SALAT MED SPINATBLADE, ASPARGES OG SOLSIKKEKERNER –
Madklub, Salater, Tilbehør, Vegetar

SALAT MED SPINATBLADE, ASPARGES OG SOLSIKKEKERNER

appels2

Denne salat blev lavet til madklub i onsdag, hvor der også blev serveret spaghetti carbonara og til dessert crumble bars med bær. Den er meget enkel og nem, hvilket bestemt ikke betyder at den smager kedeligt. Tværtimod – aspargesene er med til at give salaten lidt bid og knas sammen med de sprøde solsikkekerner. For at gøre salaten frisk tilsatte vi revet appelsinskal. Appelsinskal kan sagtens erstattes af citron- eller limeskal hvis man er mere til det. Hovedingredienser i salaten er spinatblade, hvor vi har valgt at stege nogle på panden, så de bliver lidt mere snaskede, derudover kom der også friske i salaten. Solsikkekerner kan erstattes med mandler eller hasselnødder. Den kan serveres til det meste fx kylling eller et godt stykke kød.

 

Ingredienser (4 personer):
1 bundt asparges
6 håndfulde spinatblade
Saft fra 1/2 citron
1/2-1 dl solsikkekerner
skal fra 1/4 appelsin

 

  1. Knæk ender af asparges sådan at det kun er det “gode” der er tilbage – skær dem derefter i mindre stykker
  2. Rist asparges på en pande i lidt smør eller olie
  3. Kom 3 håndfulde spinat blade på panden og lad dem skrumbe ind
  4. Tilsæt derefter citronsaft of rod godt rundt
  5. I mens lægges de resterende 3 håndfulde spinatblade på et fad
  6. Kom spinat og asparges over de friske spinatblade
  7. På toppen drysses med solsikkekerne og der rives appelsinskal

appels4 appels3

appels1

– Laura og Christine

tidligere indlæg næste indlæg

12 Kommentarer

  • Reply Sysleren 4 maj, 2013 at 09:57

    Det lyder lækkert med asparges og appelsin. Den kombination har jeg vist ikke mødt før.

    • Reply Twin Food 4 maj, 2013 at 19:46

      Du kan tro det var lækkert ;-) Ikke sidste gang vi prøver den kombination!

  • Reply Mie 4 maj, 2013 at 15:49

    Uh, jeg elsker spinat, så jeg må vist hellere prøve at lave den her salat en dag! :)

    Kærligst, Mie // http://madmedmie.blogspot.dk/

    • Reply Twin Food 4 maj, 2013 at 20:56

      Det lyder som en god idé, Mie! :) Du kan tro den var skøn!

  • Reply Matilde 5 maj, 2013 at 17:43

    Det er lige meget om det bare er en salat i laver, så ser det altid så lækkert ud ;-)

    • Reply Twin Food 5 maj, 2013 at 22:34

      Hvor er du sød Matilde! Tusind tak :)

  • Reply Susann Romy 5 maj, 2013 at 21:25

    Den er flot! Jeg er helt vildt med noget knasende i salater. Mandler, græskarkerne, you name it. Det løfter bare salater utrolig meget.

    • Reply Twin Food 5 maj, 2013 at 22:38

      Tusind tak :)! Ja du har ret, knasende er altid noget der spiller godt i salater :)

  • Reply Tine 6 maj, 2013 at 11:12

    Det ser super lækkert ud. Er også ret vild med det knasende. Især her om sommeren, hvor det er lækkert med kød og salat en mas. God idé med appelsin – det lyder ret spændende og ikke noget jeg lige har prøvet før på den måde.Glæder mig til at smage det

    • Reply Twin Food 7 maj, 2013 at 20:35

      Hej Tine! Dejligt at salaten falder i din smag, vi håber du får den prøvet! Appelsinen gjorde den ekstra frisk i det :-)

  • Reply Michelle 8 maj, 2018 at 15:22

    Det lyder VIRKELIG lækkert :)
    men hvor mange gram er 6 håndfulde?
    hvis man skal bruge opskriften til lidt flere mennesker, så er det svært at regne i håndfulde :)

    • Reply Twin Food 8 maj, 2018 at 20:51

      Hej Michelle,
      Vi har desværre heller ikke nogen omregner fra håndfulde til gram, men mon ikke det ca. svarer til 3/4 pose af de store man kan købe i supermarkederne :-)

    Skriv en kommentar