt med mel på de enkelte klumper (så er det lettere at styre) og fold dem over en gaffel, så de får fine riller i sig (se evt. her)
  10. Kog de færdige gnocchi’er i en gryde med vand i ca. 2-4 minutter (alt efter størrelse) – de er færdige når de kommer op til overfladen (giv dem endelig ikke for længe!)
  11. På en pande steges hvidløg og chili i lidt olie
  12. Tilsæt de færdigkogte gnocchi til den ret varme pande og steg dem gyldne på hver side
  13. Til slut vendes hakkede forårsløg sammen med gnocchi

gnocchi

 

 

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar