STEGTE RØDSPÆTTEFILETER MED SVAMPE, KAPERS OG CHERRY TOMATER –
Fisk, Hovedretter

STEGTE RØDSPÆTTEFILETER MED SVAMPE, KAPERS OG CHERRY TOMATER

Det er desværre lidt for sjældent at vi får fisk herhjemme, vi kan faktisk ikke huske hvornår vi sidst har fået det. I sidste uge blev denne ret derfor lavet, og vi blev enige om, at fisk var noget der skulle på menuen noget oftere, som det tidligere har været. Hvis i ligger inde med gode fiskeretter, så skriv dem gerne i kommentarfeltet – vi mangler inspiration til nye retter, så vi kan få lidt variation i det, der tit bliver til laks eller fiskefrikadeller ;-) Denne ret er ganske enkel at lave og består af rødspættefileter stegt på panden i lidt smør sammen med citronsaft. Derudover er der lavet cherry tomater i ovnen, som vi kom på toppen sammen med stegte svampe og store kapers. Alt i alt en lækker fiskeret, som ikke tager meget længere end 20 min at lave. Vi serverede cremet rødkålssalat til, men pasta eller ovnbagte kartofler ville også sagtens kunne gå! Vi håber I får en dejlig mandag og samtidig en dejlig start på ugen – herhjemme er den så småt begyndt at hedde eksamenslæsning, så ingen påskeferie til os!

 

Ingredienser (2 pers):
2 rødspættefileter
3-4 store svampe
7-9 cherry tomater
3 spsk smør
saft fra 1/4 citron
store karpers
Salt og peber

 

  1. Skær svampe i mindre stykker og skær cherry tomaterne halvt over
  2. Kom tomaterne i ovnen på en bredepande og giv dem 10 min ved varmluft og derefter ca. 5 min ved grill (de skal have lidt farve, så hvis de ikke har det, skal de have længere tid)
  3. Steg svampene på panden og tag dem af når de er færdige (indtil al væden er væk)
  4. Kom 1 spsk smør på panden og steg rødspættefileterne et par minutter på hver side (de skal endelig ikke have for meget)
  5. Tilsæt de sidste 2 spsk smør og citronsaft til panden og vend saucen ind over fileterne. Kom svampene på tilslut og lad dem blive varme igen
  6. Anret fileterne på en tallerken med kapers, de ovnbagte tomater og svampe oven på

 

tidligere indlæg næste indlæg

8 Kommentarer

  • Reply rikke marie jensen 25 marts, 2013 at 09:07

    Jeg laver tit fisk i stegeso. Det kan i princippet være en hvilkensomhelst fisk, men bliver bedst med fileterede stykker og de må ikke være for tynde. I bunden kommer jeg tilbehøret, snittede rodfrugter, grøntsager eller hvad jeg man nu synes og krydrer det efter smag (for tiden er favoritten olivenolie med citron, hvidløg og rosmarin – mmh!)
    Ovenpå grøntsagerne lægger man så fisken og lægger låget på og stiller det i en varm ovn hvor det faktisk passer sig selv. hvor længe det skal have afhænger jo lidt af hvad man kommer i, men det gode ved stegesoen er, at man næsten ikke kan give det for meget.

    Derudover kan jeg også varmt anbefale at eksperimentere med tundeller – jeg rører en fars som man ellers ville have gjort, men med tun fra dåse – vand eller olie er ligegyldigt. jeg har ikke en opskrift som sådan, men hvidløg, lime, chili og persille fungerer utroligt godt. Dellerne er rigtig lækre i pitabrød med tatziki og blandet grønt.

    Hvis man tør kaste sig ud i det er blåmuslinger også superhurtige at dampe, smager skønt og virkelig sunde. At de så heller ikke koster alverden er jo yderligere bonus :)

    Det blev et lidt langt indlæg, men syntes lige jeg ville videregive lidt inspiration. Det behøver ikke at være hverken svært eller dyrt at spise mere fisk.

