RISOTTO MED REJER, SVAMPE OG ASPARGES –
Fisk, Hovedretter, Ris

RISOTTO MED REJER, SVAMPE OG ASPARGES

riso2

Endn en ret, som blev lavet da vi var på Mallorca. Det er helt utroligt hvad de har af fisk dernede, og så er det endda billigt! Det skulle selvfølgelig udnyttes. Drenge-mad holdet fik lavet nogle meget lækre hjemmelavede calameri med hjemmelavet mayo, og dagen efter lavede vi denne risotto med hvidløgs/honning marinerede kæmpe rejer, svampe og asparges. Til forret havde vi serveret gaspacho, så vi blev enige om ikke at servere noget tilbehør til, og bare servere risottoen som en ret for sig – det kan man sagtens! Udover at der skal røres lidt i risottoen undervejs, synes vi ikke at retten er særlig krævende. Man kan nemt komme det i, som man har i køleskabet og skal have brugt og på den måde bruge det som en “tøm-køleskabet-ret”.  Vi synes retten er perfekt at servere når vejret er lidt gråt og vådt og man har lyst til noget at varme sig på, lige sådan et vejr er det i Aarhus lige nu ;-)

 

Ingredienser (6-7 pers.)

1 kg pilselv rejer (med skal)

2-3 fed hakket hvidløg

3 spsk olie

saft fra 1/2-1 citron

2 spsk honning

 

1 løg

1 fed hvidløg

6 dl risotto ris

1/2 dl hvidvin

1,8 liter bouillon

1 bundt asparges

500 g svampe (fx karl johan, kantareller, østershatte eller champignon)

1 mozzerella ost

3 forårsløg

1-2 dl hakket persille

Parmesanost til servering

 

  1. Pil skallen fra rejerne og læg dem i en marinade med hvidløg, honning, olie og citron saft og put dem på køl (her kan de lægge i alt fra et par timer til ca. 30 min)
  2. Svits løg og hvidløg i en gryde i lidt olie eller smør
  3. Tilsæt risene og vend dem til de er blanke
  4. Tilsæt hvidvinen
  5. Opløs bouillon terningen i vand og tilsæt lidt ad gangen til risene indtil alt vand er brugt
  6. Svits svampene på en pande for sig så væden kommer ud
  7. Når svampene er færdige tages de af og rejerne svitses nu på den samme pande
  8. Skær asparges og forårsløg ud i mindre stykker
  9. Når risottoen er ved at være færdig kommes mozzarella i og det hele vendes rundt
  10. Lige inden servering vendes forårsløg, asparges, svampe, rejer og den hakkede persille i
  11. Server parmesanost til, som man selv kan rive over tilslut

riso1

tidligere indlæg næste indlæg

8 Kommentarer

  • Reply Jacob Larsen 31 august, 2014 at 13:12

    Risotto med skaldyr. Det har jeg alligevel aldrig smagt eller hørt om.
    – Men det ser lækkert ud.

    Det vil jeg prøve en dag :)

    • Reply Twin Food 2 september, 2014 at 08:23

      Det smager virkelig godt, så det vil vi klart anbefale at du prøver ;-)!

  • Reply Steen KaaStee 20 april, 2015 at 18:38

    Har prøvet den til aftensmad i dag. Kommentaren rundt om bordret, “den er lidt til den sure side”. Næste gang vil jeg nok forsøge med en anden lage til rejerne. Men ellers er det en lækker ret, og den skal helt sikkert videreudvikles på når der kommer friske asparges i haven :-)

    • Reply Twin Food 20 april, 2015 at 19:26

      Tak for tilbagemeldingen :) Altid godt med lidt rettelser, men dejligt at den, trods den sure side, stadig blev taget godt imod ! Og hvor lækkert med friske asparges fra haven !!

  • Reply Monica 9 juli, 2016 at 21:20

    Hej med jer,
    Hvor lyder det lækkert. Den må jeg teste i sommerhus i næste uge, når kæresten og jeg får besøg af et vennepar. 1 spørgsmål – hvilken “smag” skal boullionen have? :-)

    Mvh Monica

    • Reply Twin Food 10 juli, 2016 at 19:27

      Hej Monica,
      Tusind tak, vi vil foreslå grøntsagsbouillon.
      Rigtig god tur I sommerhus :-)

  • Reply Anonym 19 juli, 2017 at 19:36

    Kanterellerne forsvinder komplet. Så shiitake i stedet. Mindre citron og salvie og basilikum gor retten godt.

    • Reply Twin Food 19 juli, 2017 at 19:48

      Tak for tip ! :)

    Skriv et svar til Steen KaaStee Slet kommentar