SUND BANANROULADE MED BLÅBÆRFYLD –
Desserter, Morgenmad, Pandekager, Søde sager

SUND BANANROULADE MED BLÅBÆRFYLD

srou4

Vi er helt vilde med søde sager, og specielt søde sager der ikke er overdrevet usunde – sådan er der nok flere der har det ;-) Her er et godt bud! En lækker bananroulade med fyld af græsk yoghurt og blåbær, som smager helt fantastisk. Det er de tidligere bananpandekager, der blev eksperimenteret lidt med, og resultatet blev faktisk bedre end forventet! Vi har nogen gange nogle store fiaskoer i køkkenet, og var lidt bange for at denne her også ville ende i en, men det gjorde den heldigvis ikke ;-)! Fyldet er kun lavet af blendet græsk yoghurt og blåbær – massen er lidt flydende, men når rullen for lov til at trække bliver det “suget” i dejen. Man kan sagtens bruge skyr i stedet og blande det med andet frugt, jordbær, hindbær eller rabarber. Derudover kunne man også give den et lidt usundere twist og hakke lidt mørk chokolade og blande i fyldet – mums! Vi skal hvert fald eksperimentere lidt mere med denne her banan roulade. Vi spiste den som dessert/aftensnack, men den kan også sagtens bruges til morgenmad. Vi pyntede med lidt blåbær, kakaonibs og frysetørrede hindbær!

 

Ingredienser (1 lang roulade):
3 bananer
3 æg (delt i blomme og hvider)
1 1/2 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver

 

  1. Mos bananer i en skål og kom æggeblommer, bagepulver og vaniljesukker i – bland det godt sammen
  2. I en anden skål piskes æggehviderne stive og vendes derefter forsigtigt i banan massen
  3. Fordel hele dejen på en bageplade, omrking 1-1,5 cm. (den skal ikke laves for tynd)
  4. Bag den ved 180 grader i 10-15 min – tjek at den er gylden på toppen
  5. Når dejen er færdigbagt vends den rundt og lægges på en kold overflade. Træk derefter forsigtigt bagepapiret af, uden at få for meget af bunden med

 

Fyld

200 gram græsk yoghurt
150 gram blåbær (friske eller frosne)
Friske blåbær til pynt

 

  1. Blend græsk yoghurt med 150 gram blåbær
  2. Når bunden er vendt fordeles fyldet med det samme på bunden og den rulles forsigtigt sammen. Bunden er lidt skrøbelig så pas på!
  3. Brug bagepapiret (som bunden har ligget på) og lidt vitawrap til at pakke rouladen godt sammen
  4. Læg den i køleskabet og lad den sætte sig i ca. 1 time

srou2

srou1

srou3

– Laura og Christine

tidligere indlæg næste indlæg

34 Kommentarer

  • Reply Sanni Leth 22 april, 2013 at 10:06

    MÅMS! Den ser lækker ud :D
    Jeg laver tit bananpandekagerne, dog med lidt blendet havregryn eller fiberhusk, og de smager fantastisk med lidt kakaopulver i. Jeg ser gode muligheder for en sund chokolade-roulade!! :D
    Tak piger! :)

    • Reply Twin Food 22 april, 2013 at 20:13

      Lyder meget lækkert med blendet havregryn i pandekagerne – og ekstra mættende!
      Hehe, vi så samme mulighed med det samme denne var lavet, vi er sikker på den også smager himmels som en chokolade version ;-)

  • Reply Anne 22 april, 2013 at 10:20

    Det er jo en genial ide! – Tak for tippet! Jeg har muligvis verdens sødeste tand, der meget gerne vil tilfredsstilles hver dag, så det er virkelig fedt med sunde syndere. :)

    • Reply Twin Food 22 april, 2013 at 20:14

      Hej Anne
      Vi har det præcis på samme måde, og det går jo ikke at vi laver usunde ting hver dag – så lidt sundt dessert er altid et hit herhjemme :)

  • Reply maria.albertsen@live.dk 22 april, 2013 at 11:36

    Super god idé! Den vil jeg bruge til min fødselsdag :)

    • Reply Twin Food 22 april, 2013 at 20:14

      Det lyder som en god idé – lad os endelig vide hvad du synes om den :)!

