RISENGRØD LAVET UNDER DYNEN –
Grød, Morgenmad, Nemme hverdags retter

RISENGRØD LAVET UNDER DYNEN

risengrød

Julen nærmer sig, og det betyder, for os, at lysten til risengrød bliver større. Det er lidt sådan en ret, som vi glæder os helt vildt til at få igen når vi går ind i november/december måned. Det er dog sjældent at vi kan spise mere end én portion, når vi laver det, fordi det simpelthen mætter sådan. Da vi var små lavede vores mor nogen gange risengrøden under dynen, og vi synes det var ret sjovt. Det gode er, at man slipper for at stå og røre en masse, og at den ikke brænder ligeså nemt på. Vi spiser for det meste risengrøden helt traditionel med en masse kanelsukker og en smørklat på toppen, men kan også godt finde på at lave noget æblemos og komme ovenpå. Og så skal man næsten også have et glas rød saftevand til – det fik vi hvert fald også altid da vi var små ;-)

 

Ingredienser (2-3 personer)

2 dl ris

1 liter mælk (vi brugte mini-mælk)

En anelse salt

På toppen: Kanelsukker og små

 

  1. Kom mælk i en gryde og bring det i kog under omrøring
  2. Tilsæt ris og lad det koge i ca. 5 minutter under konstant omrøring, så det ikke brænder på
  3. Tag gryden af, kom låg på og set den ind i sengen (evt. på en bordskåner) og kom dynen godt omkring
  4. Lad grøden stå i ca. 2 timer
  5. Hvis grøden ikke er varm nok, kan man varme den op
  6. Smag til med salt
  7. Server i skåle med kanelsukker og smør på toppen

risgrød risengrød-med-kanel

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar