SQUASH KYLLINGENUGGETS –
Dip/Salsa, Kylling, Nemme hverdags retter, Snacks, Sundere alternativer

SQUASH KYLLINGENUGGETS

chicken-nuggets squash-chicken-nuggets

 

Så er vi tilbage igen efter en tiltrængt ferie. Hvor har det været dejligt at kunne koble helt af fra arbejde og bare nyde det dejlige vejr og at have god tid, til lige hvad vi havde lyst til. I ferien er der også blevet lavet en masse mad, som vi glæder os til at dele med Jer her på bloggen. Disse kyllinge nuggets, hvor der er tilføjet squash i paneringen, var blandt andet en af de lækre sager, som blev lavet. Det er en god måde at få tryllet lidt grøntsager ind i retten, uden at den gode smag tager skade. Vi tænker at squash sagtens kan udskiftes med fx. gulerod og så kan man snildt tilsætte ens yndlings krydderier i paneringen også. Vi har lavet nuggets’ne i ovnen, men hvis man vil, kan de også snildt laves på panden. For at gøre dem ekstra lækre, serverede vi en fetacreme til, som i kan finde opskriften på nederst i indlægget. Vi håber at I også har haft en dejlig påskeferie :-)

 

Ingredienser (2 personer)

Nuggets

2 kyllingebryster

1 squash

7 spsk sesamfrø

7 spsk rasp

1 tsk cayennepeber

5 spsk mel

1 æg

  1. Riv squash på den fine side at et rivejern og kom det i en si, så det kan dryppe lidt af
  2. Skær kyllingebrysterne ud i mindre stykker
  3. Kom mel i en skål
  4. Slå ægget ud i en anden skål og pisk det en anelse
  5. Kom sesamfrø, rasp og cayennepeber i en tredje skål
  6. Pres vandet ud af den revne squash og kom det ned i skålen med sesamfrø og rasp – bland det hele godt sammen (det vil virke en anelse klistret)
  7. Kom et stykke kylling ned i mel, derefter æg, og tilslut i skålen med squash og sesamfrø – brug fingrene til at få det godt omkring kyllingen og læg derefter kyllingen på en bradepande med bagepapir. OBS: et fif kan være at bruge den ene hånd til mel og rasp (det tørre), og den anden hånd til æg (det våde) – så kan det være man undgår at det hele sidder på fingrene ;-)
  8. Forsæt indtil alt kyllingen er paneret
  9. Bag kyllingen i ovnen ved 200 grader i 15-20 min (tiden afhænger selvfølgelig af størrelse og det er muligt at de skal have mere/mindre)
  10. Server med fetacreme

 

Fetacreme

100 gram fetaost

100 gram cremefraiche

1-2 spsk citronsaft

Salt og peber

  1. Bland fetaost og creme fraiche sammen i en skål
  2. Smag til med citronsaft, salt og peber

healthy-nuggets

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar