RØDBEDEGRAVAD LAKS –
Fisk, Forret, Højtider

RØDBEDEGRAVAD LAKS

Det er faktisk et godt stykke tiden siden, at vi lavede denne her rødbedegravad laks. Men, udover som forret, synes vi den passer perfekt til påskebordet, så vi synes den skulle deles nu her. Vi lavede den selv som forret til nytårsaften og der var den også et hit. Vi elsker rødbeden, som både giver en fantastisk flot farve og et lille pift til laksen.

Projektet med at grave sin egen laks er ikke særlig omfattende, men man skal huske at starte i god tid. Selvom det tager flere dage er det ikke mange timer man reelt bruger med laksen :-) Den passer sig selv det meste af tiden. Man skal sørge for at sin lakseside (som skal graves) har været frosset i minimum 24 timer ved -20 grader inden man starter gravningen. Ved gravningen kan man tilsætte forskellige urter og smage, der vil give lidt smag til laksen. Det er ikke sådan at laksen vil tage meget smag, men det giver lige lidt ekstra. Vi har krydret vores med dild, rødbede, frisk peberrod og så fik den også et skvat snaps. Laksen skal grave i minimum 24 timer, men gerne 2-3 døgn.

 

Ingredienser

750 g lakseside (uden ben, med skind)

 

45 g sukker

30 g salt

2 bundter dild

100 g revet rødbede

25 g revet frisk peberrod

1/2 dl snaps, brug hvad i har

ristet brød, avocado creme (blendet avocado smagt til med lime og creme fraiche) og karse til servering

  1. Læg laksen med skindsiden nedad og tjek at alle ben er ude
  2. Sørg for at frys laksen i minimum 24 timer ved -20 grader, lad den tø op
  3. Dup den optøede laks tør med lidt køkkenrulle og læg den i et fad
  4. Fordel salt og sukker over laksesiden og lad den stå på køl tildækket i 30 min.
  5. I mens hakkes dilden. Rødbede og peberrod rives groft
  6. Tag laksen ud og fordel først rødbede (hvis der er noget rødbede saft ved, hældes dette også over), herefter dild og peberrod på laksesiden
  7. Hæld til sidst snapsen over laksen, dæk den til og lad den stå på køl i minimum 24 timer, dog gerne mere – vi lavede vores 3 døgn inden den skulle bruges
  8. Skær skindet fra laksen og rens den for både rødbede, dild og peberrod, hvorefter den er klar til at blive skåret ud og serveret

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar