QUINOA SUSHI –
Bulgur/Kerner, Glutenfri, Quinoa, Sundere alternativer

QUINOA SUSHI

sushiq1

Vi elsker sushi og nyder til enhver tid gerne en omgang!! Gerne udefra, men hvis tiden er der, kan en omgang hjemmelavet være næsten ligeså god ;-)! Man kan hvert fald være garanteret en kæmpe portion med rester til næste dag, sådan er det altid hos os – vi får af en eller anden grund altid kogt sygt mange ris. Sidste gang forsøgte vi os med en ny udgave, hvor risene blev erstattet af quinoa – en fin blanding af både de lyse og mørke. En kombination, der bestemt kan måle sig med den klassiske, hvis ikke man er til ris. Der kan både laves inside out (med quinoa yderst) eller de normale maki ruller (med quinoa inderst). Vi synes dem med quinoa’en inderst var lettest at lave og man mistede heller ikke så meget quinoa, når stykket blev dyppet i soya ;-)! Rullerne er nemmest at styre hvis de lige får lov at ligge 1/2 times tid i køleskabet inden de skæres og spises.

 

Ingredienser (giver 8-10 ruller)

Quinoa

4 dl quinoa (vi blandede hvide og røde)

8 dl vand

4 spsk eddike

2 spsk vand

2 tsk honning

1 tsk salt

 

  1. Kog quinoa i vand efter anvisning på pakken og lad det derefter køle af
  2. I en skål smeltes honning og derefter blandes det med eddike, 2 spsk vand og salt
  3. Fordel blandingen udover den kogte quinoa og vend det hele godt rundt

 

Tilbehør

1 mango

2 avocadoer

200 gram laks

100 gram tun

100 gram krabbesalat

Spinatblade

Philadelphia

1/2 agurk

Radiser

  1. Lav sushi rullerne som der ønskes
  2. Kom først lidt quinoa på et stykke tang og derefter philadelphia og spinat blade
  3. Tilføj fisk, agurk, avocado, mango og radiser (der skal ikke for meget i, så bliver den svær at lukke)
  4. Rul rullen sammen og pres den godt undervejs
  5. Det er en god idé at opbevarer de færdige ruller på køl, indtil alle er lavet, så vil de også være lettere at skære ud
  6. Skær rullerne ud og server med wasabi, soya og syltede ingefær

sushiq3

sushiq2

tidligere indlæg næste indlæg

6 Kommentarer

  • Reply Maja Windahl 2 marts, 2015 at 11:30

    Hejsa! Følger med i jeres blog, og har efterhånden prøvet ret mange af jeres opskrifter af. Lige et spørgsmål: Hvor køber i jers quinoa? har kun kunne finde den “gule” i butikker som Eurospar, Superbrugsen og Kvickly. Hvor finder i den i bruger her eksempelvis?

    • Reply Twin Food 2 marts, 2015 at 14:41

      Hej Maja.
      Vi mener at have fundet den i Kvickly, der var både den sorte, røde og gule :)
      Ellers synes vi også at have set det i Føtex.
      Vi håber du finder det ;)

  • Reply Julia Sørensen 3 marts, 2015 at 20:07

    Super god idé. Det skal helt klart afprøves. Jeg er kæmpe stor tilhænger af de fleste former for sushi – og det kunne være sjovt at prøve denne variation!

    • Reply Twin Food 4 marts, 2015 at 19:22

      Samme her og vi er også fan af denne her udgave ;)

  • Reply Katrine 25 september, 2016 at 15:46

    Hej Piger!
    Jeg arbejder på et blogindlæg, hvor jeg tænker at linke til denne opskrift sammen med et billede. Jeg skal selvfølgelig sørge for, at folk ikke er i tvivl om, hvor billedet kommer fra. Håber at det er ok, og hvis ikke det er, så fjerner jeg det fluks :)

    • Reply Twin Food 28 september, 2016 at 19:02

      Hej Katrine, Så længe at der er link og at det star tydeligt i teksten er det helt fint :) – og tak!

    Skriv et svar til Twin Food Slet kommentar