QUINOA SALAT MED ÆBLE, AVOCADO OG HONNING/SESAM DRESSING –
Bulgur/Kerner, Quinoa, Salater, Tilbehør

QUINOA SALAT MED ÆBLE, AVOCADO OG HONNING/SESAM DRESSING

quia2

Beklager der går lidt tid mellem hilsnerne herovre fra det lidt varmere San Diego. Tiden flyver afsted og jeg har fået mere besøg- denne gang af min dejlige kæreste :-)! Salaten her er en blanding mellem en sommer- og efterårssalat. Jeg ville egentlig have haft blåbær i, men det kunne jeg ikke finde i supermarkedet – hvis det stadig findes i DK, kan de hvert fald sagtens tilføjes! I salaten endte der med at komme æbler, avocado, spinatblade og ristede græskerkerner det hele blev blandet sammen med quinoa. Jeg lavede også en dressing til salaten som bestod af sesamfrø, honning og lidt olie – det gav salaten lidt mere sødme og lidt ekstra kans fra sesam frø. Hvis man er lidt doven og ikke orker at riste græskarkerner, kan de sagtens puttes i “rå”, herovre er det så smart at man kan købe dem ristede i frivægt til næsten ingen penge og så sparer man den tid det tager at riste dem. I går måtte vi “endelig” fortælle alle Jer læsere, at vi er med i Karolines nye kogebog “Meget mere alletiders Karoline” – det er bare en enkelt opskrift vi har lavet til bogen, men stadig noget som vi er meget stolte af, at kunne være en del af :-)!

 

Ingredienser (3-4 personer):
350 ml rød quinoa (+ dobbelt så meget vand)
2-3 æbler
2 avocado
1 håndfuld spinatblade
ristede græskarkerner til toppen

 

  1. Kog quinoa efter anvisning på pakken
  2. Skær æbler ud i tynde skiver
  3. Skær avocado i mindre stykker
  4. Hak spinatblade
  5. Bland den kogte quinoa med avocado, æble og spinatblade
  6. Lav dressingen og vend det hele sammen
  7. Drys med de ristede græskarkern på toppen

 

Dressing:
4 spsk sesamkerner (kan sagtens ristes også)
2 spsk honning
3 spsk olie
Salt og peber

 

  1. Bland alle ingredienser sammen i en skål med en ske
  2. Smag til med salt og peber

quia4

quia1

quia3

 

– Laura

tidligere indlæg næste indlæg

6 Kommentarer

  • Reply Anna 25 oktober, 2013 at 10:23

    Hvor ser det lækkert ud, tror du også man kan bruge hvid quinoa? Har nemlig en hel pose liggende… :-)
    -og tillykke med opskriften i karolines køkken!

    • Reply Twin Food 26 oktober, 2013 at 07:54

      Tak :)! Hvid quinoa kan også sagtens bruges – det er intet problem :)!!
      Og tusind tak ;)
      Rigtig god weekend!

  • Reply Emilie 25 oktober, 2013 at 12:28

    Hvor ser det bare lækkert ud! :)

    //Emilie
    http://gravidmedlupus.blogspot.dk/

    • Reply Twin Food 26 oktober, 2013 at 07:54

      Mange tak ;)
      Rigtig god weekend!!

  • Reply Susanne Hansen 2 september, 2017 at 12:14

    Det lyder rigtig lækkert, men jeg har aldrig hørt eller læst, at man kan stege quinoa, koger du det først? Ellers forstår jeg ikke det med vandet, vil du uddybe det lidt nærmere?

    Bedste hilsen
    Susanne

    • Reply Twin Food 3 september, 2017 at 20:20

      Hej Susanne,
      Den er da gået helt galt, der skal selvfølgelig stå “kog” quinoaen – det er rettet til og tak :-)
      KH

    Skriv et svar til Susanne Hansen Slet kommentar