RODFRUGTE SUPPE –
Nemme hverdags retter, Supper, Vegetar

RODFRUGTE SUPPE

Ligesom sidste søndag, blev der også i søndags lavet suppe. Det kan være vi skal begynde at kalde det suppe-søndag, hvert fald her i efterårs/vinterperioden, heh. Suppen der blev lavet i søndags var en rodfrugte-suppe. Det passede super fint med at netto havde en pose rodfrugter på tilbud til 10 kr, så denne suppe blev lige pludselig ekstra SU-venlig. Udover rudfrugter kom der lidt hvidløg i og så selvfølgelig væske, som blev tilføjet ved grøntsagsboullion, mælk og lidt æblecidereddike. Suppen blev rigtig lækker og den smagte endnu bedre efter at have fået lidt creme fraiche i sig – det tilførte lige den perfekte syrlighed. Til suppen havde jeg lavet nogle brødstænger med parmesan og hytteost – lidt brød hører sig bare til, når man får suppe, synes jeg :-) I går aftes fik vi også denne suppe, da opskriften giver en rimelig stor portion. Der valgte vi at købe noget chili-chorizo ved slagteren, som vi skar i små tern og stegte det på panden – de små stykker blev drysset over suppen og gav den en masse ekstra smag.

 

Ingredienser (til 4 personer):

1,5 kg rodfrugter (fx rødbede, pastinak, gulerod)
750 ml vand
300 ml mælk
2 fed hvidløg
Salt og peber
1 grøntsagsboullion terning
1/2 dl æblecidereddike

Til servering: Creme fraiche, steg chorizo

  1. Opløs bouillionterning i 750 ml kogt vand
  2. Skræl rodfrugterne og skær dem ud i mindre stykker – kom dem op i en gryde
  3. Hæld bouillion i gryden til rodfrugterne og lad det koge ca. 20 min indtil rodfrugterne er blevet møre
  4. Blend de bløde rodfrugter med en stavblender indtil du har en ensartet masse
  5. Tilsæt mælk og hvidløg
  6. Smag til med salt, peber og æblecidereddike
tidligere indlæg næste indlæg

21 Kommentarer

  • Reply Maria Vanløseblues 2 oktober, 2012 at 09:14

    Sikke en smuk farve suppe har fået!
    Mmm den ser vildt lækker ud, jeg ville ønske jeg vare mere til supper – jeg foretrækker bare at tykke min mad, så når jeg har fået suppe føler jeg ikke rigtig at jeg har spist, selv om jeg er blevet mæt. Men hvem siger man ikke kan servere en god sprød salat til en suppe :-)

    • Reply Laura og Christine 3 oktober, 2012 at 08:23

      Tusind tak, Maria! Jeg kan godt se hvad du mener, heh. Suppe er bare virkelig nemt at lave og kan ofte gøres ret billigt. Og ja, du kan altid serverer en salat til ;-)!

  • Reply Anonymous 2 oktober, 2012 at 14:32

    Hvor lyder den bare rigtig god den suppe. Og et ekstra plus at den kan laves billigt – tusind tak for opskriften, den skal helt sikkert prøves snarest :-)!

  • Reply girlslovefood 2 oktober, 2012 at 17:16

    mm hvor lækkert! jeg er selv inde i en suppe-periode, kan bare ikke få nok!
    I går lavede jeg ærtesuppe, og i sidste uge squashsuppe og kartoffelporresuppe :)
    Tak for inspiration!
    – Signe

    • Reply Laura og Christine 3 oktober, 2012 at 08:24

      Hehe – det kender jeg godt. Mmh squashsuppe lyder rigtig godt – tak for den idé ;-)!
      Hav en god dag!

  • Reply JOSE ET CHRIS 3 oktober, 2012 at 14:27

    WOW, sikke en fantastisk farve! Et rigtigt efterårsmåltid, der sikkert også er perfekt hvis der kommer gæster forbi. Tak for inspiration! :-)

    Chris

    • Reply Laura og Christine 3 oktober, 2012 at 21:03

      Ja, det er utroligt hvor meget to rødbeder kan give i farve! Ja det er jeg sikker på den er rigtig god til, Chris! :)

  • Reply Vinnie 3 oktober, 2012 at 21:32

    Rigtig fed opskrift :) – har selv en af slagsen i skuffen, men den er lidt anderledes.

    Jeg er selv gået igang med en “suppe-tirsdag” sammen med min kæreste ;) Suppe er nu den bedste spise når vinterne kommer :)

    • Reply Laura og Christine 4 oktober, 2012 at 20:10

      Hehe, jeg er simpelthen kæmpe fan af supper når vejret er køligt. “Suppe-tirsdag” lægger også godt i munden ;)

  • Reply Christina.smagsloejer 4 oktober, 2012 at 13:37

    Er helt med på ideen om suppe som søndagsmad – tror dog kæresten er ved at have fået rigeligt suppe, det er jo hårdt at være testperson til alle supperne jeg har lavet klar til søndags-suppedasen ;-)

    • Reply Laura og Christine 4 oktober, 2012 at 20:11

      Hehe – kunne forestille mig, at min kæreste sagtens kunne få det svært også. Det kan være supper bare er en pige-ting, for jeg er vild med det! Er spændt på at se alle dine supper på bloggen ;)!

  • Reply Henriette Collett 6 oktober, 2012 at 15:03

    Hvor er det bare en smuk suppe. Ligner helt jordbær rababer grød :-) hehe.
    Denne opskrift bliver gemt sammen med alle jeres andre gode, og glæder mig allerede til at prøve den af.
    Elsker suppe!!! Min favorit er jordskokkesuppe.
    En anden billig rodfrugt suppe er en frost rodfrugte blanding kogt og blendet med noget smørost. Lækker og cremet og meget SU venlig!

    Tak for en fantastisk blog, det er min yndlings madblog. Mums. I er bare dygtige.

    • Reply Laura og Christine 6 oktober, 2012 at 21:12

      Hehe ja, det har du faktisk ret i ;-)!
      Den lyder simpelthen for nem, og må da helt sikkert prøves!
      Tusind tak for de søde ord, de varmer bare så meget!!

  • Reply Johanne T 10 oktober, 2012 at 09:44

    Det ser godt nok virkelig lækkert ud! Helt sindsygt! Ligner næsten is eller jordbærgrød! ;-)

    http://www.johanneblog.dk

    • Reply Laura og Christine 10 oktober, 2012 at 21:42

      Tusind tak, Johanne! Hehe ja, det gør jo man får ekstra lyst til at spise den ;-)

  • Reply Anonymous 10 oktober, 2012 at 23:31

    Har tænkt mig at lave denne lækre suppe i morgen, men vi har ikke æblecidereddike – kan dette undlades eller erstattes af noget andet?
    Har aldrig brugt det før i min madlavning, så ved ikke helt hvordan det smager, og hvad det gør ved suppen? :-)
    Og fantastisk blog i har!

    • Reply Laura og Christine 11 oktober, 2012 at 06:39

      Det kan du godt undlade – det vare mest fordi vi synes den manglede lidt syre, det er ikke sikkert du synes det ;-). Så bare prøv at smag den til. Hvis du synes den kunne bruge lidt syre kan du prøve med en anden eddike (hvis du har det), ellers måske lidt creme fraiche, som vi valgte at komme på toppen. Håber det var OK svar! :-)
      Og tusind tak!

  • Reply » TWIN FOOD – ÅRETS MEST SETE 19 august, 2014 at 12:08

    […] – Den klassiske broccoli salat Pastaret – Fedtfattig cremet pasta med spinat Suppe – Rodfrugte suppe Pizza – Grov calzone med spinat og hytteost Tærte – Tærte med cherry tomater artiskokker […]

  • Reply Sidsel 7 marts, 2020 at 19:20

    Virkelig god. Vi lavede den med persillerod, rødbede og jordskokker. Til 7,5 dl vand brugte vi to grønsagsbouillonterninger. Og i stedet for æblecidereddike brugte vi risvineddike, som vi havde i huset. Børnene elskede den. Tak for opskriften!

    • Reply Twin Food 12 marts, 2020 at 11:30

      Ej det lyder fantastisk. Tak for din søde kommentar og tips :-)

    Skriv et svar til Laura og Christine Slet kommentar