SPAGHETTI MED RICOTTA KØDBOLLER –
Hovedretter, Kød, Pasta

SPAGHETTI MED RICOTTA KØDBOLLER

Spaghetti med kødboller er en rigtig klassiker. Jeg kommer altid til at tænke på “Lady og Vagabonden”, når vi får det – sådan en sød film :-). Det er en rigtig nem ret, som kan varieres på helt vildt mange måder. Jeg lavede kødbollerne af hakket svine/kalve kød, men man ville sagtens kunne bruge hakket oksekød eller fx hakket lammekød. I kødbollerne kom der ricotta, som jeg synes giver dem en rigtig god smag – der kom også lidt kebab krydderi i sammen med salt og peber. Tomatsaucen blev lavet på den nemme måde med bare hakkede tomater, tomat pure og lidt basilikum. Denne kan sagtens piftes op med forskellige grøntsager som aubergine eller squash. Kødbollerne og tomatsaucen blev serveret oven på fuldkornspasta. Hvis man ikke er til pasta, kan ris også bruges!

Ingredienser til kødboller (4 pers.):
500 gram hakket kalv/svinekød
250 gram ricotta
1/2 løg
2 æg
1-2 dl hvedemel (alt efter hvad man selv synes)
Lidt kebab krydderi
salt og peber

Bland alle ingredienser sammen i en skål og til den i køleskabet 1/2 times tid. Form farsen til små boller og steg dem på en pande med lidt olie.

Ingredienser til tomatsauce:
1 dåse hakkede tomater
1 dåse tomatpure
1/2 løg
2 dl vand
tørret oregano
salt og peber

Start med at kom løg på panden i lidt olie. Derefter tilsættes hakkede tomater, tomatpure og vand. Bland det hele godt sammen og kom også oregano i – tilsidst smages til med salt og peber.

Pastaen koges som anvist på pakken og kommes i en dyb tallerken med tomatsauce og kødboller ovenpå. På toppen rives der lidt parmesanost :-)

– Laura

tidligere indlæg næste indlæg

4 Kommentarer

  • Reply Malou Klidmoster 18 marts, 2012 at 16:50

    Knivskarp fortolkning af den gamle klassiker – fin detalje med ricottaen :-)

  • Reply » PASTA MED TOMATSAUCE OG TIGER REJER 20 august, 2014 at 15:20

    […] fik jeg min tomatsauce fra arbejdet, men hvis ikke, havde jeg lavet denne, da den er super nem! Man skal bare lige huske selv at tilføje lidt kapers, hvis man er til […]

  • Reply » CANNELLONI MED KØDBOLLER 20 august, 2014 at 15:54

    […] er en simpel ret, som kan laves meget hurtigt. Vi havde tilfældigvis lidt kødboller til overs fra spaghetti med kødboller, som blev rullet ind i lasagne plader og udover blev der hældt en super nem tomatsauce, som bestod […]

  • Skriv et svar til Malou Klidmoster Slet kommentar