SOMMERKAGE MED HINDBÆR OG SMÅ KYS –
Desserter, Fødselsdag, Søde sager

SOMMERKAGE MED HINDBÆR OG SMÅ KYS

sommerkage

mazarinkage

Vi ved at sommeren, i hvert fald i følge kalenderen, er slut, men derfor skal i ikke snydes for en kage, som vi nød henover sommeren. Kagen er en lagkage med masser af sommerstemning, og selvom vi kalder det en sommerkage kan man altså nyde den hele året. Man kan nemt udskifte bærerne med andre bær/frugter afhængig af hvad, der er i sæson. Bundende er lavet med udgangspunkt i en marzarinkage-dej, hvor vi har vendt rabarber stykker i. Imellem de to bunde er en creme lavet på fløde og hvid chokolade og på toppen en masse små marengskys og hindbær. Bærerne/frugterne, der kommer i dejen kan sagtens være fra fryseren, og vi er sikre på at brombær (som jo er i sæson nu), vil se mindst ligeså pæne ud på toppen af kagen :)

 

Ingredienser (1 springform, 22 cm.)

Lagkagebunde

4 æg

250 g blødt smør

150 g skyr

250 g marcipan

350 g sukker

90 g mel

400 g rabarber (eller andre bær)

1 tsk vaniljesukker

Pynt: Friske hindbær

  1. Riv marcipanen og pisk den med smør og sukker indtil massen er ensartet
  2. Tilsæt skyren og bland den godt rundt
  3. Rør forsigtigt et æg i ad gangen
  4. Fordel melen over rabarberne (eller hvad man ellers bruger af frugt/bær). Det gør at rabarberne ikke synker til bunds i kagen, når den bages
  5. Tilsæt rabarberne (med mel) og vaniljesukker og vend det godt rundt i dejen
  6. Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir og bag den ved 185 grader i ca. 30-40 min (afhænger meget af ovn, men sørg for at kagen er gennembagt)
  7. Lad kagen afkøle inden den kan deles i to bunde

 

Hvid chokoladecreme

75 g fløde

200 g hvid chokolade

evt. lidt ekstra fløde til piskning

  1. Opvarm fløden og hæld det over den hvide chokolade så det smelter og læg massen på køl i en sprøjtepose (natten over)
  2. Pisk cremen tyk inden brug
  3. Hvis nødvendigt kan der piskes lidt ekstra fløde, der kan blandes i cremen
  4. Fordel cremen på den ene bund og læg den anden ovenpå
  5. På toppen pyntes med marengskys (se opskrift nedenfor) og friske hinbær

 

Marengs

1/2 dl æggehvider

200-250 g flormelis

  1. Pisk æggehvider og sukker til en sej marengs
  2. Sprøjt små marengskys direkte på kagen og brænd dem med en brænder til de får en let gylden overflade

sommerkage-med-hindbær

tidligere indlæg næste indlæg

6 Kommentarer

  • Reply Blue Ducklings 12 september, 2015 at 20:54

    Ser fantastisk ud. Må prøve den, selvom det ikke længere er sommer :P
    Knus http://www.blueducklings.wordpress.com

    • Reply Twin Food 13 september, 2015 at 13:27

      Tusind tak – ja ikke? Så kan man forhåbentlig få en bid fuld af sommer ;)

  • Reply Karen 13 september, 2015 at 14:38

    Den lyder lækker!
    Hvor kommer skyr’en henne i opskriften? Der står 150 g, men ikke hvornår det skal blandes i? :)
    Bliver kagen meget “klæg” med al den marcipan og ikke så meget mel? :)
    Mvh Karen

    • Reply Twin Food 13 september, 2015 at 15:16

      Tak for det vågne øje – skyren er nu tilføjet til fremgangsmåden :)
      Ja det gør den nemlig, den bliver mere svampet, hvor mere mel vil gøre kagen mere tør,
      KH

  • Reply Amalie 1 marts, 2016 at 17:38

    Kan man lave denne kage, hvis man ikke har en brænder til marengsen?

    • Reply Twin Food 5 marts, 2016 at 15:13

      Hej Amalie,
      Ja det kan du sagtens :) Du kan enten bare lade marengsen være som den er, eller du kan komme kagen under grillen i ovnen – her skal man dog være MEGET opmærksom, så det hele ikke brænder på ;)

    Skriv et svar til Twin Food Slet kommentar