SNOEDE GRISSINIER MED CHEDDAR OG SERRANO SKINKE –
Bagværk, Brød, Snacks, Til madpakken

SNOEDE GRISSINIER MED CHEDDAR OG SERRANO SKINKE

stæng4 stæng2Disse stænger blev lavet i forbindelse med sommerhustur i weekenden, med nogle søde piger. Det var vores forældres sommerhus vi havde lånt og på færgen over til sjælland blev de nydt til en lækker salat. Brødstængerne er rigtig gode og passer perfekt til en salat eller en omgang lasagne, suppe eller bare som velkomstsnack. Fyldet kan nemt justeres alt efter hvad man lige har på lager og i forhold til hvad man kan lide. I vores penslede vi først med æg, derefter kom der hakket persille, revet cheddar og tilslut serano skinke. Efter fyldet er på, skærer man sin tynde dej i strimler og ruller dem et par omgange hvorefter de bages i ovnen til de er sprøde. Jo tyndere stængerne er, jo mere sprøde bliver de. De her blev til en mellem størrelse og var ikke sprøde hele vejen igennem, men det synes vi ikke gjorde noget :-)

Ingredienser (ca.15 stk):
50 gram gær
7 dl vand
2 tsk salt
1 tsk sukker
8 dl sigtemel
6 dl hvedemel

Fyld: Æggeblomme til pensling, cheddar ost, serrano skinke og persille

 

  1. Opløs gær i vandet og tilsæt derefter salt
  2. Tilsæt sukker og mel (OBS: Hvis man synes blandingen er for våd, tilsætter man mere mel)
  3. Lad dejen hæve i 1 times tid
  4. Rul dejen ud (ca. 0,5 cm) på et mel drysset bord – ligesom man ville gøre med en pizzadej og sørg for at vend dejen et par gange, sådan at det ikke ender med at den sidder fast i bordet
  5. Pensl dejen med æggeblommer og fordel derefter persille og cheddar på overfladen
  6. Tilslut fordeles serrano skinke
  7. Skær stænger af 1,5-2 cm af dejen. Rul hver stang et par gange og læg dem på en bageplade med bagepapir
  8. Man kan evt. pensle stængerne lidt ekstra når de er kommet på bagepladen
  9. Bag dem ved 250 grader i ovnen i 20-25 min (de skal være gyldne)

Tip: Vi har lagt en lille (kort) film op af da vi lavede dem på vores instagram profil @twinfood, den kan evt. lige ses inden, så kan det være nemmere at forstå overstående – og det er altså ikke så svært og bøvlet som det måske ser ud ;-)

stæng3 stæng1 stæng5

– Laura og Christine

tidligere indlæg næste indlæg

10 Kommentarer

  • Reply FREJA 2 august, 2013 at 21:13

    Kære piger

    Kan disse flotte grissinier laves dagen før?
    Jeg overvejervat lave dem som snack til min svigerindes polterabend, hvor vi starter dagen med brunch :)

    Kh og tak for en lækker blog

    • Reply Twin Food 3 august, 2013 at 22:52

      Hej Freja!
      De er selvfølgelig klart bedst lige efter bagning, men du kan evt. lave dem dagen inden (måske ikke bag dem helt færdig, men tag dem ud 3-4 min før tid) og varme dem op lige inden gæsterne ankommer :)

      • Reply Freja 6 august, 2013 at 10:22

        Mange tak!
        Jeg forsøger mig med at bage dem halv færdige aftenen før :-)

  • Reply Festivalmad « Food & Drinks « virenfeldt 5 august, 2013 at 11:06

    […] en masse mad hjemmefra til vores lejr, for at spare lidt penge. I år forsøgte jeg mig med denne opskrift fra madbloggen Twin Food – min favorit madblog btw. De smager sindsygt godt, jeg synes dog, […]

  • Reply Crispy Bread with Cheddar and Ham | Recipe Archive 5 august, 2013 at 20:21

    […] View Recipe Ingredients & Preparation Instructions […]

  • Reply Lotte 26 november, 2014 at 14:39

    Hej – hvor ser de bare lækre ud. Jeg må bare lave dem til en fest fredag i næste uge. Tror I godt, de kan fryses ned og så varmes på dagen?

    • Reply Twin Food 27 november, 2014 at 10:00

      Hej Lotte
      Det tænker vi ikke at der er noget problem i :-)
      Du kan evt. lade være med at bage dem helt færdige inden du fryser dem

  • Reply Kathrine 14 marts, 2015 at 14:16

    Bliver de sprøde som kiks eller som brød? :-)

    • Reply Twin Food 14 marts, 2015 at 15:48

      Det afhænger af hvor længe du giver dem og hvor tynde du laver dem :) Men hvis du laver dem rimelig tynde og giver dem længere tid i ovnen bliver de sprøde :)

  • Reply » STUDENTERMAD 9 juni, 2015 at 13:23

    […] SNOEDE GRISSINIER MED CHEDDAR OG SERRANO SKINKE […]

  • Skriv en kommentar