  • Reply Susann Romy 22 april, 2013 at 12:39

    Da jeg først så billedet, tænkte jeg bare, jaja den er god med jer, sund roulade…. Men den skal så meget prøves! Tak for god inspiration!

    • Reply Twin Food 22 april, 2013 at 20:17

      Hehe, så fandt du forhåbentlig ud af ved at læse opskriften, at den slet ikke er usund?! ;-)

  • Reply Amelia 22 april, 2013 at 13:00

    Uf, hvor ser det godt ud. Den skal SÅ meget prøves af.

    xxoo, Amelia
    follefillefou.wordpress.com

    • Reply Twin Food 22 april, 2013 at 20:21

      Tusind tak, Amelia! Du kan tro den var god :)

  • Reply Elisabeth 22 april, 2013 at 15:26

    Virkelig god ide! skal så meget prøves, måske fredag hvor vi får gæster og i forvejen planlage en sund kage:)

    man kan vel også bruge skyr i stedet for græsk yoghurt?

    • Reply Twin Food 22 april, 2013 at 20:20

      Så kan denne hvert fald sagtens serveres – den er hvert fald ikke usund ;-)!
      Du kan sagtens bruge skyr i stedet for græsk yoghurt. Og hvis den skal være ekstra lækker, så tilsæt lidt hakket chokolade inden den rulles sammen :)

      • Reply Anna 3 august, 2013 at 23:37

        Jeg er klar over at indlægget er af ældre dato nu, men jeg vil bare lige kommentere, at hvis man bruger skyr, skal man være sikker på at det er en fastere en af slagsen. Jeg lavede den i går med Egelykkes skyr (som er en meget vandet en af slagsen) og det endte med at det hele flød ud. Hvis man nu alligevel har fået fat i en våd en, så tror jeg at det vil have godt af en tur i fryseren i en times tid bare så det bliver lidt fastere men selvfølgelig ikke når at fryse :)

        Derudover vil jeg bare lige rose jer for jeres fantastisk fine blog. Jeg bliver altid så sulten af jeres indlæg, så indlæg som disse, med sunde alternativer, er helt klart yndlingene ;)

        • Reply Twin Food 6 august, 2013 at 18:07

          Hej Anna :)!
          Vi var faktisk ikke klar over at der er så stor forskel på konsistensens, vi plejer nemlig bare at bruge den fra Arla – men det ved vi da nu :) Fin idé med lige at putte det i fryseren.
          Tusind tak for din ros – dejligt du gider at følge med ;)!

          KH

  • Reply Tine / FITinspiration 22 april, 2013 at 18:17

    Ej, hvor pudsigt :) Jeg har haft roulade stående på min to-do liste i virkelig lang tid – jeg havde egentlig bare tænkt at lave selve dejen lidt i stil med “protein pasta” og så putte vaniljesukker og evt lidt proteinpulver i :) og så cremen med jordbær i stedet for blåbær :)

    • Reply Twin Food 22 april, 2013 at 20:19

      Spændende, den version glæder vi os til at se, det lyder meget lækkert Tine! ;-) Her har vi bare brugt banan-pandekage dejen for at få den lidt sød via bananen, det fungerede heldigvis fint :) Vi har også et par andre versioner i hovedet der skal prøves af.

  • Reply Marian 22 april, 2013 at 18:31

    Orv manner hvor lækkert. Sådan en sundhedsrulle kunne jeg virkelig godt klemme ned LIGE NU! Og vidunderlige fotos… haps. Og tak for inspiration

    • Reply Twin Food 22 april, 2013 at 20:18

      Heheh- det kunne vi også snildt! Vi synes du skal prøve den, Marian ;-)

  • Reply Celine 22 april, 2013 at 20:10

    Mhh, hvor lækkert!

    • Reply Twin Food 22 april, 2013 at 20:17

      Super lækkert, Celine ;-)

  • Reply Simone 23 april, 2013 at 08:31

    Hold nu op, hvor ser det lækkert ud. Roulade er bare sagen og så med blåbær.. yummy.. den kan jeg vidst ikke komme udenom!!

