RUGOTTO PÅ PERLERUG MED RØDBEDE –
Bulgur/Kerner, Vegetar

RUGOTTO PÅ PERLERUG MED RØDBEDE

I søndags blev denne bygotto lavet som tilbehør til de lækre kyllinge nuggets. På lageret var der perlerug, så det var det jeg brugte i bygottoen. Som I kan se på den flotte farve, som retten har, blev der også tilsat rødbede. Rødbederne skal ikke koges på forhånd, men bare skæres i små tern og blandes i gryden, inden perlerugen er kogt helt færdigt. Man kan sagtens tilsætte flere grøntsager ift. hvad man nu har i køleskabet. Hvis man ikke har hvidvin til bygotto’en kan denne godt undlades – men jeg vil nu sige, at det smager bedst med :-)! På toppen kom der lidt creme fraiche og selvfølgelig revet parmesan! Jeg er ret vild med både byg- og risotto og jeg synes de er ekstra gode her i det kolde (‘vinter’) vejr!

Ingredienser (til 4 personer):
1 rødløg
1 fed hvidløg
2-3 rødbeder
1 dl hvidvin
1-1 1/2 liter grøntsags bouillon
3 dl perlerug
  1. Start med at skylle perlerugen
  2. Hak løg og hvidløg fint
  3. Skræl rødbede og skær dem ud i små tern
  4. Hæld lidt olie i en gryde og svits løg og hvidløg klare – ikke ved for høj varme
  5. Kom rugkornene ved løgene og sauter dem med, til blandingen virker tør, uden at løgene får alt for meget farve
  6. Kom hvidvinen i lidt ad gangen, efterhånden som den koger væk. Rør hele tiden
  7. Kom grøntsagsbouillonen i  ad et par omgange og kog det i 25-35 minutter, til grynene er saftige og bløde
  8. Når der er ca. 15 min tilbage af kogetiden kommes rødbede ternene i – lad dem koge med indtil perlerugen er som den skal være (det er ikke sikkert alt vandet skal bruges, det afhænger af hvordan man ønsker kornene)

– Laura

Follow Twin Food
tidligere indlæg næste indlæg

9 Kommentarer

  • Reply Camilla Christine 6 november, 2012 at 11:21

    Hej Laura :)

    Det ser rigtig lækkert ud og meget smukke billeder!

    Mvh. Camilla Christine

  • Reply Kristine (CookieCrumble) 6 november, 2012 at 11:49

    Det ser super lækkert ud. Måske den skal kreeres inden længe herhjemme. Gemalen min er inde i en rødbedeperiode, og det er da med at udnytte den slags :)

    • Reply Laura og Christine 6 november, 2012 at 15:04

      Mange tak, Kristine! Ja, hvis han er blevet fan, er det da bare med at udnytte det – ved ikke hvor mange mænd det sker for ;-)!

  • Reply Kim 6 november, 2012 at 11:55

    Det er vel nærmere en rugotto hvis i har brugt rugkerner i den i stedet for bygkerner.

    • Reply Laura og Christine 6 november, 2012 at 15:05

      Havde slet ikke overvejet at der var noget som hed rugotto, heh. Derfor kaldte jeg det bare bygotto (som jeg havde hørt før) – tak for rettelsen :-)!

  • Reply » BAGT RUGOTTO 19 august, 2014 at 14:27

    […] men for at gøre det lidt anderledes, lavede jeg disse bagte risotto stjerne af den sidste portion rugotto med rødbede. Det er vigtigt at det hele er presset godt sammen i formen, ellers vil de bare falde fra hinanden. […]

  • Reply Nicoline 29 marts, 2015 at 15:40

    Hvor meget rødbede skal der bruges ? :-)

    • Reply Twin Food 29 marts, 2015 at 20:00

      Det var da utroligt at vi har kunne glemme at skrive den på, men tak for det vågne øje ;) Men der skal bruges 2-3 stk :)
      KH

    Skriv en kommentar