SEAFOOD SALAT I BRØDSKÅL –
Bagværk, Brød, Fisk, Forret, Salater

SEAFOOD SALAT I BRØDSKÅL

fisk_s1

Da Christine i slutningen af juni forsvarede sit speciale, havde hun forberedt en masse lækker mad til bagefter. Til forret blev disse lækre skåle serveret. Seafood salaten, som kom i skålene, bestod af varmøget laks og rejer rørt sammen med cremefraiche og smagt til med citron. På toppen blev der pyntet med radiser, asparges og lidt chia-karse. En utrolig lækker forret, som man nemt kan forberede lidt på forhånd og blot samle inden den skal serveres. Chia-karse kan man i øvrigt lave meget nemt selv. Man skal bare komme lidt chiafrø på noget vådt vat, præcis ligesom når man laver almindelig karse. Karsen man får fra chiafrøene bliver lidt tættere end normalt, men er stadig rigtig fint at pynte med :-) 

 

Ingredienser (forret til ca. 8 pers.)

Brødskåle

1/2 pk gær

4 dl vand

1 tsk salt

1/2 spsk olie

2 dl ølandshvedemel (andet mel kan også anvendes)

7-8 dl hvedemel

  1. Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og olie
  2. Tilsæt først ølandshvedemelen og lad den blive opløst
  3. Tilsæt hvedemelen lidt af gangen og lad dejen blive æltet blød og smidig
  4. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 times tid
  5. Del dejen i mindre klumper og rul hver forholdsvis tyndt ud
  6. Pensl den runde udrullede dej med lidt olie og tag den over en klump af sølvpapir eller bunden af en skål, der kan gå i ovnen, således at man har en lille skål
  7. Bag skålene (omvendt) i ovnen ved 225 grader i 20 min, hvorefter skålen forsigtigt tages af, vendes om og bages yderligere 10 min
  8. Lad dem afkøle inden de fyldes

Seafood salat

120-130 g varmrøget laks

1/2 bundt dild

Saft fra 1/2 citron

3-350 g creme fraiche

150 g rejer

5 asparges

Salt og peber

Radiser, karse og asparges til toppen

  1. Skær laksen i mindre stykker og hak dilden
  2. Bland lake, dild, citrons saft og creme fraiche
  3. Skær rejer og asparges i mindre stykker og bland også dem i
  4. Smag til med salt og peber inden salaten fordeles i brødskålene
  5. Pynt med asparges, radiser og karse

fisk_s2

tidligere indlæg næste indlæg

2 Kommentarer

  • Reply Camilla 23 januar, 2016 at 17:55

    Sikke en dejlig opskrift<3 Kan skålene laves fx dagen før? Eller ville de i så fald blive bløde eller kedelige?:)

    • Reply Twin Food 23 januar, 2016 at 20:06

      Hej Camilla
      Skålene kan godt laves dagen før.
      Opbevar dem evt i en post (ved stuetemperatur) og giv dem et par minutter i ovnen inden salaten tilsættes, så tænker vi at de forbliver lækre ;)

    Skriv et svar til Twin Food Slet kommentar