RIS MED KYLLLING I PEANUTBUTTER SAUCE –
Kylling, Nemme hverdags retter, Ris

RIS MED KYLLLING I PEANUTBUTTER SAUCE

Denne her kyllinge ret med peanutbutter sauce er en nem hverdags ret, hvor man virkelig kan få tømt ud i køleskabet. Det eneste must til retten er næsten kun ris, kylling, kokosmælk og peanutbutter, resten vil vi mene man kan variere og tilsætte efter smag og behag (selvfølgelig skal man ikke tilsætte peanutbutter, hvis man ikke kan lide det :-)).  Man må derfor heller ikke blive skræmt af ingrediens listen, for det er kun ideer ift. hvad vi kunne finde i vores køleskab – brug hvad i har og kan li’ ;-) Retten består af en lækker cremet sauce, der har en dejlig smag af peanut sammen med de lidt knasende grøntsager. Vi serverede ris til, men man ville også sagtens kunne bruge kartofler eller pasta. Vi synes bare det sammen med ris bliver rigtig lækkert “boller-i-karry-sauce” agtigt fordi saucen er så cremet og på samme tid lidt sundere med en masse grøntsager. Skriv endelig hvad i kan finde på at putte i, det kan jo være det gemmer sig som en rest næste gang vi kaster os over retten ;-)!!

Ingredienser (2-3 pers.)
250 g brune/vilde ris
6 dl vand
250 g kylling
5 g ingefær
1/2 grøntsags bouillon terning m. 1 dl kogt vand
2 fed hvidløg
6 mellemstore svampe
1 forårsløg
2 snack pebre
3/4 dl peanutbutter
1 tsk rød karry pasta
3 tsk soya
1 dåse kokosmælk
evt. lidt jævning
Salt og peber

 

  1. Tilsæt ris og de 6 dl vand til en gryde og kog risene færdige (30-45 min. afhængig af type)
  2. Steg kyllingen på en pande gerne med lidt krydderi, hvis man ønsker (vi brugte tandori krydderi)
  3. Tag kyllingen al panden og steg svampe, forårsløg, snack peber, hvidløg, ingefær indtil at væden er afgivet fra svampene
  4. Tilsæt kyllingen til grøntsagerne sammen med bouillon (opløst i vandet), peanutbutter, karry pasta, soya og kokosmælk
  5. Lad det hele blive blandet godt til en ensartet masse. Hvis man ønsker den tykkere kan man evt. jævne den lidt (vi jævnede den med lidt maizena)
  6. Smag til med salt og peber
  7. Placer en mængde ris på en tallerken og put en skefuld sauce med kylling ovenpå :-)

 

tidligere indlæg næste indlæg

18 Kommentarer

  • Reply Emilie 13 marts, 2013 at 11:15

    Det må prøves – bliver et hit herhjemme ;)

    //Emilie
    http://gravidmedlupus.blogspot.dk/

    • Reply Twin Food 13 marts, 2013 at 21:03

      Det lyder godt, Emilie! Lad os endelig vide hvad du synes :)

  • Reply Anna-Nathalie 13 marts, 2013 at 11:51

    Det ser virkelig lækkert ud! mmmh!

    • Reply Twin Food 13 marts, 2013 at 21:04

      Tusind tak, Anna-Nathalie – det var rigtig lækkert :)

  • Reply Roos 13 marts, 2013 at 18:39

    delicious!! And super cute plates!

    • Reply Twin Food 13 marts, 2013 at 21:06

      Thank you so much, Roos :-)

  • Reply Sine And 14 marts, 2013 at 10:33

    Det ser virkelig lækkert ud. elsker peanutsauce og tror denne har megamega gode chancer hos mig!!! MMM… tak!!!

    • Reply Twin Food 15 marts, 2013 at 08:27

      Hehe, dejligt at høre, Sine :-) Vi synes hvert fald den var mega god!!
      God weekend!

  • Reply Josefine 14 marts, 2013 at 10:53

    Årh den ret er lavet ange gange her hjemme! Men vi putter også lidt cashewnødder i da det giver et lækker crunch :-)

    • Reply Twin Food 15 marts, 2013 at 08:28

      Det lyder som en god idé, Josefine! Altid godt med lidt knas og så smager cashews jo bare så godt ;-)

  • Reply Janne 18 marts, 2013 at 20:06

    Jeg fik tippet om jeres blog af en veninde, og har i dag prøvet denne opskrift af. Virkelig lækker, nem hverdagsmad! Et kæmpe hit i studiehjemmet!! Meget mere af denne slags opskrifter (nemme, men spændende hverdagsretter) tak :)
    Mvh. Janne

    • Reply Twin Food 19 marts, 2013 at 07:52

      Hej Janne! Tusind tak for din kommentar, det er sådan nogen der varmer en masse her hos os :-)
      Vi skal nok komme med flere af sådanne opskrifter – vi håber du bliver ved med at kigge med!

  • Reply Opskrift: Kylling i peanutbuttersauce 17 april, 2013 at 19:47

    […] et par uger siden lavede vi denne ret, som jeg fandt inspiration til hos Twin Food. Det er en lidt eksklusiv udgave af kylling i karry. Vi var begge vilde med retten, og så sent som […]

  • Reply Mette 13 maj, 2013 at 21:59

    Mh! Klart ny livret! Hold nu op en lækker ret! Jeg havde først forelsket mig i Kowloons Sate Kai, men jeres ret overgår den faktisk! Fortsæt endelig det gode arbejde – jeg elsker at afprøve jeres lækre opskrifter :) Big thumbs up herfra! :)

    • Reply Twin Food 13 maj, 2013 at 22:07

      Hvor er det dejligt at høre, Mette :-)! Vi var også selv kæmpe fan, og må nok snart kaste os over den igen ;-)!
      Tak for din søde kommentar :)

  • Reply Mia 19 september, 2014 at 18:14

    Hold K*FT hvor var dagens aftensmad fantastisk – specielt fordi det var en rest fra igår, og den var altså blevet endnu bedre på 2. dagen ;-) Tak for en kanonlækker opskrift og ikke mindst en fantastisk blog med tonsvis af god inspiration!

    • Reply MMia 19 september, 2014 at 18:16

      Jeg freestylede lige lidt efter, hvad der var i køleskabet, så jeg kan fortælle, at det virkelig kan anbefales med friske minimajs i den cremede sauce! Til serveringen skar jeg bittesmå (sure) æbletern ud til topping, og det gav altså det allersidste til den sødlige sauce :-)

    • Reply Twin Food 19 september, 2014 at 19:09

      Tusind tak Mia – hvor er det dejligt med sådan en positiv kommentar.
      Altid godt at høre når vores opskrifter falder i god jord!
      Og dejligt med lidt ekstra fif til retten, dem må vi huske næste gang :)

      Rigtig god weekend
      Laura og Christine

    Skriv en kommentar