RICOTTA PANDEKAGER –
Morgenmad, Søde sager

RICOTTA PANDEKAGER

ricp2

I burde ikke være i tvivl om at vi er vilde med morgenmadspandekager – jo flere forskellige varianter jo bedre. Og her kommer en ny variant til samlingen – en udgave med ricotta, citron og birkes. Ricottaen giver dem en god svampet konsistens, hvor citronen giver en rigtig god syrlig smag. De små birkes giver lidt knas og samtidig elsker vi når de kan ses i mad – det pynter så fint :) Til pandekagerne serverede vi en mango salsa, hvor en halv mango blot blev skåret i mindre skiver og kogt op til en ensartet tyk konsistens. Derudover kan skyr, frugt yoghurt eller blandet frisk frugt også sagtens spises til pandekagerne og dermed give et skønt morgen måltid. 

Ingredienser (ca. 10 stk.)
2 tsk birkes
Saft og skal fra 1/2 citron
1 dl mælk
125 g ricotta
1 tsk bagepulver
2 æg (delt i hvider og blommer)
1/4 tsk vaniljepulver
1 1/2 dl hvedemel

Mango salsa: 1/2 mango i stykker kogt op med en smule vand

  1. Bland birkes, citron saft og skal, mælk, ricotta og mel i en skål
  2. Rør de to æggeblommer godt i sammen med vanilje- og bagepulver
  3. Pisk de to hvider stive i en skål for sig og vend dem forsigtigt i massen
  4. Fordel kager af 1/2 dl på en pande og steg dem gyldne på begge sider
  5. Server med evt. Skyr, frisk frugt, hakkede mandler og mango salsa

ricp3

ricp1

tidligere indlæg næste indlæg

2 Kommentarer

  • Reply Marianne Juhl 4 januar, 2014 at 20:10

    Mums de ser gode ud. Tror jeg skal forkæle kæresten og mig selv næste weekend ❤️

    • Reply Twin Food 4 januar, 2014 at 23:17

      Uhm det lyder ikke dårligt – vi håber de falder i god jord hos jer begge :)

    Skriv et svar til Marianne Juhl Slet kommentar