SVAMPET ÆBLEKAGE –
Bagværk, Desserter, Søde sager

SVAMPET ÆBLEKAGE

6_dec

Glædelig 2.søndag i advent! Advents-søndagene er nogle af de hyggeligste og vi elsker hyggen omkring adventskransen og noget lækkert hjemmebag. Som advents-kage lavede vi for 3 år siden denne her svampede æblekage og hvis vi kunne, havde vi lavet den igen i dag! Den er helt perfekt med et par lidt syrlige danske æbler – prøv selv ;-)

Ingredienser (1 stor springform):

5 æbler

3 æg

150 gram smør

4 spsk honnig

200 gram mel

150 gram sukker

Til toppen: 2 spsk kanelsukker

Pynt: Hakkede pisctacienødder

  1. Skær æbler ud i skiver (skræl dem evt. inden)
  2. Pisk smør og sukker luftigt
  3. Tilsæt derefter et æg ad gangen, mens der stadig piskes
  4. Kom honningen i og tilslut mel
  5. Smør en springform og fordel dejen i denne. Arranger derefter æbleskiverne på toppen og pres dem lidt ned i dejen
  6. Drys med lidt kanelsukker på toppen og bag kagen ved 180 grader i 25-35 minutter
  7. Nyd kagen lun eller lad den køle helt af inden den serveres

 

tidligere indlæg næste indlæg

2 Kommentarer

  • Reply mormormedstiletter.dk 7 december, 2015 at 10:46

    Den skal jeg lave i eftermiddag for jeg elsker æblekager i alle afskygninger:-)

    • Reply Twin Food 8 december, 2015 at 19:28

      God idé – vi håber den falder i god jord ;)

    Skriv et svar til Twin Food Slet kommentar