    • Reply Twin Food 26 marts, 2013 at 15:14

      Det lyder slet ike dårligt at putte den i en stegeso og smart at alle andre grøntsager ligger ved så man ikke skal have gang i så meget andet! Det må vi også prøve! Tundeller har vi også prøvet, det er super nemt og lækkert!
      Blå muslingerne gik ikke så godt ved første forsøg – kan være vi snart skal prøve igen ;-)

      Tusind tak for alle de gode tip Rikke og rigtig god påske :-)

  • Reply Rav Food 25 marts, 2013 at 19:40

    Dejlig klassisk og enkel fiskeret. Og sikke nogle smukke og inspirerende billeder :-)
    Jeg er selv ret begejstret for fisk i alle afskygninger. Her i familien er min LCHF venlige blomkålsrisotto med rejer og svampe meget populær – også blandt de, der ikke er så vilde med fisk (håber, det er ok med et link): http://ravfood.wordpress.com/2013/03/04/blomkals-risotto-med-rejer-og-svampe-lchf/

    • Reply Twin Food 26 marts, 2013 at 15:19

      Tusind tak! Det lyder som en lækker risotto – den tjekker vi ud ;-)
      God påske!

  • Reply A+K 25 marts, 2013 at 19:55

    Yum, det ser godt ud. Jeg spiser fisk rigtig mange gange om ugen – den første omgang er røget ind i dag allerede. Fiskefrikadeller på madpakken er nærmest fast inventar (; Rødspætter er virkelig et hit, rigtig sommeragtigt.

    – Anne

    • Reply Twin Food 26 marts, 2013 at 15:20

      Fiskedeller er også bare det bedste, specielt dem fra fiskemanden!! ;-) Det er nemlig rigtig sommerligt!!
      Rigtig god påske, Anne :-)

  • Reply Sofie 25 marts, 2013 at 21:06

    En af mine evindelige klassikere er egentlig en Jamie Oliver ret. Det er en rigtig velsmagende hygge-ret! :-)

    Ingredienser
    5 store kartofler tern á 2 1/2 cm
    salt, friskkværnet sort pebe
    2 æg fra fritgående høns
    2 store håndfulde frisk spinat
    i finthakket løg
    1 finthakket halvéret gulerod
    extra jomfruolivenolie
    3 dl piskefløde
    2 store håndfulde reven, moden cheddar eller parmesan
    saft af i citron
    1 tsk engelsk sennep med top (fx Coleman’s)
    i stor håndfuld finthakket, bredbladet persille
    500 g kuller- eller torskefilet uden skind i strimler
    muskatnød (kan udelades)

    Fremgangsmåde
    Forvarm ovnen til 230°. Kom kartoflerne i kogende vand med salt, kog op og lad koge i 2 minutter Læg æggene i gryden og kog videre i 8 minutter, til de er hårdkogte, samtidig med at kartoflerne også skulle være færdige. Samtidig dampes spinaten i et dørslag over gryden, men det tager kun 1 minuts tid. Tag spinaten af gryden og pres al overskydende væde af. Dryp kartoflerne af i dørslaget. Tag æggene op og køl dem af under koldt vand, pil dem og skær dem i kvarte. Stil til side.

    Sautér løg og gulerod i en anden gryde i lidt olivenolie i ca. 5 minutter, tilsæt piskefløde og bring i kog. Tag gryden af blusset og tilsæt ost, citronsaft, sennep og persille. Kom spinat, fisk og æg i en passende ovnfast skål og bland det hele sammen med flødesaucen. Mos de kogte kartofler, tilsæt lidt olivenolie, salt, peber og lidt muskatnød, hvis man da kan lide det, og bred mosen ud som låg på fisken. Det skal ikke se smukt, men hjemmelavet og sådan lidt rustikt ud. Sæt skålen i ovnen i 25-30 minutter, til overfladen er smukt gylden. Servér med ærter eller andet grønt.

    • Reply Twin Food 26 marts, 2013 at 15:21

      Tusind tak for opskriften Sofie – den må vi prøve ved lejlighed :-)!! Dejligt med lidt ny inspiration!
      Rigtig god påske

    Skriv et svar til Rav Food Slet kommentar