RUGBOLLER MED GULERØDDER OG CHIAFRØ –
Bagværk, Brød, Til madpakken

RUGBOLLER MED GULERØDDER OG CHIAFRØ

gulr2

Søndag er ofte lig med “fyld-fryseren-op-dag” (hvis der altså er plads ;-)) hjemme hos os. Noget der altid er i vores fryser er sandwichboller til madpakken. Nogle gange er der også ekstra lækre sager som pølsehorn, chokorug eller nogle muffins, men rugbollerne er en fast sag. Vi eksperimenterer ofte med vores sandwich/rugboller og denne gang er der blandt andet kommet gulerødder, hytteost og chiafrø i dem. Derudover er de rullet i en bakke med en masse forskellige kerner. Det, synes vi, gør dem ekstra lækre og sprøde. Vi elsker dem nybagte med smør og ost :-) Ingredienslisten er lidt lang, men de fleste ting, vil vi mene, er noget som de fleste, der bager meget, har på lager.

 

Ingredienser (ca. 18 stk.)

9 dl vand

25 gram gær

1 dl surdej

3 tsk salt

130 gram solsikkekerner

70 gram hørfrø

200 gram rugkerner

30 gram græskarkerner

1 dl chiafrø

1 dl hytteost

300 gram revet gulerød

250 gram rugmel

1 spsk maltmel

 

Ekstra: Blanding af hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner, sesamfrø, chiafrø, rugflager

 

  1. Opløs gær i vand og tilsæt surdej – bland tingene godt sammen
  2. Tilsæt salt sammen med alle kerner og frø
  3. Tilsæt hytteost samt revet gulerød og miks det hele godt
  4. Tilslut tilføjes rugmel og maltmel
  5. Sørg for at alt mel er æltet godt ind inden dejen stilles til hævning i min. 3 timer (gerne længere)
  6. Form bollerne og vend dem i en bakke med en blanding af kerner og frø
  7. Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180 grader i 45-60 min

gulr1

tidligere indlæg næste indlæg

6 Kommentarer

  • Reply St 9 marts, 2015 at 11:18

    Hvis jeg ikke har en surdej, hvad skal jeg så bruge istedet for? De ser lækre ud!

    • Reply Twin Food 9 marts, 2015 at 11:33

      Du kan tilsætte lidt ekstra gær og ca. 1/2 dl mere vand :-)
      God fornøjelse med dem og god dag.

  • Reply LNln 20 marts, 2015 at 10:40

    Hvad kan man bruge i stedet for maltmel?

    • Reply Twin Food 21 marts, 2015 at 07:55

      Evt. maltsirup, men der skal lidt mere i får at give bollerne den mørke farve. Det kan sagtens også undlades, så vil dine boller bare ikke blive mørke :)

  • Reply Michael K 26 oktober, 2022 at 14:31

    Hvis jeg hellere vil slå op som brød, hvordan skall bagetid og temperatur så være?

  • Reply Michael K 26 oktober, 2022 at 14:37

    Hvis jeg hellere vil slå op som brød, hvordan skall bagetid og temperatur så være? På forhånd tak.
    – Ham med luksusproblemet: Har fem surdeje der trives stort…

  • Skriv et svar til St Slet kommentar