SMÅ ÆGGE-PANDEKAGER MED SVAMPE OG FETA –
Frokost, Morgenmad, Pandekager, Tilbehør, Vegetar

SMÅ ÆGGE-PANDEKAGER MED SVAMPE OG FETA

Disse små ægge-pandekager med svampe og feta blev lavet i løbet af ugen, som tilbehør til aftensmaden. De kan snildt gå som en frokost ret, eller laves hvis man fx får gæster til brunch – så kunne man evt. komme lidt ristet parmaskinke på toppen også. De kræver ikke det store at lave og hvis man har rester i køleskabet som squash, kan det også sagtens kommes i. På panden vil massen helt sikkert løbe ud, men hvis man lige venter lidt, efter man har lagt dejen på, er den nem at folde op. Så kan man få en nogenlunde rund og fin ægge-pandekage. Da pandekagerne var stegt næsten færdige kom vi feta på, så den også blive lidt varm. Vi serverede med rester af stegte svampe og karse på toppen. Vi håber i får en dejlig dag! Her i Aarhus sner det lige nu. Vi havde lige håbet på at det flotte vejr ville blive, det ser simpelthen så koldt derude i dag! I aften kommer vores forældre og lillebror det aftensmad og vi skal have hjemmelavede burgere :-)

 

Ingredienser (giver ca. 10 stk)
3-4 store svampe
1 lille rødløg
4 æg
1/2 dl mælk
salt og peber
1/2 tsk paprika
50-100 gram feta

Pynt: Stegte svampe og karse

 

  1. Pisk æg og mælk godt sammen i en skål
  2. Hak løg fint og skær svampe i mindre stykker
  3. Steg svampene på en pande og kom dem op i æggemassen sammen med hakket løg (gem evt. nogle af de stegte svampe til pynt)
  4. Kom paprika, salt og peber i blandingen og rør godt rundt
  5. Kom olie på en pande og varm den op
  6. Kom ca. 1/2 dl af blandingen (både med løg og svampe) på panden, her vil ægge-massen flyde ud, men hvis panden er varm nok og man lige venter lidt, kan man lægge siderne ind over hinanden, så de får de rund form
  7. Når de er ved at være færdige kommes der lidt feta på toppen – giv dem et par minutter mere (hvis man synes det er besværligt med feta’en, kan man lave alle pandekagerne, komme dem på en bredepande og fordele feta’en inden de kommes i ovnen indtil feta’en er blød)

 

tidligere indlæg næste indlæg

8 Kommentarer

  • Reply Merete 10 marts, 2013 at 21:43

    Hej. I overrasker igen og igen , -jeg er vild med Jeres blog.

    • Reply Twin Food 11 marts, 2013 at 12:53

      Det er vi super glade for at høre, Merete :) Dejligt du gider kigge med !

  • Reply Pia J. 11 marts, 2013 at 12:39

    Hvor ser de lækre ud… mmmmm… mums og så med feta og svampe.. det skal helt sikkert prøves… Tak for inspiration:)

    • Reply Twin Food 11 marts, 2013 at 12:55

      Tusind tak, Pia!
      Ja, fetaen gør virkelig at de her små pandekager kommer til at smage ultra godt :)

  • Reply kris 11 marts, 2013 at 17:15

    ooh… jag alskar feta!!

    • Reply Twin Food 12 marts, 2013 at 19:57

      Så må de her være noget for dig ;-)

      • Reply Louise N 17 maj, 2013 at 11:14

        Så sidder man da vist og bliver helt sulten – nu ved jeg hvad weekenden skal bruges på :) Tror du man kan bruge alle slags svampe, eller hvilke har du brugt?

        • Reply Twin Food 19 maj, 2013 at 16:58

          Man kan nemt bruge alle slags svampe, vi brugte helt almindelige champignons :)

    Skriv en kommentar