SPINATPANDEKAGER MED HYTTEOST –
Forret, Hovedretter, Pandekager, Tilbehør, Vegetar

SPINATPANDEKAGER MED HYTTEOST

Den seneste tid har bloggen været præget af søde sager, og vi synes der manglede lidt grønt. Det har vi sørget for – bogstavelig talt og her er så noget grønt! Super lækre spinatpandekager med hytteost, drysset med forårsløg og peber. Spinatpandekagerne blev faktisk lavet efter nogenlunde samme princip som de her søde pandekager, dog uden det søde. De bestod af æggeblommer, piskede æggehvider, rugmel, tykmælk, hvidløg, spinat og mælk. At piske æggehviderne godt inden de røres i dejen, gør at pandekagerne bliver mere fluffy og tykke. Spinaten var fantastisk og en god måde at blive ‘stærk’ på ;-) Hytteost og spinat er altid et hit sammen, og et stykke laks kunne også snildt have fungere godt med.

 

Ingredienser, spinatpandekager  (6-7 stk.):

175 g. frossen spinat
1/2 dl. tykmælk
1 dl. mælk
50 g. rugmel
2 æg
1 hvidløg
Salt og peber
Hytteost, forårsløg og orange peberfrugt som tilbehør

Kog spinaten op, så den tøges op og vrid vandet ud af det, så det blir tørt.
Pisk æggehviderne stive i en skål for sig og lad den stå. Bland de øvrige ingredienser i en skål og vend forsigtig de piske æggehvider til massen er godt blandet.
Placér ca. 1 dl. på en varm pande og bred det ud med en spatel, så pandekagen ca. får en tykkelse på 1 cm. Når den begynder at boble på  oversiden og er blevet fast kan den vendes. Men vær lidt forsigtig.

Servér med hytteost, hakket forårsløg og peber.

tidligere indlæg næste indlæg

10 Kommentarer

  • Reply MissMuffin 22 marts, 2012 at 21:08

    De ser godt lækre ud piger:) Jeg elsker spinat, men er ret sikker på, at Kristian ville snuppe sig en rugbrødsmad hvis jeg serverede dem her for ham. Han er nemlig overbevist om, at han ikke kan lide spinat- også selvom han ofte spiser det uden at vide det:)

    • Reply Laura og Christine 22 marts, 2012 at 22:41

      Hehe, hvor ærgeligt at han ikke er til spinat, for de var dælme gode :) ellers så lav dem en dag du er alene hjemme, for nu når du elsker spinat, skal du næsten ikke snydes ;-)

  • Reply Anna 22 marts, 2012 at 22:27

    Ser super lækkert ud og jeg får lyst til at lave det lige med det samme! :) Måske spørger jeg dumt, men skal man bruge æggeblommerne og blande dem i med dejen, eller er det kun hviden man skal bruge fra de 2 æg?

    • Reply Laura og Christine 22 marts, 2012 at 22:42

      Hej Anna! Det er bestemt ikke dumt :-) Æggeblommerne skal i dejen, som du selv skriver, og så skal hviderne bare piskes for sig og blandes i til sidst. Det var en meget lækker ret!

  • Reply Anne 23 marts, 2012 at 11:41

    De ser virkelig indbydende ud de spinatpandekager. Lige perfekt til en kødfri dag med en god salat til.

  • Reply Greenmom 25 marts, 2012 at 15:53

    Fed ide for at sige det lige ud. Men jeg må KUN lave den vegetabilsk har min mand b estilt, så jeg må heller gå ud og få nogle frosne spinat klodser ud af fryseren.

    • Reply Laura og Christine 25 marts, 2012 at 21:51

      De smagte virkelig godt, så vi kan varmt anbefaler at du prøver at lave dem :-)

  • Reply Johanne Jørgensen 20 august, 2013 at 19:31

    Wow de blev gode! Jeg lavede dem til mig og mine forældre her til aften. Super super lækre! Vi toppede pandekagerne med hytteost, serranoskinke, løg og peberfrugt :)

    • Reply Twin Food 24 august, 2013 at 14:01

      Tak for din søde kommentar :)! Altid dejligt med positiv feedback på opskrifterne og dejligt med nye muligheder – tak :)

    Skriv et svar til Anne Slet kommentar