SNACK MED GEDEOST OG DADLER I SERRANO SKINKE –
Snacks, Tilbehør

SNACK MED GEDEOST OG DADLER I SERRANO SKINKE

dsnack3

Uhm en skøn lille haps, som vi i weekenden blev kæmpe fan af! De består af en dadel og et stykke gedeost rullet i seranoskinke, der herefter bages i ovnen eller grilles med lidt hakket persille. Vi grillede søndag aften – første grill aften i år, wuhu!! :-) Hvor de her små hapsere blev grillet som forret. Vi lagde dem blot i en folie bakke og gav dem ca. 15. min til skinken var sprød og osten smetet. Det gode ved gedeost er at når det smelter vælter det ikke udover det hele, det “hæver” bare lidt op men bliver i nogenlunde fast form. Spis gerne de små bidder i en salat, til et lækkert glas bobler, til en god tapas aften eller ligesom os – til forret. Vi troede lige sommeren var sikkert på vej, men så vågner man alligevel op til sådan et kedeligt gråt vejr! Øv! Nå men det gode for os er, at så kan vi nemmere koncentrere os om vores opgaver, fordi solen ikke lokker ;-) I dag på bloggen fitinspiration – hvor den søde Tine blogger, kan i finde et interview med os ang. vores mad- og træningsvaner, kig forbi :-) (eller på instagram: fitspirationsdk)

 

Ingredienser (giver 10 stk.)
5 skiver serranoskinke
10 dadler
1/2-1 pakke gedeost
ca. 1 spsk honning

 

  1. Fjern stenene fra dadlerne, hvis de er der
  2. Skær skiver af gedeosten og skær evt. skiverne halv over
  3. Skær Serrano skinke over på midten (hvis det ikke er alt for tyndt)
  4. Kom 2 halve dadler på et stykke serrano skinke og oven på gedeost
  5. Læg de små pakker på en bageplade eller kom dem i et fad og  kom lidt honning henover
  6. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 10-15 min. Eller bag dem på grillen i ca. 15 min

dsnack4

dsnack2

dsnack1

dadel5

 

tidligere indlæg næste indlæg

11 Kommentarer

  • Reply Lia G. Lund 8 maj, 2013 at 10:47

    Uhmmm, det ser lækkert ud! Er en stor fan af gedeost bagt i ovn, så de her må jeg bare prøve!

    I skulle prøve at dryppe en skive godt brød med lidt olivenolie, lægge en tomatskive på og så en skive gedeost fra rulle ovenpå. Drysse med lidt salt og peber og et basilikumblad og så i ovnen i 10 min. Himmelsk!

    • Reply Twin Food 9 maj, 2013 at 07:32

      Uhm det lyder som en lækker haps, olivenolie og lækkert brød er bare en sikker vinder :)! Det må vi prøve!

  • Reply Camilla 8 maj, 2013 at 12:01

    Årh hvor lyder det som en skøn hapser!
    Gedeost, dadel og parmaskinke – Whats not to like! :D

    • Reply Twin Food 9 maj, 2013 at 07:30

      Ja lige præcis Camilla – det er sådan et skønt mix ;-)

  • Reply Gedeost og dadler i serranoskinke 10 maj, 2013 at 08:27

    […] kandidat til en sund og velsmagende snack eller appetizer, men til gengæld henvise til Twin Food. Twin Food er generelt en blog, jeg kun kan sende mine bedste anbefalinger – jeg har […]

  • Reply Charlotte Jensen 13 maj, 2013 at 09:40

    Tak for dejlig inspiration :-) Prøvede retten af som en forret igår til Morsdag middagen. De små hapsere blev serveret ovenpå en bund af spinatblade salat. Super lækkert og med masser af ros fra de sultne munde. :-)

    Tilføjede et lille drys drys groft salt og akacie honning på dadlerne inden jeg rullede serrano omkring :-)

  • Reply » TAPAS INSPIRATION 22 oktober, 2014 at 09:20

    […] til når man er i Spanien, og her blev serveret en masse skønne tapasretter, gedeost på brød, dadler svøbt i serranoskinke, fyldte peberfrugter, melon med skinke, tomat/mozzarella hapsere, osv, osv. Kom endelig med lækker […]

  • Reply Anne-Sofie 21 april, 2015 at 21:20

    Min søster og jeg forsøgte os med disse i anledning af årets første grillaften på Islands Brygge, og jeg må sige, at de sad lige i skabet! Hele min opgang duftede, efter de havde været i ovnen, og vi blev enige om, at vi var enormt glade for, at det var vores mad, der var så lækker ;)
    Tak for endnu en skøn opskrift!

    • Reply Twin Food 24 april, 2015 at 09:16

      Hah, hvor lyder det bare helt vildt lækkert!
      Vi er selv kæmpe fan af snack’en også, og ikke mindst den lækre duft ;-)
      God weekend!

  • Reply Jeanne 27 december, 2015 at 20:04

    Hvis man nu ikke er vild med gedeost hvad ville i så give af forslag?

    • Reply Twin Food 28 december, 2015 at 16:42

      Man kan sagtens bruge normal flødeost eller brieost :)

    Skriv et svar til Charlotte Jensen Slet kommentar