RUGBOLLER –
Bagværk, Brød, Frokost, Til madpakken

RUGBOLLER

rugbolle2

Da vi begge stadig studerede var rugboller en ting, som man altid kunne finde i vores fryser. Efter vi er blevet færdige, har det ændret sig en smule. Laura er jobsøgende og varierer frokosten meget, der er nemlig ofte tid til at lave den lidt ekstra lækker. Christine har jo fået fuldtidsarbejde og der sørger Meyers kantine for sindssygt lækker frokost! Og hold nu op hvor skal man passe på, at man ikke pludselig kan trille på arbejde. Så ja, det er ikke så vigtigt med en omgang rugboller i fryseren mere. Men derfor er det nu stadig smadder lækkert med en grov sandwich. Opskriften her er en god udvikling af nogle af dem, der tidligere er kommet på bloggen. Det er den, som vi synes fungerer bedst og som vi har bagt flest gange med succes ;-)! Bollerne tager to dage, så hos os har det tit været et weekend-projekt :)

 

Ingredienser (ca. 15. stk)

Dag 1

20 g gær

150 ml surdej

5 dl vand

100 g solsikkekerner

50 g hørfrø

  1. Opløs gæren i vandet sammen med surdejen i en skål
  2. Tilsæt kernerne og lad skåle stå i ca. 12 timer (på køkkenbordet)

2 dl rugkerner

1 dl ciafrø

6 dl vand

  1. Lag rugkernerne og ciafrø blive blandet med vand og lad også dette stå i en skål i ca. 12 timer (på køkkenbordet)

Dag 2

1 øl

2 tsk salt

3 spsk maltsirup (kan undlades)

450 g rugmel

250 g grahamsmel

100 g flager, havre, rug eller andet

  1. Bland de to skål fra dag 1
  2. Tilsæt øl, salt, evt. maltsirup og bland det godt rundt
  3. Tilsæt rug- og grahamsmel sammen med flager og lad dejen bliver ensartet
  4. Stil den til hævning i 4-5 timer (på køkkenbordet)
  5. Form boller af dejen med to skeer, læg dem på en bageplade og bag dem i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i 35-40 min (tjek gerne undervejs, da det er muligt at de ikke skal have helt så lange, hvis de lyder hule når man banker på bunden, er de færdige)

rugbolle1

tidligere indlæg næste indlæg

2 Kommentarer

  • Reply Sara Hansen 7 december, 2015 at 20:52

    Hej piger.
    Jeg har bagt jeres rugboller, men jeg brugte ikke surdej. De blev nu ganske gode alligevel. Nu vil jeg gerne bage dem igen og prøve den rigtige version – der sandsynligvis er endnu bedre, men hvilken surdej bruger I? Kan ikke finde en opskrift på jeres hjemmeside.

    • Reply Twin Food 8 december, 2015 at 19:31

      Hej Sara,
      Godt at høre at de blev gode, selv uden surdej :)
      Vi har faktisk ikke lagt opskriften på vores surdej på bloggen. Det er lidt et projekt at starte en op selv, så vi vil anbefale dig at at købe en surdej, som du så kan holde gang i – det kan man findet meget mere om på nettet. Men surdej køber vi hos Emmerys eller Meyer :)
      Vi håber det giver mening :)

    Skriv en kommentar