I fredags havde vi begge to tidligt fri og derfor blev et par timer af dagen brugt i køkkenet. Vi havde et par ideér i hovedet, som vi ville prøve af, for at se om opskrifterne ville være værdige til bloggen – det var de heldigvis :-) En af opskrifterne, der blev prøvet var denne nutella (eller hvert fald en slags nutella), som er lavet på hasselnødder, honning, kakaopulver og mælk. Hasselnødderne er først ristet i ovnen og derfefter kom skallen af og det hele blev blendet sammen til en cremet masse. Nutellaen blev faktisk lavet til det formål at den skulle fungere som en sundere glasur til en slags fastalavnsboller – så udover som spread på brød, kan denne også sagtens bruges som glasur på diverse kager :-)
Ingredienser (ca. 2 dl)
100 g hasselnødder (rist ved 230 g 5 min)
2 tsk honning
1 spsk kakao
1/2 tsk vaniljepulver
2 spsk mælk
- Rist hasselnødderne på en bradepande i ovnen ved 230 g i 5-7 min, hvorefter skallen kan rulles af
- Blend hasselnødderne indtil massen er ensartet og lidt cremet (det tager lidt tid)
- Tilsæt honning, kakao, vaniljepulver samt mælk og smag til indtil rette smag og konsistens
- Opbevar den i et lukket glas/beholder i køleskabet
21 Kommentarer
Hold da op en fed idé, den skal jeg helt sikkert prøve engang (SNART). Min far er biavler, så hele familien går altid og leder efter godt og sjove ting at bruge honning til. Tror de bliver vilde med denne her :)
Det smager super godt og hvor ville det være lækkert at benytte hjemmeavlet honning – det skulle I prøve ;)
KH
årh mums! elsker nutella, så jeg vil lige have denne opskrift i tankerne næste gang jeg løber tør ;-) tak for opskriften.
God idé – smagen er ikke som den oprindelige, men indeholder jo tilgengæld heller ikke noget smør eller fløde :)
KH
Det ser absolut lækkert ud, men kræver det ikke, at man har en blender der virkelig kan tage fat i hasselnødderne, ellers bliver der vel store ‘klumper’ af hasselnødder i?
Tak :) Det virkede ikke som om vores mini hakker var på overarbejde, men det er selvfølgelig ikke til at vide. Vi vil dog mene at en normal miniblender kan klare nødderne :)
KH
Det ser da super lækkert ud og spændende at det både kan bruges som nutella og som glasur :)
Ja – det er god smørrelse – vi har indtil videre benyttet det på fastelavnsboller, som er super godt :)
KH
Jeg laver altid nutella med dadler og mandler (og hasselnødder). Det smager fantastisk!
Det lyder godt – jeg er nemlig ikke så stor fan af hasselnødder. Har du en opskrift, som du vil dele, på din “nutella”, Asta?
Uhm, det lyder lækkert med dadlerne :)
Hej! Jeg plejer at bruge 200 g mandler, cirka 300-400 gram dadler (evt lidt mere), 1-3 spsk kakao, lidt fløde (eller mælk), en knivspids salt og evt nogle hasselnødder eller cashews.. Det varierer lidt alt efter, hvad jeg har i skabene.
Jeg rister mandlerne, hvorefter de blendes til mandelsmør i en blender/foodprocesser.. derefter blender jeg dadler til en tyk masse (tilføjer mælk/fløde + salt + kakao). Så mixes nøddesmøren og daddelmassen til en nutella lignende samt smagende spread.
Jeg håber opskriften kan bruges. Smag dig frem!
Mmm, har lige prøvet den, og den er bare god !
Dejligt at høre Louise – vi er også stadig kæmpe fan :)
Det ser rigtig lækker ud! Men hvad er det for nogle kiks i anvender? Der ser også meget gode ud :)
Hej Emilie
Det er faktisk bare fuldkorns digestive som vi har købt – så ikke noget fancy ;-)
tænker at lave den til min far til hans fødselsdag, men hvor lang tid kan den holde og skal den stå på køl ?
Hej Anne
Vi tror ca. den kan holde 1 uges tid :)
[…] Fyld: 16 tsk peanutbutter (1 til hver) og 2 moste bananer Glasur: En portion hjemmelavet sundere nutella […]
Virkelig lækker :-) Havde ikke hasselnødder, så jeg brugte halv mandler og halvt solsikkekerner. Næste gang vil jeg prøve kun med hassenødder, som i foreslår. Tak for en lækker opskrift :-)
Hej Dorte,
Tuisnd tak :)