SPANSK TORTILLA MED SWEET POTATOES OG CHORIZO –
Brunch, Frokost, Glutenfri, Nemme hverdags retter, Vegetar

SPANSK TORTILLA MED SWEET POTATOES OG CHORIZO

stor3

Det er sjovt, hvordan nogle uger bare drøner derudaf, og andre snegler sig afsted. Det her er en af “snegle-ugerne” for vores vedkommende. I de uger er det ekstra vigtigt at forkæle sig selv, fx. med en ekstra lækker frokost eller morgenmad. En spansk tortilla kan snildt laves til aftensmad, og resterne bruges til frokost dagen efter. Denne spanske tortilla er lavet med sweet potato, svampe, rucola, peberfrugt og chorizo (kan undlades, hvis man ønsker en vegetar udgave). Derudover er der lavet en æggemasse af æg (selvfølgelig ;-)) og hytteost. Det er en nem ret, til at få tømt køleskabet, da man faktisk nærmest kan komme alt i. 

 

Ingredienser (4 personer)

1 sweet potato (ca. 400 gram)

1 løg

1 fed hvidløg

90 gram chorizo

200 gram svampe

1 rød peber

2 håndfulde rucola

6 æg

1 dl hytteost

Salt og peber

 

  1. Skræl sweet potato og skær den ud i mindre stykker sammen med chorizo, svampe og rød peber
  2. Hak løg og hvidløg og svits det på en varm pande i lidt olie
  3. TIlsæt svampe, chorizo og sweet potato til panden og lad det stege i ca. 10 min
  4. I en skål blandes æg, rødpeber, rucola, hytteost, salt og peber
  5. Tilsæt også svampe, chorizo og sweet potato til æggemassen
  6. Kom lidt ekstra olie på panden og kom hele ægge massen på panden (her må man ikke røre i den)
  7. Steg tortillaen i ca. 5-10 minutter inden den bages færdig i en 180 grader varm ovn i 15 min

stor1

stor2

tidligere indlæg næste indlæg

20 Kommentarer

  • Reply Monica Blander 4 februar, 2015 at 09:09

    Det ser lækkert ud! Den er nu bogmærket og forhåbentlig, får jeg snart lavet den :-)

    • Reply Twin Food 5 februar, 2015 at 17:11

      Dejligt, det er vi glade for at høre :)
      God aften!

  • Reply Hvadskalvibage/Mette 4 februar, 2015 at 09:20

    Jeg har ikke kastet mig så meget over de søde kartofler endnu og de par gange jeg har gjort det, er jeg blevet skuffet over resultatet. Men dette her lyder som en god måde at teste dem på igen. Især når det kan give gode rester til madpakken næste dag :-)

    • Reply Twin Food 5 februar, 2015 at 17:13

      Uhm vi elsker de søde kartofler, de giver en god sød konsistens!
      Vi håber ikke de ødelægger retten for dig ;) Ellers kan de sagtens undlades.

  • Reply frk.sveske 4 februar, 2015 at 12:53

    Haps haps! Sådan en portion vil jeg have handlet ind til senere på ugen – tak for inspiration, piger.
    KH
    – frk. sveske

    • Reply Twin Food 5 februar, 2015 at 17:13

      Det lyder godt – og velbekomme :)
      Dejligt at vi kan bruges!
      Rigtig god aften :)

  • Reply Ida 4 februar, 2015 at 19:02

    MUMS!! Hvor ser det bare godt ud! Det skal jeg da helt klart prøve at lave snart :)

    • Reply Twin Food 5 februar, 2015 at 17:13

      Tusind tak :)
      God aften!

  • Reply Line 6 februar, 2015 at 15:49

    Det ser da vildt lækkert ud! Mon den søde kartoffel kan udskiftes med noget andet? Gulerødder eller broccoli måske?

    • Reply Twin Food 7 februar, 2015 at 09:40

      Tusind tak, de kan sagtens uskiftes, du kan også helt lade være med at komme dem i ;)
      Gulerødder er nok den bedste erstatning, eller bare normale kartofler :)

  • Reply Emilie 7 februar, 2015 at 18:11

    Ser lækker ud!
    Undrer mig dog over, om der slet ikke skal nogle krydderier i? Salt, peber??

    • Reply Twin Food 8 februar, 2015 at 15:01

      Der skal selvfølgelig også salt og peber i :-)
      Tak for det vågne øje!

  • Reply Signe 13 februar, 2015 at 14:36

    Ser super lækkert ud og vil jeg helt klart prøve.
    Har lige et spørgsmål hvordan gør man når den skal fra panden i ovnen altså hvad putter i den over på og hvordan? :)

    • Reply Twin Food 13 februar, 2015 at 20:08

      Tusind tak :)
      Vi benytter en pande, der også kan tåle at gå i ovnen, så det er faktisk bare den vi også putter i ovnen :)

  • Reply Caroline 25 februar, 2015 at 17:04

    Kan man erstatte svampene med noget? :)

    • Reply Twin Food 28 februar, 2015 at 08:47

      Evt. anden grøntsag som f.eks peberfrugt, men de kan også sagtens undlades :)

  • Reply Julie f 17 marts, 2015 at 22:16

    Hvad gør I med den, fra I har den på panden til i putter den i ovnen, går ikke udfra i sætter panden ind ovnen, løfter I den bare over på en bradepande eller hvordan? :) På forhånd tak og tak for lækker inspiration!

    • Reply Twin Food 18 marts, 2015 at 19:33

      Vi har en pande uden plastik eller andet, der godt kan tåle at gå i ovnen, så vi sætter den faktisk direkte i ovnen i panden :)

  • Reply Julie 18 oktober, 2018 at 15:43

    Kan den laves om aftenen i er ildfast fast og varmes til brunch dagen efter :)?

    • Reply Twin Food 21 oktober, 2018 at 09:30

      Hej Julie,
      Det er ikke noget vi har prøvet, men det tror vi sagtens kan lade sig gøre. Hold den evt. i panden, og lad være med at bage den fuldstændig færdig, så den lige bager det sidste ved opvarmning :-)

    Skriv et svar til Hvadskalvibage/Mette Slet kommentar