SWEET POTATO FALAFLER –
Frokost, Hovedretter, Vegetar

SWEET POTATO FALAFLER

sweetp2

Vi beklager at der er blevet så stille på bloggen og det er bestemt ikke med vores gode vilje. Vi er simpelthen bare blevet slået helt omkuld af vores nye fuldtidsjob og livet i Kbh ;-) men vi lover at komme stærkt igen inden længe, så bare rolig! I sidste uge havde vi en hyggelig aften sammen med lillebror Calle, hvor de her falafler blev lavet. Hovedingredienserne er mos af søde kartofler og kikærter. Derudover er der krydret med lidt persille, hvidløg, løg og spidskommen. Vi formede falaflerne i hånden og stegte dem gyldne på panden i lidt olie. Man skal vide at konsistensen ikke bliver lige så hård som de klassiske falafler, men lidt blødere pga. mosen. Vi serverede dem til pandekager med salat, agurker, radiser og en creme fraiche dressing. Lillebror var solgt, så selvom det er en veggie ret, kan den godt imponere mændene ;-)

Ingredienser (4 personer)

8 små pandekager

500 g sweet potato

1 ds kikærter, drænet 240 g

Saft fra 1/2 citron

1 håndful hakket persille

1 lille løg

2 fed hvidløg

1/2 tsk spidskommen

1/4 – 1/2 dl rasp

Salt og peber

Olie til stegning

 

Til servering: Crème fraiche, spirer, salat, radiser og agurker

  1. Kog de søde kartofler møre – lad skallen blive på
  2. Køl kartoflerle, tag skallen af og put de søde kartofler i en skål
  3. Tilsæt de drænede kikærter, citronsaft, hakket persille, løg samt hviløg og blend det hele med en stavblener til en ensartet tyk masse – massen behøver ikke at være helt fin.
  4. Tilsæt rasp indtil massen er nogenlunde fast og kan holde sammen
  5. Smag til med spidskommen, salt og peber
  6. Varm en pande med lidt olie og form boller af falafel dejen
  7. Lad dem blive stegt gyldne på begge sider og server dem med pandekager, salat, spirer, radiser og agurker

 

sweetp1

tidligere indlæg næste indlæg

4 Kommentarer

  • Reply Christine Bonde 12 marts, 2016 at 19:52

    Det bliver jeg vist liiiiige nødt til at prøve det der!

    • Reply Twin Food 13 marts, 2016 at 10:43

      Hehe, vi håber du synes om dem ;)
      Hav en dejlig søndag!!

  • Reply Julie 2 april, 2016 at 20:19

    Hej! Det ser virkelig godt ud! Det er dejligt med nogle lækre vegetarretter :D
    Blander I noget i creme fraichen, og kan man bruge noget andet end rasp?
    God weekend og tak for nogle lækre opskrifter!

    • Reply Twin Food 3 april, 2016 at 19:55

      Hej Julie,
      De var også et kæmpe hit hos os :)
      Vi har ikke blandet noget i creme fraichen, men du kan sagtens tilsætte diverse krydderurter eller krydderier.
      Hvis du vil undgå rasp, kan du prøve at tilsætte finvalsede havregryn eller mel – det er dog muligt at mængden skal justeres lidt, så tilsæt lidt ad gangen ;)
      God aften til dig!

    Skriv et svar til Christine Bonde Slet kommentar