RUGKIKS MED FETADIP –
Bagværk, Brød, Dip/Salsa, Forret, Snacks

RUGKIKS MED FETADIP

rugk5

rugk2

Denne snack blev nydt nytårsaften til Dronningens nytårstale med et lille glas bobler i hånden. Kiksene er en grov kiks lavet på rugmel. Normalt kan man sagtens bare spise kiksene rent, men hvis de skal bruges til snack hvor der kommer gæster, synes vi at man skal lave lidt dyppelse til. Vi valgte at lave en dip af skyr, feta, hakkede agurk, hakkede forårsløg og citron – som vi synes passede godt til de runde kiks. En tomatsalta eller oliven tapanade eller fx denne peberfrugt tapanade ville også sagtens kunne fungere oven på kiksene. Vi lavede kiksene runde med en passende form, og her kan man faktisk bruge en hvilken som helst kageform (eller glas) som man ønsker – stjerneformede kiks er vi sikre på også ville være meget fint!

 

Rugkiks
Ingredienser (2 fyldte bageplader):
100 g rugmel
180 g fuldkorns speltmel
200 g hvedemel
1 1/2 tsk salt
2 tsk bagepulver
2,5 dl vand
4 spsk olie ( + lidt til pensling)

 

  1. Bland aloe de tørre ingredienser sammen i en skål (meltyperne kan sagtens varieres efter hvad man har på lager)
  2. Tilsæt vand og olie og form dejen til en rund kugle og stil den på køl i en times tid
  3. Rul dejen tyndt ud (ca. 3-4 mm.) og udstik passende figurer
  4. Pensl med lidt olie og bag kiksene i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 min (kan variere fra ovn til ovn samt afhænge af mel type). Undersøg om de efter lidt afkøling er knasende – hvis ikke så giv dem lidt længere tid

 

Fetadip
3 dl skyr
1/2 agurk
2 forårsløg
Saft fra 1/2 citron
100 g feta
Salt og peber

 

  1. Snit agurk og forårsløg fint i mindre stykker og bland med skyr
  2. Tilsæt citron saft samt feta og smag til med salt og peber
  3. Servér på rugkiks eller til andet knasende brød

rugk4 rugk1

rugk3

tidligere indlæg næste indlæg

11 Kommentarer

  • Reply Pennie 5 januar, 2014 at 11:32

    Uhm-me-Num! Det ser lækkert ud :)

    • Reply Twin Food 14 januar, 2014 at 15:49

      Tusind tak, Pennie!
      Vi synes også de var rigtig gode :)

  • Reply Ditte Blog 5 januar, 2014 at 12:19

    Mums dem vil jeg prøve at lave snart :-)
    Lavede forresten jeres hvide chokolade mousse til nytår, hvilket virkelig blev en succes. Så lækkert :-)

    • Reply Twin Food 14 januar, 2014 at 15:50

      Du må endelig give en update, når de er lavet :-)
      Det lyder rigtig godt med den hvide chokolade mousse – vi er glæde for at det blev en succes! :)

      Hav en god aften

  • Reply Nadja 5 januar, 2014 at 14:02

    Det lyder helt vildt lækkert! Jeg tror jeg vil afprøve den opskrift (både kiks og dip) snarest muligt. Måske i dag.. For nu når jeg tænker over det, lyder det som en værdig søndagssnack!

    • Reply Twin Food 14 januar, 2014 at 15:51

      Hej Nadja!
      Vi håber opskriften falder i smag – og ja, det er da den perfekte søndagssnack ;-)

  • Reply Samantha 6 januar, 2014 at 10:12

    Mmm. De ser virkleig lækre ud! I har en rigtig dejlig side. Tak for opskriften

    • Reply Twin Food 15 januar, 2014 at 17:02

      Tusind tak for din kommentar, Samantha – vi er flade for at du kan lide bloggen :-)

  • Reply Fru Kofoeds Køkken 7 januar, 2014 at 01:57

    Superlækker snack-ide – den må jeg huske :-)

    • Reply Twin Food 15 januar, 2014 at 17:02

      Og så er den jo ikke så usund som noget snack kan være ;-)

  • Reply » HJEMMELAVEDE GROVE URTE KIKS 20 oktober, 2014 at 09:16

    […] at spise dem med fx. lidt ost, som en lille “dessert” til vores frokost. Vi har lavet rugkiks før, og i denne her udgave har vi kommet hakkede urter i, som vi synes gør dem ekstra gode og […]

  • Skriv en kommentar