    • Reply Twin Food 23 april, 2013 at 20:01

      Tusind tak, Simone ;)! Den er super lækker og heldigvis slet ikke særlig usund!

  • Reply Mette 23 april, 2013 at 10:51

    Arh, den er bare super lækker!
    Den er lige blevet færdiglavet herhjemme, og den smager himmelsk! :)

    • Reply Twin Food 23 april, 2013 at 20:02

      Dejligt at høre Mette! :) Den var også et kæmpe hit herhjemme, tror snart vi laver en ny ;)!

  • Reply Alberte 26 april, 2013 at 22:02

    Jeg har lige lavet den herhjemme (den ligger lige nu i køleskabet og hygger sig). Da jeg skulle rulle den sammen røg “cremen” udover det hele, og nu håber jeg bare, at der er en smule tilbage i rouladen, så den ikke bliver tør. Skete det også for jer? Altså jeg brugte godt nok ribs i stedet for blåbær, men jeg tænker ikke, at det kan have en afgørende faktor.

    • Reply Twin Food 27 april, 2013 at 07:47

      Hej Alberte! Cremen ved os røg også lidt ud, men sat sig fint i løbet af et par timer, så det håber vi også sker med din :-)!
      God lørdag!

  • Reply Teresa 8 maj, 2013 at 11:40

    Tusind tak for god inspiration. Vil lige høre om i skulle vide om rouladen kan fryses ned :)

    • Reply Twin Food 9 maj, 2013 at 07:31

      Velbekomme Teresa! :) Tror ikke det er så smart at fryse den ned, da den nok kan blive ret snasket, når det skal tøes op. Den kan godt stå en dags tid i køleskabet, efter den er lavet :)

  • Reply Cecilie 22 august, 2013 at 16:15

    Hej piger.
    For det første vil jeg gerne rose jer for jeres geniale blogs, som jeg kan bruge
    Mange timer på at surfe rundt i.
    Elsker især jeres ‘sundere’ alternativer. Derfor var jeg meget begejstret over denne opskrift – jeg lavede rouladen igår og fulgte opskriften til punkt og prikke, men da den havde trukket i en time var den helt våd og den lå badet i saft. Og farven var også meget mere grå end jeres. Enten har dejen ikke kølet nok af (den lå ikke på en rist) eller også var dejen for tynd. Virkelig ærgerligt – havde ellers lige sat min families tænder op til noget lækkert! Der er ikke andet end at jeg må prøve igen! Det kan jo lykkedes kan jeg se på jeres billeder.

    • Reply Twin Food 24 august, 2013 at 14:09

      Hej Cecilie :)!
      Vi er glade for du vil følge med :)
      Det lyder super ærgeligt med den roulade. Det er vigtigt at den når at køle godt af, så den ikke er varm og så har vi fundet ud af at der er forskel på skyr, at noget er fastere end andet – vi brugte en stor bøtte fra Arla. Derudover brugte vi friske blåbær – det er muligt at frosne giver mere væde og en anden farve. Vi håber næste forsøg bliver mere vellykket :)

      KH
      Laura og Christine

  • Reply nadja 12 februar, 2014 at 10:25

    hej:-)
    søgte på en sund roulade kage da jeg går meget op i sundhed og bedst kan lide det på den sunde måde og den her ser virkelig lækker ud!
    jeg ville høre om man kan få kalorieindholdet af vide?

    • Reply Twin Food 17 februar, 2014 at 15:49

      Hej Nadja!
      Vi har desværre ikke noget svar til kalorieindholdet :-)
      Der må være noget er kan omregne det på nettet, som du kan bruge til at beregne det.

      • Reply Nadja 17 februar, 2014 at 17:54

        Det er okay:)
        Jeg har fundet en side nu men hvor mange personer tror i opskriften cirka er til?
        Hehe,håber ikke jeg er for spørgende

        • Reply Twin Food 18 februar, 2014 at 17:22

          Det lyder godt :-)
          Hvis man er 5-6 personer er der hvert fald rigeligt- størrelsen er som en normal roulade ;-)

    Skriv et svar til Sanni Leth Slet kommentar