RODFRUGTESUPPE MED FOCACCIA –
Bagværk, Brød, Hovedretter, Supper

RODFRUGTESUPPE MED FOCACCIA

Vi var så heldige at få lidt suppe med hjem fra arbejde i går, som vi i aften varmede. Til suppen bagte vi et focaccia brød.

Ingredienser til suppe-focaccia

(bliver ca. til en bradepande på 22 x 30 cm)

25 gram gær
4 dl lunket vand
3 dl creme fraiche
2 dl mælk
300 gram grahamsmel (her kan man fx. også sagtens bruge spelt, durum eller andet)
600 gram hvedemel


til toppen: olivenolie ost, sesamfrø, tørret basilikum (andre forslag kunne være soltørrede tomater,græskarkerne oliven, tørrede bær, rosmarin eller andre krydderurter)

  1. Start med at røre gæren ud i vandet, tilsæt derefter salt. Kom creme fraiche og mel i blandingen og rør det sammen. Rør grahamsmel og hvedemel i lidt ad gangen. Dæk skålen med plastikfilm og sæt den til at hæve ved stuetemperatur i ca. 2 timer (eller indtil dobbelt størrelse)

  1. Kom dejen i en bradepande med bagepapir. Pensl overfladen med olivenolie og top med ønsket fyld – her drysset med sesamfrø, tørret basilikum og revet ost.

  1. Bag focaccia’en i oven ved 210 grader i 20 minutter.
tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar