RISOTTO PÅ PERLERUG MED SVAMPE OG SQUASH –
Bulgur/Kerner, Hovedretter, Tilbehør

RISOTTO PÅ PERLERUG MED SVAMPE OG SQUASH

Som vi nok har skrevet før, så elsker vi risotto. I går aftes ville vi prøve at lave en variant som vi aldrig har prøvet før – risotto lavet på perlerug! I risottoen kom vi svampe, hytteost og squash i, på toppen rev vi lidt parmesan. Det er en super lækker ret til de her lidt kolde og regnfulde vinterdage, og så der er næsten ingen grænser for, hvad man kan komme i :-). Vi ville prøve med perlerug, da det er en lidt sundere alternativ til ris. Risottoen er lavet med grøntsags bouillon. Til opskriften er der fundet inspiration fra en af Claus Meyer’s opskrifter på perlebyg tilberedt som risotto.
Ingredienser til risottoen:

1 rødløg
1 fed hvidløg
250 gram svampe
1/2 squash
2 dl hvidvin
1 1/2 liter grøntsags bouillon
1 dl hytteost
3 dl perlerug

Start med at skylle perlerugen. Hak løg og hvidløg fint.
Skær svampe og squash ud i ønsket størrelse. Hæld lidt olie i en gryde og svits løg og hvidløg klare – ikke ved for høj varme. Kom rugkornene ved løgene og sauter dem med, til blandingen virker tør, uden at løgene får alt for meget farve.

Kom hvidvinen på lidt ad gangen, efterhånden som den koger væk. Rør hele tiden. Kom grøntsagsbouillonen i ad et par omgange og kog det i 25-35 minutter, til grynene er saftige og bløde.
Vend svampe og squash i risottoen. Varm det igennem og vend derefter hytteost og lidt revet parmesan i.

Smag til med salt og peber. Hvis den mangler friskhed kan der tilsættes lidt citronsaft eller hvidvinseddike.
Riv evt. lidt mere parmesan over perlerug-ottoen på tallerknen.

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar